Тройна трагедия от ада в Своге: Баба и внуче мъртви, вуйчото бере душа

И майката на 13-годишния Георги трябвало да е с тях, но се отказала
Обновена: 27 авг 2018 14:43 | 27 авг 2018 14:30, Камелия Цветанова
50
Тройна трагедия от ада в Своге: Баба и внуче мъртви, вуйчото бере душа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съученици и приятели на 13-годишния Георги Стойков скърбят за загиналото момче. Детето загуби живота си заедно с още 15 души в тежката катастрофа край района между Лесков дол и Своге, при която автобус пълен се преобърна в Искърското дефиле. Те се връщали от екскурзия до манастира "Седемте престола".

Страшна, тройна трагедия сполетя семейството на момчето. Георги е пътувал заедно с баба си Дарина и вуйчо си Симеон.

Още по темата

Жената е също е сред починалите, а мъжът е тежки наранявания в болница.

Тримата често ходели на подобни екскурзии, като понякога и майката на момчето също се включвала в семейните пътешествия.

Тя също трябвало да пътува до "Седемте престола", но била болна и се отказала, обясни отец Атанасий от църквата "Св. безсребърници Козма и Дамян" в Световрачене.

Приятелите на Георги ще го запомнят като добро момче, отличник: "Той беше кротко, добро, много умно дете. Приеха го в Национална финансово-стопанска гимназия по първо желание".


"Ходи на народни танци, обича да посещава такива места, беше патриот, обичаше Българя и народната музика, спортуваше", споделиха още децата за своя приятел пред в. "Монитор".

Отец Атанасий обясни, че децата вече са били на заупокойната молитва в църквата "Св. безсребърници Козма и Дамян" в Световрачане, където са запалили свещ за Георги.

Освен младежите, цял ден в храма са идвали близки на загиналите, както и такива, които не са имали пряка връзка с тях.

"Дойде една протестантка и попита: "Отец, мога ли да запаля свещ в православния храм, защото няма къде да се помоля", разказа свещеникът.

Кметът на Световрачене Светла Николова заяви, че в момента се правят аутопсии на загиналите и от утре би трябвало да започнат да освобождават телата им, но всичко зависи от прокуратурата.

14 от 16- те жертви в катастрофата край Своге са от Световрачене. Всички загинали били поклонници в църквата и винаги помагали както могат, обясни отецът.

Сред жертвите е и готвачката на храма, която роботи в София, но идва да помага безвъзмездно по време на празници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Вальо преди 5 години
Защо се учудваме на израза бере душа днеска една наша любима репортерка каза цитирам:тече трескава подготовка на гробищата. Незнам какво искаше да каже с това!!!
35
7
 
11
 
! Отговори
Ira преди 5 години
До АнонименСъщото е и с българските не-комунисти.Припадат от възмущение,, а не са се извинили за избитите свои жертви през годините.
34
4
 
46
 
! Отговори
Ira преди 5 години
До Анонимен"Бере душа", просташки израз, става за махленски разговор. Проявете отношение към нещастието и се научете да се изразявате. Същото е и с "автобуса-ковчег". Влака или самолета такъв, дежурни, *** изрази, папагали ли сте, не знам!
33
3
 
84
 
! Отговори
плача преди 5 години
Детето е било прекрасно, и тази година е влезнало с отличен в Националната финансова - икономическа гимназия, искало е да се учи, да бъде в полза на България.Мило дете, което не успя да пораснеш, защото в Родината ти, която толкова много си обичало, има корупция, краде се се и някой вместо път е построил нещо като алея в парка, а останалите пари е откраднал...Поклон, детенце! Свети като звездичка над България !Сто смотани български политика не струват колкото малкото ти пръстче!
32
1
 
2
 
! Отговори
17 са преди 5 години
До Анонимен17 са вече
31
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишеф, асфалт ще ядем ли, другарьо?
30
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите искат да са заедно с комунизма. Ами той умря, скоро и вие ще умрете.
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента по-големите обекти, по които работи Трейс Груп Холд АД, са *** на Софийското метро и лот 2 на АМ Тракия, връзката на АМ Хемус със Софийски околовръстен път, както и ЛОТ 17 Път II-16, който обхваща реконструкция на трасе с дължина от 81.773 км по Искърското дефиле.Любимецът на Борисов Трейс взе пътни договори за 70 млн. лв. Софийското метро и околовръстното сред поръчките, спечелени от компанията на Николай Михайлов
28
8
 
17
 
! Отговори
Будва преди 5 години
Единствената злина на България е Ахмед Доган,от 89-та той е кукловода.Смърт за Доган.Куклите му са лесни
27
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно :) Позитано е започнало да руча асфалт :)
26
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия дето не ядяха асфалт сега най-много ревът...А фатмааака прецедент се е покрил случайно да не го попитат за катастрофата на баща му и за това как прикриха случая. Това е да си мъжкар-комунист.
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
престанете с това "бере душа"! ...
24
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ко за простотии пишете ? било детето ПАТРИОТ ! и играло народни танци. а ако танцуваше брейк ? просто е жалко за младия живот.
23
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой спомня ли си как преди по-малко от 2 години един Тлъстак със запретнати ръкави преряза лентичката със самодоволна физиономия и ухилен пред наобиколилите го камери и микрофони ?
22
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроси към премиера от когото се срамувам:1.Защо една и съща фирма Трейс холд груп АД e "спечелила" над 1ОО обществени поръчки за над 1 Милиард?.2. Защо фирмата, след като е извършила некачествен ремонт за 23 МИЛИОНА на участъка, не може да бъде задължена от правителството с ПЕТ писма да отстрани престъплението си?3.За какво са използвани тези 23 Милиона, след като е направен некачествен, престъпен ремонт?4.Каква е комисионната Ви г н премиер от 23 те милиона?
21
28
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо комунистите и до ден днешен не се извиняват за атентата в храм "Света Неделя", за 250000 убити Българи от комунистическият режим, но имат наглостта да се правят на загрижени за това, че някой е загинал.
20
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратителна статия! - " вуйчото бере душа" , България изписана с правописна грешка и още сбъркани думи! Ще се почупите да бързате и да търсите сензации!
19
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 15ИМАМ ПОНЕ МАЛКО СЪВЕСТ, МОРАЛ И ВЯРВАМ В БОГ ЗАРАДИ КОЕТО НЕ СТАВАМ ЗА СЛУЖИТЕЛ НА АПИ!АМАН ОТ БАТКО БРАТКО И ПРИЕМАНЕ НА ОБЕКТИ ЗА КИНТИ!АПИ ИНСПЕКТОРИТЕ ПРИЕЛИ ОБЕКТА УБИХА ТЕЗИ ХОРА РЪКА ЗА РЪКА С ТРЕЙС СОБСТВЕНИЦИТЕ СПЕСТИЛИ НЯКОЙ ЛЕВ ОТ КАЧЕСТВО И ОБЕЗОПАСЯВАНЕ!
18
16
 
1
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Интересно тебе как не са те взели в АПИ за консултант бързо *** се представи в АПИ да те вземат на работа.
17
16
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Всички религии произлизат от юдейството включително религията на ***.офила Муамадд.А православната църква пряко почита Иисуус който е евреин.