Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!

Той адресира поста си до "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец"
Обновена: 28 авг 2018 07:07 | 28 авг 2018 07:00,
205
Сидеров яростен за Своге: Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща!
Снимка: Bulfoto, архив

Вчера беше Ден на национален траур в България. Днес погребват 15 човека в Световрачене, които загинаха в катастрофата край Своге. Още двама загубиха живота си, а ранените се борят за оцеляване.

Трагедията се превърна в тема №1 у нас. Започнаха да се разменят обвинения между отговорните институции.

В полемиката се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който пусна пост в профила си във Facebook, адресиран към "живеещия от катастрофа до катастрофа нашенец".

"Дай му катастрофи на нашенеца! Не хубави неща, не! Мед и масло, бира и водка да текат от чешмите, ще намери кусур – я кранчето не работи както трябва и не пуска колкото на съседа, я бирата в чешмата на депутатите е по-хубава…

Не, братя и сестри, дами и господа, другарки и другари! Редактори и водещи! Сладкопойни чучулиги! Продължавайте в същия дух! Новините – само катастрофи, убийства и перверзии! Някой направил добро? Не е новина, не разваляйте емисиите!

Още по темата

Иначе как щяхме да разберем колко много специалисти по катастрофи има у нас? Прочетох изказвания на асоциации по пътната обстановка, по състоянието на скоростните лостове, на гумите и асфалта, на пострадалите от ПТП и на канещите се да пострадат…Как се издържат финансово, не знам, всичките тия…

Изпълзяха пред камери и диктофони бивши шефове, подшефове, секретарки, портиери, шофьори, копачи на канавки и продуценти на просташки шоупрограми. Тия, последните, са ми най-забавни – всяка вечер развращават народа и правят мултимилиони от това, но винаги са готови с мъдри мисли на тема народопсихология.

Прочетох изумителни разсъждения за АПИ, ЮНЕСКО и ООН, за престъпното управление – то винаги е виновно и престъпно – за коланите, които щели да спасят жертвите. Сякаш не става дума за падане в пропаст, а за леко чукане на Граф Игнатиев и Раковска.

Прочетох и мислите на някой си, че едва ли аквапланингът е виновен. Потърсих в речника и разбрах – това било, когато вали дъжд. Но нямало значение дали вали пороен дъжд на планински път вечер, или е сухо и светло.

Нещо мистично и необхватно се е намесило и това го знае най-добре интервюираният. В състезанието по суета и себеизтъкване, никой не спести сили.

Не видях само едно, най-важното: някой да подсети опечалените роднини да направят помен със свещеник на 3-тия и 9 – я ден, после панихида на 20-я и 40-я ден за упокой на душите на починалите.

Тъй като става дума не за преходните простотии, с които се занимаваме всеки ден, а за "дребни", непреходни неща като човешката душа, например".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
11
 
! Отговори
АХЕ преди 5 години
До Сат /76/ да ти поясня пак: 23 милиона Евро, което са си колосалните 44 милиона ЛЕВА, което пък си е достойно за магистрала, вервай ми:) аман от ............лизци ей.................Да кажат за колко километра са дадени тези пари и да ги сравнят със сходни търгове по ЗОП в АПИ??????? И това ли ке затриете, а?
79
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров не скочи на българизирания ром министър Московски , защо ли?да не стане така и 2-та да са от един и същи Ген.....................хахахаха
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"лошият материал" е виновен за всичко. Става въпрос за лошия материал който са сложили на пътя, не за тоя който говори вашия Премиер
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сат 78 - Само да ти поясня 23 МИЛИОНА ЕВРО!!!! Което е грубо 44 МИЛИОНА ЛЕВА!!! и е достойно за магистрала, вервай ми!!!
76
14
 
4
 
! Отговори
Сат преди 5 години
До Гошо Тизсипали 23 милиона за...бракТи кога отиде да видиш въпросния пътен участък бе, умнико? След ремонта участъкът е образцов, няма една дупчица. От външната страна на завоя има бетонна стена. Маркировка като слънце. Обозначен е с табела, на която е нарисувано точно какво може да стане ако не внимаваш. Мало умникът е направил точно това, което не трябва.
75
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринТа кой е виновен шофьора ли или безхаберието на управляващите???Абе бастyн червен, а ако на пътя имаше паднала скала или закъсала кола тоя папуас как щеше да избегне катастрофата? Няма акъл обувките си да върже, те му дали автобус да кара.
74
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Воен е великан в политиката, браво г-н Сидеров.
73
7
 
41
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Този ще е от първите обвиняеми при новият гл. прокурор ! Със зл.пръст спря развитието на БГ за близо 2 год. разбира се не без да иска ! Доходите му от заплата са в пъти по-малки от наема на жилище на Витошка + БМВ-5....+ хотели 5-звездни в Париж .почващи от 3 000 ? на вечер ! НЯМА ДАВНОСТ.....НЯМА ПРОШКА за крадците на народа ! Турско-руска *** !
72
11
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Без Волен Сидеров накъде? Нито може да се състави правителство на ГЕРБ, нито на БСП и ДПС. Волен решава дали да качи на власт БСП и ДПС, или ГЕРБ. Преди беше златен пръст на БСП и ДПС, а сега е златен пръст на ГЕРБ. Без златният пръст накъде?
71
13
 
17
 
! Отговори
АнтиПутин преди 5 години
Дааа, всички атакисти+депесари гласуваха за кРадев на втория тур за президент. Ама им излезе грешна руската сметка. Само дето БСПто се помислиха за велики.Волен е обикновена руска изтривалка!
70
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидерооглу трябва да бъде пратен в руски манастир /психиатрия/. Там ще му прилягя.
69
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ко стана вя сидер , 1500 мин. заплата , 300 мин. пенция , ала бала . златното пръстче .
68
5
 
56
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Г-н Сидеров,За съжаление и аз бях от онези, които подведохте с псевдо национализма си, а се оказахте нищо повече от *** на управляващите!! Пишете за морал, за това какво в същност трябвало да се направи в такива ситуации, но какви в същност са фактите - асфалтът на въпросният остър завой е гладък като лед, мантинелата (в здравата си част) се клатеше, много катастрофи са ставали на завоя, дори тир последно се е завъртял там??!! Та кой е виновен шофьора ли или безхаберието на управляващите???
67
4
 
27
 
! Отговори
do 64 преди 5 години
ха, ха, много точно, баш на място го каза да помисли за неговата си продажна душица първо, не за нашите.
66
2
 
17
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Въпроса дали българина работи качествено е въпрос на оцеляване на българския етнос!!!Казвам ви, че това е ключа към спасение на българската държава и народ, защото в противен случай , ще се размиете като конска *** на асфалт след проливен дъжд, а ц.ига.ните ще ви претопят и унищожат!Сидеров е една нагла еврейска кукла на конци!!!Агент Джеръми Пфайфър!ЦРУ!!!
65
11
 
9
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Мндаааа явно вече е късно г-н Сидеров и мозъците са не промити а направо липсват . Биг Вип брадър, Азис , затъпяващи шоута и др.подобни са си свършили добре работата ! Все едно говориш на китайци-няма как да те разберат ! Надежда всяка остави тук Сидеров !
64
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров, спаси си душата, а и нас като отидеш да се лекуваш! Може и свещника да си вземеш! Моли се! Има за какво!
63
3
 
27
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Казах ви , че в българският бизнес и политически елит няма морал и отговорност!!!Такива работи стават и в чужбина, но там хората имат съвест и отговорност!!!Няма лошо, че български фирми строят и български работници получават пари, въпроса е защо се строи некачествено!!!И след като горе вършат далавери и си прикриват грешките, как очаквате младите българи да работят качествено и отговорно!!!Агент Илейн Джонсън!ЦРУ!!!
62
31
 
14
 
! Отговори
exceptme преди 5 години
Дори да е популизъм, изказването на Волен този път е най-адекватното.
61
3
 
19
 
! Отговори
do 54 преди 5 години
сигур и сега го е измислил как да влезе, вече директно при бойо, вързал си е гащите, ние да му мислим че не можем да се отървем от такива.