Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!

Той адресира поста си до "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец"
Обновена: 28 авг 2018 07:07 | 28 авг 2018 07:00,
205
Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!
Снимка: Bulfoto, архив

Вчера беше Ден на национален траур в България. Днес погребват 15 човека в Световрачене, които загинаха в катастрофата край Своге. Още двама загубиха живота си, а ранените се борят за оцеляване.

Трагедията се превърна в тема №1 у нас. Започнаха да се разменят обвинения между отговорните институции.

В полемиката се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който пусна пост в профила си във Facebook, адресиран към "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец".

"Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща, не! Мед и масло, бира и водка да текат от чешмите, ще намери кусур – я кранчето не работи както трябва и не пуска колкото на съседа, я бирата в чешмата на депутатите е по-хубава…

Не, братя и сестри, дами и господа, другарки и другари! Редактори и водещи! Сладкопойни чучулиги! Продължавайте в същия дух! Новините – само катастрофи, убийства и перверзии! Някой направил добро? Не е новина, не разваляйте емисиите!

Още по темата

Иначе как щяхме да разберем колко много специалисти по катастрофи има у нас? Прочетох изказвания на асоциации по пътната обстановка, по състоянието на скоростните лостове, на гумите и асфалта, на пострадалите от ПТП и на канещите се да пострадат…Как се издържат финансово, не знам, всичките тия…

Изпълзяха пред камери и диктофони бивши шефове, подшефове, секретарки, портиери, шофьори, копачи на канавки и продуценти на просташки шоупрограми. Тия, последните, са ми най-забавни – всяка вечер развращават народа и правят мултимилиони от това, но винаги са готови с мъдри мисли на тема народопсихология.

Прочетох изумителни разсъждения за АПИ, ЮНЕСКО и ООН, за престъпното управление – то винаги е виновно и престъпно – за коланите, които щели да спасят жертвите. Сякаш не става дума за падане в пропаст, а за леко чукане на Граф Игнатиев и Раковска.

Прочетох и мислите на някой си, че едва ли аквапланингът е виновен. Потърсих в речника и разбрах – това било, когато вали дъжд. Но нямало значение дали вали пороен дъжд на планински път вечер, или е сухо и светло.

Нещо мистично и необхватно се е намесило и това го знае най-добре интервюираният. В състезанието по суета и себеизтъкване, никой не спести сили.

Не видях само едно, най-важното: някой да подсети опечалените роднини да направят помен със свещеник на 3-тия и 9 – я ден, после панихида на 20-я и 40-я ден за упокой на душите на починалите.

Тъй като става дума не за преходните простотии, с които се занимаваме всеки ден, а за "дребни", непреходни неща като човешката душа, например".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По сидеровски опитва да замаже/омаловажи случая, защото нещата, най-накрая, може да станат дебели....
119
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров вече се е качил на най-високото стъпало на стълбата на Смирненски. Оттам вижда колко щастливи са хората. А той вече е брат на князете на Симеон Втори и принцовете на Елизабет Втора и ортак на Боко Трети. Има, може би, вариант да бъде следващият крал на Великобритания или най-малко областен управител на Лондон.
118
2
 
33
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Наще управници и с конкурс да ги бяхме избирали нямаше да са такива животни. Ама то родата дълга приятели много край няма.всяка година нова партия изниква с нови невежи индиянци. Сваляш едната партия ама тия маймуни си оставят в политикта.
117
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 113Няма да ревете!!!Вие си ги избрахте. И мутрата и псевдопатриотите-големите националисти и мъжкари.Ами виж сега, за БСП-то няма да гласуваме та ако ще каквото ще да става.
116
4
 
8
 
! Отговори
Болен преди 5 години
на кого се обади та да свалят статията от началната страница??????
115
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво г-нСидеров първо върнете казармата, по-малко коли по пътищата по-малко умрели във войната по пътищата, направете казармата 10 години и да маршируват цял ден.
114
2
 
15
 
! Отговори
мак преди 5 години
ГолЕм ... Нищо смислено не каза, освен че е *** на герб. Не сме специалисти по всичко, но имаме право да коментираме както разбираме нещата. Лошите новини предизвикват повече отколкото нещо хубаво, какво ни топли новата скъпа скулптура в центъра, щом на метри от нея, вече не в центъра, си чупим краката.
113
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж да съм съгласен с тоя.*** подминава хубавите неща, на него трагедии му дай.Той за доброто очи няма.Станала катастрофа, загинали хора - много неприятно, но мен какво ме бърка?Нито ги познавам, нито са ми роднини.
112
1
 
24
 
! Отговори
мамето ви деби/лско преди 5 години
Много са ми интересни нашенските политици!Хем се тикат във властта,хем бягат от отговорност!И все някой друг им е виновен!Тоя цър/вул е същия!"Ония там горе са виновни!",така ли!?Или "простия" народ!?Ами ти къде си бе,недоразумение политическо!?И какво изобщо правиш в политиката,мишок!?
111
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да ревете!!!Вие си ги избрахте. И мутрата и псевдопатриотите-големите националисти и мъжкари.Ще им сърбате попарата, а на следващите избори...пак за тях да гласувате.Ноо...да не сте се оплакали. Сами си ги избирате.
110
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина си е специалист по всичко. Днес е специалист по пътно строителство, беше ветеринарен експерт, археолог преди няколко седмици. Той си знае най-добре и никой не може да му дава акъл! Най виновни са медиите, защото вместо да поднасят факти и мнението на експерти, предпочитат да си играят с най-дълбоките страхове на хората, правят драма вместо новини и като лешояди се хранят от трагедията - като интервютата с опечалени и пострадали. Погнусен съм от нашите медии!!
109
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Волене, като винаги право в целта карат бастуните, западни тарги не видели. Cамо автобуса ли е, избиха се по пътищата. Какво да се прави с тия 80%. Пратете ги да работят в някоя тухларна цял ден карат и мрът като мухи поне някаква полза да има от тях.
108
4
 
10
 
! Отговори
М8 преди 5 години
Пътят че е зле, зле е, но не може да оневинявате шофьора. Този човек има вина, и то не малка. Минавал е от там стотици пъти, знаел е много добре. Като професионален шофьор трябва и да знае какво се случва с асфалт при дъжд. 53км/ч при дъжд на това трасе съм сигурен, че и хората с коли се замислят дали да вдигнат. Човешка грешка е отвсякъде, пътят е некачествен, но ако беше само от пътя, всеки ден някой щеше да пада.
107
2
 
2
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Само като видях, че си от ония дето сами си пишат плюсчета и се отказах да дискутирам с теб
106
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкоз години депутат и не намери нито една дума да напише Воленчо той какво е свършил за да няма трагедии като тази при Своге? Дали с чиста съвест може да каже, че е свършил нещо за да не загинат тия хора?
105
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доживях да се съглася с изказване на Волен. Не мога да повярвам!
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АПЕДо Анонимен 87: Виж изискваните условия на поръчката и количествените сметки и тогава говори. Това не е нов път, а е рехабилитация.---------------Ами аз не споря за цената. Дали и колко са откраднали, не знам. Аз само гледам с очите си и виждам, че там, където катастрофата е станала, участъкът е ПЕРФЕКТЕН. Равен, обозначен, ограничение на скоростта, мантинела.Пише 40, значи в дъжд караш с максимум 35, а не с 50+
103
1
 
19
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
А,да се ожениш за гаджето на заварения си син към коя категория спада....
102
2
 
18
 
! Отговори
Donchev преди 5 години
Докато има балъци да гласуват за такива "управници" ще четем само лоши новини и за да привлече за пореден път вниманието към себе си Сидеров се възползва от мъката на хората
101
0
 
7
 
! Отговори
АПЕ преди 5 години
До Анонимен 87: Виж изискваните условия на поръчката и количествените сметки и тогава говори. Това не е нов път, а е рехабилитация. И дори да се смени на 80 км-80 000 метра х 6 метра неплътната и плътна /горна/ асфалтова настилка ще изхарчат максимум 25 млн.лева. А те са сложили само износващият се пласт /плътната/ -т.е. дирекно делнахме половината, и ще ме убедиш, че останалото струва още 30 милиона лева?