Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!

Държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН
Обновена: 29 авг 2018 12:33 | 29 авг 2018 11:00, Веселина Йорданова
275
Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден. При тежкия инцидент с автобус, станал в събота, загинаха 17 души, има и тежко пострадали хора.

"Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, където всеки се подписва и си носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери премиерът в началото на правителственото заседание, като изрази съболезнования на близките на загиналите.

Още по темата

Той призова и опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие.

Вчера социалистите поискаха оставката на правителството след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", заяви Борисов.

Според него след катастрофата институциите са си свършили работата добре в лицето на здравния министър, пожарната, полицията.

Във връзка с протеста на метеоролозите от НИМХ, който се провежда пред сградата на Министерския съвет, премиерът съобщи, че ще се срещне с представители на страните по-късно.

Той обаче заяви, че държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН и ако учените не се разберат помежду си дали институтът да се отдели или не, правителството ще реши въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
1
 
! Отговори
БКП и магистралите преди 5 години
"*** за 75 години колко магистрали направиха и с по колко ленти???Возете се на техния пръстен от магистрали Тракия-Хемус-Черно море, който преди 55 години казаха, че всеки момент ще завършат. Е, завършиха ги. Там магистралите са с по 4 ленти, затова използвайте тях. По-добри са.
232
2
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
И -БСП да бяха рязали лентички и да бяха вдигали минималната работна заплата !!!!ДА, ама НЕ - затова сме на тоя хал !!!!
231
3
 
11
 
! Отговори
БОЙКООО преди 5 години
НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ , ВИНОВЕН ЗА КАТАСТРОФАТА СИ ТИ И ЛИЛЕТО !
230
3
 
11
 
! Отговори
Чакъра преди 5 години
За близо 10 години от престъпното ти управление, по прословутите ти "магистрали", за които се *** да се хвалиш, при наводнения и самоубийства са загинали няколко десетки хиляди българи! Много повече отколкото скъпата ти на сърцето кървава БКП е избила през зловещата есен на 44 г.
229
3
 
16
 
! Отговори
Лентички Ментички преди 5 години
Като реже лентички е ТОЙ , а като умират хора по същите пътища е .някой друг виновен. Имай малко съвест бе *** селско .
228
2
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
От цялата работа някой прокурор или съдия ще дръпне с един апартамент на колегите си. И те така.
227
2
 
14
 
! Отговори
ники преди 5 години
Това как да го разбираме? Прокуратурата ще си намери изкупителна жертва (шофьора) и след като той е "виновен" ще бъде използван за изтривалка на бойковата фаца....***!
226
2
 
18
 
! Отговори
Webley revolver преди 5 години
Страшен късмет извадиха, че шофьора оцеля. Изкупителната жертва е ясна. Така или иначе, в най-лошия случай щяха да изгърмят 1-2 бушона, но сега явно няма да се наложи.
225
15
 
3
 
! Отговори
Joker преди 5 години
Хехе какви дребни душици имало, за всеки проблем управлението било виновно. И като дойдат другите ще забранят катастрофите ли? Тъпоъгълни сте, опитвате се да вменявате вина за неща, които не са логични. Като не ви харесват новите пътища, си карайте по старите или през нивите ходете пеша!!!
224
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало свобода на словото в България и демокрация...................дрън , дрън ................ама неудобните коментари и някои думички как хубаво ги триете, че чак един стих на най-големия БГ - поет не можа да каже човек!!!
223
0
 
5
 
! Отговори
"В механата&quo преди 5 години
Ще да пия на пук врагу, напук и вам патриоти,аз веч нямам мило драго, а вий,вий сте ..............***!!!
222
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инфраструктура и добри пътища...............с това се хвалихе досега ГЕРБ-ерите..............оказа се, че и те са калпави , като цялото им управление.Не са виновни те, т.нар. БГ- народ си е стадо овце...............после се сърдите на оня професор от БСП-то за 80-те %.
221
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инфраструктура и добри пътища...............с това се хвалихе досега ГЕРБ-ерите..............оказа се, че и те са калпави , като цялото им управление.Не са виновни те, т.нар. БГ- народ си е стадо овце...............после се сърдите на оня професор от БСП-то за 80-те %.
220
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Катастрофите и жертвите по пътищата са следствие на:1.корупцията и кражбите на всички нива в тая държавица2.шуробаджанащината при назначаване на хора на отговорни позиции в държавната администрация3.липса на контрол от страна на КАТ, ДАЙ и др.органи4.масово шофьорите пият и се дрогират, после карат като лудиЕ..............не са виновни всички политици на прехода, особено тия управляващи последните 10 години...........ГЕРБ-ерите!
219
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият виновен ще бъде шофьора...................знаем ги тия обещания и ГЕРБ-ерски номера!
218
1
 
11
 
! Отговори
И ? преди 5 години
И к'во сега?Държавичката абсурдистан пак излиза суха от водата.Данъци сме длъжни да плащаме,законите на чалгария сме длъжни да спазваме,бъдете патриоти и тн. и тн.а в същото това време тая държава някакви задължения спрямо нас,данъкоплатците ИМА ЛИ ?Има загинали хора !По крайно мъчителен начин !Но повечето бългъри са стояли настрани вместо да влязат в автобуса,да извадят хората и преди да подкрепят с гласа си поредните доказани престъпници да се сетят за ужаса в чието дъно стои държавата.
217
16
 
3
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Политизирането на катастрофите е абсолютна тъпоумщина! Кои сте вие бе смешници, че да искате когото и да било да влезе в затвора и т.н. Куцо и сакато раздава правосъдие, заради недоказани слухове! Я се скрийте бе клавиатурни задмониторни пъпчасали ***!
216
17
 
3
 
! Отговори
Един там преди 5 години
Оставка за Нинова и разпускане на червената *** заедно с Радев марионетката да стават и да се махат!!!
215
1
 
16
 
! Отговори
Тракия преди 5 години
До До 225Иди и виж Тракия в посока Бургас - бабуни, коловози и т.н. Пак ли ДПС е виновно? А пътят е приеман след 2014-та. Предупрежденията, че е опасен са след това. Единствено си прав, че освен Борисов некадърни, алчни и безхаберни са партийците (комсомолци) от БСП, ДПС и Патриотите. Всичките не стават.
214
3
 
3
 
! Отговори
До 225 преди 5 години
От март 2013 до август 2014 - 1 година и 7 месеца управление на БСП/БКП + ДПС + Орешарски.Асфалтът е положен от фирма на ДПС през 2013 г.Кмет на Своге - ДПС.Всички обществени поръчки за милиони се печелят от мафията на БСП и обръчите от фирми на ДПС.Дружеството Мегаинвест-холд ЕООД на ДПС е положило асфалтовия износващ слой.Компанията е 100% собственост на дружеството Мегаинвест ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, управител и на двете фирми.