Трима в "Пирогов" – с опасност за живота, всеки ден е непредвидим

В ИСУЛ е шофьорът на автобуса, не дават срок за изписването му
Обновена: 27 авг 2018 10:49 | 27 авг 2018 10:45,
0

Трима от пострадалите в катастрофата, която отне живота на 15 души в събота, са в опасност за живота, на апаратна вентилация, в изкуствена кома и с тежки белодробни контузии.

Останалите трима пострадали са в тежко общо състояние, но остават стабилни. Не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност, съобщи директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

Още по темата

"Въпреки това остава една въпросителна – гръдните травми са много тежки, двустранни, развиват се постепенно в рамките на 1 седмица. Дотогава всичко може да се случи. Предстои процес на възпаление. Прави се всичко необходимо, за да може да се преодолее. Би било хубаво да се направи една кръводарителска кампания", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи е много рано да се каже колко време ще продължи възстановяването на пострадалите.

"Всеки ден може да се случи нещо непредвидимо, поради напредналата възраст на пациентите", обясни още той.

Всички 6 пострадали от катастрофата до Своге, хоспитализирани в УМБАЛ "Св.Анна"-София АД са стабилизирани и са настанени в реанимация. Все още с опасност за живота е 52-годишна жена, съобщават от Окръжна болница.

Двама души са настанени и във Военномедицинска академия. Един от ранените - мъж на около 40 г., е претърпял кратка операция за възстановяване на дишането на белия дроб. Пациентът има травма на главата и счупване на дясното рамо, предстоят му още операции, съобщи шефът на ВМА д-р Венцислав Мутафчийски.

Пострадалият мъж има и счупване на 4 прешлени, но гръбначният мозък не е засегнат, съобщи д-р Мутафчийски пред bTV.

Във ВМА е настанена още една жена от пострадалите пътници в обърнатия автобус. Тя има "минимална контузия на десния бял дроб".

Жената е по-добре, състоянието й е стабилизирано и вероятно днес тя ще бъде изведена от реанимация.

В УМБАЛ "Царица Йоана" - ИСУЛ остава шофьора на фаталния автобус.

Той е в стабилно състояние, без опаност за живота. Ще остане в болницата за неопределено време и лекарите не дават прогноза кога ще бъде изписан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари