Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!

Държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН
Обновена: 29 авг 2018 12:33 | 29 авг 2018 11:00, Веселина Йорданова
275
Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден. При тежкия инцидент с автобус, станал в събота, загинаха 17 души, има и тежко пострадали хора.

"Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, където всеки се подписва и си носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери премиерът в началото на правителственото заседание, като изрази съболезнования на близките на загиналите.

Още по темата

Той призова и опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие.

Вчера социалистите поискаха оставката на правителството след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", заяви Борисов.

Според него след катастрофата институциите са си свършили работата добре в лицето на здравния министър, пожарната, полицията.

Във връзка с протеста на метеоролозите от НИМХ, който се провежда пред сградата на Министерския съвет, премиерът съобщи, че ще се срещне с представители на страните по-късно.

Той обаче заяви, че държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН и ако учените не се разберат помежду си дали институтът да се отдели или не, правителството ще реши въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
13
 
! Отговори
Bai Ivan преди 5 години
Да се самозакопчае и да ни избави тогава!
192
0
 
7
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До АнонименхА!сАМО НА 59 Е СПРЯЛ БРОЯЧА. тАМ,КЪДЕТО НЯКОЙ ПРОЗОРЛИВО Е ОТСЯКЪЛ,ЧЕ СЪДИЛИЩЕТО В БЪЛГАРСКИЯ МУ ВАРИАНТ Е ИЗЛИШНО!
191
0
 
27
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 5 години
Че виновен си ти бе, керата! Знаеш, по какъв начин завзе властта. Радваш се, че няма гражданско общество,което да те орита и изхвърли зад борда. Дерзай, прави се на мъж- като ти минава номера. На *** народ- ей такъв *** му се полага!
190
4
 
25
 
! Отговори
135 преди 5 години
Бойко, ти си най-големият виновник, не само за Своге, а за цялата катастрофирала държава.
189
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойче ти се хвалиш , че наще пътища са най евтини в европа и като всички знаем колко се краде може да си направим извод за качеството
188
0
 
27
 
! Отговори
Приятел от Сенките преди 5 години
Тея управляващи са за затвор и разтрел, как ми се правят на загрижени само когато стане голяма трагедия като тази. Как може да използват трагедията и да се подиграват с паметта на загиналите като си правят реклами и че са едвали не "най добрите политици на земята" и че си вършат съвестно работата. Бойко Борисов и всичките му колеги министри депотати президенти и всички управляващи са корумпирани подли измамници който разграбиха и продадоха цялата ни държава! Бог да ги накаже всички!
187
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Теб само метлата ще те оправи нещо подобно както в Турция дето стана ама с успех.Никой не ти вярва г-н Суджук пак ще намерите изкупителна жертва за да замажете очите на хората и вие ще излезете сухи както винаги.Шайка престъпници сте вие и плачете за затвора където вие е мястото.
186
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ък!Празните приказки на Праз.ноглавият!Само безкрайно про.стите,все още му се връзват на просто.тиите.Дори доближените му, тайно му се подиграват....толкова е жалък!
185
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП прави услуга на Бойко като му се противопоставя, защото така всички антикомунисти гласуват за Бойко, за да изметат червената *** която съсипа България, а сега прехвърля вината на други.Бойко с теб сме.
184
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако борисов се заканва, защо се заканвал, ако мълчи, защо укривал. Тия *** се гладни за зрелища. Един зад врата и да млъкват.
183
2
 
29
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Борисов , Борисов , толкова поразии нанесоха твоите управляващи министри , кметове и администрация , а ти им опъваш чадъра на ГЕРБ и ги спасяваш!И сега ръсиш люти закани , как да ти вярваме ?Вълка козина мени , но нрава не!И Вие от подземния свят сте същите!Вълци!
182
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само пушилка вдига Бойко!Вече колко катастрофи станаха с автобуси в България и колко загинали?Да сте чували някой да е осъден?Ще се окаже я братовчед на Цацаров,я поставено лице на доганя я някой висш депутат и всичко ще се потули!!!Иначе Бойко на приказките е"велик".Та може ли кражба или далавера да стане без негово съгласие?
181
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак някой е карал застрахован към Олимпик.
180
3
 
38
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Пак, той милия, спасителя, батман, супермен.... Абе голям герой. Голям ама псевдо
179
1
 
32
 
! Отговори
а преди 5 години
ха ха типично най-големия виновник ще наказва виновници:) само в бг-стан виновника може да осъди жертвата, че е пострадала при инцидента:)))
178
1
 
23
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Промяната в управлението, за съжаление няма да доведе до промяна в качеството на живот на българските граждани. Трябва радикална промяна в икономическата система, а именно система базирана върху ресурсите, а не върху капитала. Най-ощетените от пазарната икономика са малките държави като България, т.е. малкък пазар...
177
2
 
33
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Вие вярвате ли му на този, аз не. Колкото примерно арнаудов от ЦГМ понесе отговорност за кражбите от София, или на московски двете схеми с изпълнителните директори за продажбите на книжки в ИА АА, там сщо няма осъдени. Бойко - лъже, нашите хора (тоест на герб) не носят административна или наказателна отговорност.
176
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как никой виновен няма да бъде пощаден, като фирмата положила асфалта само ще извърши ремонта и уж ще понесе санкции, т.е. НАКАЗАТЕЛНА вина няма да и бъде търсена.
175
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До еехххСтига си повтарял едно и също!Вече си разпознаваем с внушенията за безизходица и липса на избор.Кажи в централата да ти сменят опорните точки. Днес форума бъкан с герберски ***. Яко са ви активирали.
174
22
 
9
 
! Отговори
ееххх преди 5 години
Колко много призовават за сваляне на правителството! От една страна са прави-много им станаха тъпотиите! Все си мисля, че вече няма накъде повече да се дънят, ама не... Та ако ги свалим, зад ъгъла наднича Корнелия! Малеее... заменям чума за вампир 😂