Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!

Той адресира поста си до "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец"
Обновена: 28 авг 2018 07:07 | 28 авг 2018 07:00,
205
Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!
Снимка: Bulfoto, архив

Вчера беше Ден на национален траур в България. Днес погребват 15 човека в Световрачене, които загинаха в катастрофата край Своге. Още двама загубиха живота си, а ранените се борят за оцеляване.

Трагедията се превърна в тема №1 у нас. Започнаха да се разменят обвинения между отговорните институции.

В полемиката се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който пусна пост в профила си във Facebook, адресиран към "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец".

"Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща, не! Мед и масло, бира и водка да текат от чешмите, ще намери кусур – я кранчето не работи както трябва и не пуска колкото на съседа, я бирата в чешмата на депутатите е по-хубава…

Не, братя и сестри, дами и господа, другарки и другари! Редактори и водещи! Сладкопойни чучулиги! Продължавайте в същия дух! Новините – само катастрофи, убийства и перверзии! Някой направил добро? Не е новина, не разваляйте емисиите!

Още по темата

Иначе как щяхме да разберем колко много специалисти по катастрофи има у нас? Прочетох изказвания на асоциации по пътната обстановка, по състоянието на скоростните лостове, на гумите и асфалта, на пострадалите от ПТП и на канещите се да пострадат…Как се издържат финансово, не знам, всичките тия…

Изпълзяха пред камери и диктофони бивши шефове, подшефове, секретарки, портиери, шофьори, копачи на канавки и продуценти на просташки шоупрограми. Тия, последните, са ми най-забавни – всяка вечер развращават народа и правят мултимилиони от това, но винаги са готови с мъдри мисли на тема народопсихология.

Прочетох изумителни разсъждения за АПИ, ЮНЕСКО и ООН, за престъпното управление – то винаги е виновно и престъпно – за коланите, които щели да спасят жертвите. Сякаш не става дума за падане в пропаст, а за леко чукане на Граф Игнатиев и Раковска.

Прочетох и мислите на някой си, че едва ли аквапланингът е виновен. Потърсих в речника и разбрах – това било, когато вали дъжд. Но нямало значение дали вали пороен дъжд на планински път вечер, или е сухо и светло.

Нещо мистично и необхватно се е намесило и това го знае най-добре интервюираният. В състезанието по суета и себеизтъкване, никой не спести сили.

Не видях само едно, най-важното: някой да подсети опечалените роднини да направят помен със свещеник на 3-тия и 9 – я ден, после панихида на 20-я и 40-я ден за упокой на душите на починалите.

Тъй като става дума не за преходните простотии, с които се занимаваме всеки ден, а за "дребни", непреходни неща като човешката душа, например".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НикиТой си е директно на бЕло нашия, какви уискита.
99
0
 
14
 
! Отговори
scott преди 5 години
тозе е прибрал бая милиони оттам, затва нещо отвлича вниманието с "хубави неща"
98
0
 
22
 
! Отговори
Амомимем преди 5 години
Волга, ти като бившо журналистче би трябвало да знаеш, че няма улица "Раковска". Улицата се нарича "Раковски". Или поне нали си голям патриот, по тая линия трябваше да се сетиш.А за останалото - без коментар. Л-екенце си беше, л-екенце и ше си останеш. "Револѝционер" според изгодата. Сега какво стана, а, Волга? Май стана по-печелившо да близеш аналното отверстие (за това речник ще ти е нужен ли?) на властта?!?Ж-алкар.
97
1
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
ДНЕС-а, Лицето на снимката няма да коментирам, споредм него само лекар има право да го коментира.Но частично е прав... Вчера и аз избезнях и ви написах, че сайтчето ви е като стена на селска хлебарница - само некролози. Побъркахте хората спрете се бе. 1000 пъти го казвам, правете разлика межди национално събитие и лична трагедия. Смърта на 17 човека е национална трагедия, тук няма спор, но не може всеки катастрофирал *** с БМВ по краищата да го изтепосвате на челно място. СТИГА БЕ!
96
2
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До ГробокопачКак е глада сред ***? Още няколко мандата и ще сме чисти от ***!!!
95
3
 
10
 
! Отговори
В този случеай преди 5 години
не е прав, но като цяло ДА...забелязъл съм,че дават 90% негативни новини даже спрях да ги гледам щот само се депресирам. Вярно адски гадна трагедия, но го дават цяла седмица с едната цел да трупат рейтинг на гърба на хорското нещастие,което е доста жалко.
94
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
Къде ги тези хубави неща бе въшка не наситна такава.
93
1
 
20
 
! Отговори
пиша от карлуково преди 5 години
Бат Волен тръгнал да плюе по рейдовете на Симеонов ,а забрави как обикаляше с по 10 човека да се млати с продавачи на денонощтни та и няколко крошета изяде по телевизията в калабалъка..хубаво е да се помни.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медиите се хранят от кръв и убийства лешояди, вече дори не гледам телевизия прав е Волен 100 %.
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен си показва за пореден път що за стока е - истински срам за нас ще бъде това същество да има повече от 1 процент на следващите избори, а не дай Боже да влезе в парламента :(
90
1
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Анонимен"А заради теб и идеологията ти навремето 2 пъти ме уволниха от работа. Продажник долен!" Модераторе, можеш да ме триеш, но това не променя Истината, че Волен иам една долна, *** природа. Нарочно го пиша така, за да се чуе, прочете и да не го хване, вашата цензура. Вашата модераторска гумичка, не може да изтрие Истината, защото Истината е Неунищожимостта на Вечното. Учете се, като ви говоря, не слушайте шефовете си, защото един ден и те и вие ще ви оставим гладни ачкьопеци!
89
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ти навремето изпълзя, Сидере! Подлъга онеправдания електорат и с негово помощ влезе в парламента....След това се прегърна с тези, които сега плюеш...Ама и плюенето ти е проформа, за това не ти вярвам ни на йота. Гушна милионите и забрави и ти "Приказката за стълбата" на Смирненски. А заради теб и идеологията ти навремето 2 пъти ме уволниха от работа. Продажник долен!
88
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не харесвам Сидер Ага но днес е адски прав! Медиите прекалиха и този път трябва да бъдат наказани! ДО ЕДНА!
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45 млн лева за 80 км са по 550 000 лв/км.Или средно по 550 лв за метър дължина на платното, което значи за 7-8 кв м асфалт, плюс бордюри, банкет, мантинели, маркировка и пътни знаци. Който е строил нещо някога може да си направи сметка скъпо или евтино е.
86
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътят бил изпълнен образцово - да ама на пръв поглед. Сложен е асфарт който се пързаля като в аквапарк.В един репортаж,човек от района,работещ камион за пътна помощ ,каза че при дъжд там се е занасял и с 5 км./ч.. Какво да забранят движението като вали ли ? Просто са вложени калпави материали та да има повече за фирмата, пък и на трябва да даде и на хората от ГЕРБ дето му дават работа. А по колко обекта е работила и работи тази фирама? Смятайте още колко такива опасни места има!А за мантинелата
85
11
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Не мога да повярвам .. Случи се! За първи път съм напълно съгласен със .... Сидеров. В шок съм.
84
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
ползваи меила ми и приказваи глупости е затакива като вас има влак и тои идва слабо ме интересува красавице моя добро утро и приятна разходка
83
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво казва по въпроса Главния Резач на Лентички на Република България ?
82
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АХЕДа кажат за колко километра са дадени тези пари и да ги сравнят със сходни търгове по ЗОП в АПИ???????---------Aми казали са, чети, интересувай се.За 80+ километра.Има вариант да се разходиш до Своге и да видиш за какво са дадени.В случая едва ли има значение обаче, защото въпросният участък е изпълнен образцово.Може да спориш само на каква цена, това не знам.Но има здрав асфалт, има бетонна стена, има табела за конкретна опасност. Само не трябва да спиш като караш.
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е прав само. Журналистите се проявяват в такива случаи като абсолютни хиени. А за коланите: при такова търкаляне какви колани ще ти помогнат. Важното е да си чешат езиците и да изглеждат компетентни.