Огромна трагедия, виждаш ги живи и здрави, а малко по-късно... мъртви

Говори очевидец на катастрофата край Своге пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 авг 2018 13:23 | 27 авг 2018 09:30,
60

Фатална комбинация от обстоятелства – така изглежда катастрофата край Своге. Влошени метеорологични условия с възможност за аквапланинг, коварна и некачествена пътна настилка и водач, превишил скоростта в опасен участък, с автобус, който не е преминал технически преглед.

Още по темата

Продължават да се изясняват обстоятелствата за кървавата катастрофа отнела 16 животи.

Работи се по 3 версии, като първата е грешка на водача. Той е имал и предишни нарушения, като неправилно паркиране и непоставяне на колан.

Втората причина е неизправност на превозното средство. Автобусът е трябвало да мине технически преглед на 5 август. Третата причина е некачествен ремонт.

Пред Bulgaria ON AIR Христо Николов, който е очевидец на бруталния инцидент, разказа за преживения ужас.

"Първо ги видях при манастира. Видях и шофьора, който си почиваше. Повечето хора бяха около 70-годишни. Имаше и две момчета. Шофьорът изглеждаше на около 50 години. Това предполага, че е имал опит. Бяха усмихнати и щастливи. Огромна трагедия е да видиш едни хора живи и здрави, а малко по-късно мъртви", сподели той.

"Не мога да изключа, пътят да е бил замърсен от натрупали се песъчинки и камъчета поради поройните дъждове. Двадесет минути бе разликата между мен и катастрофиралия автобус. Видях разхвърляни дрехи, налягали хора по земята. Трагедия!", допълни печалната картина Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
49
 
! Отговори
Галин преди 5 години
Истината е, че качеството с което се асфалтират пътищата ни в България на много места е от най-ниското к-во.Виражите не са като хората, завойте не са като хората, стройтелите са от черната раса, без основно образование..не се почиства растителността около пътя..знаците или ги няма, или са зад шубраците, на много места мантинела липсва....отводнителните канали или са запушени или ги няма, бабуни дори по магистралата...после пишете, че шофьора бил с фиш за колан, и автобуса закъснял с 20 дена..
4
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял ден ли за това ще пишете. Оставете хората да почиват в мир.
3
0
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Ми недей да четеш, бе! Някой да те е накарал насила?
2
49
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Едва ли. Нали преди катастрофата са били в манастир. Явно тоз вашия бог нещо не му е харесало :)
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да ги прости!