Панихида в манастира, последната спирка на автобуса ковчег

Свещениците отправиха и молитва за здравето на ранените
2

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Панихида в памет на жертвите на преобърналия се в събота автобус край Своге беше отслужена в манастира "Седемте престола" край Враца.

Още по темата

Светата обител е била и последната спирка на туристите преди фаталния инцидент, отнел живота на 16 души, сред тях е и 13-годишният Георги, който бил с баба си на екскурзията, организирана за пенсионерите от Световрачане.

Десетки хора се стекоха днес в манастира, за да присъстват на панихидата и да се помолят за душите на загиналите в Деня на национален траур за жертвите на катастрофата.

Молитва бе отправена и за здравето на ранените, някои от които продължават да се борят за живота си.

Във фаталната събота около час преди тежкия инцидент хората са отишли в манастира, за да запалят свещ за здраве. Цялата им обиколка е продължила около 15 минути.

Игуменът в манастира архимандрит Антим разказа, че екскурзоводката е приканвала хората да тръгнат по-бързо, защото времето се разваля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Караибрахим преди 5 години
Браво на манастира. Сега ще изкара доста пари за сметка на трагедията. Късмет голям има. Самият Господ Бог ги е набелязал като жертви тези пенсионери онзи ден, когато са идвали да палят свещи там. Или пък винаги са били готвени за жертва в Божествения му план.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво излиза накрая...палиш свещи за здраве и час по-късно си на онзи свят. Хубаво е хората да имат някаква надежда, но е видно, че религията е само това и нищо друго...съмнително утршение за вярващите. А само като помисля как заради нея са измрели милиони. Ижас!