Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!

Държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН
Обновена: 29 авг 2018 12:33 | 29 авг 2018 11:00, Веселина Йорданова
275
Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден. При тежкия инцидент с автобус, станал в събота, загинаха 17 души, има и тежко пострадали хора.

"Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии, където всеки се подписва и си носи своята отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери премиерът в началото на правителственото заседание, като изрази съболезнования на близките на загиналите.

Още по темата

Той призова и опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие.

Вчера социалистите поискаха оставката на правителството след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", заяви Борисов.

Според него след катастрофата институциите са си свършили работата добре в лицето на здравния министър, пожарната, полицията.

Във връзка с протеста на метеоролозите от НИМХ, който се провежда пред сградата на Министерския съвет, премиерът съобщи, че ще се срещне с представители на страните по-късно.

Той обаче заяви, че държавата няма да бъде заложник на процесите в БАН и ако учените не се разберат помежду си дали институтът да се отдели или не, правителството ще реши въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
10
 
10
 
! Отговори
До 181 преди 5 години
,,Именно. Точно това и правим. Никога за червената престъпна мафия от БКП/БСП! "Правете го.Избора си е изцяло ваш !Щом намирате разлика м/у управляващите преди и сега,значи сте достатъчно щастливи и си заслужавете съдбата никога да не знаете какво е да плащаш данъци и държавата да ти осигурява стандарт на живот.
172
3
 
22
 
! Отговори
ало герберите, преди 5 години
иначе псувате тук Босия, който се зае с тая благородна кауза... Ето,ч е сега е пак актуален, но журналята го завряха в ъгъла. КАзвахте, че се занимавал с глупости. А ето,ч е проблемът е генерален. ГОЛЯМ ЧОВЕК Е БОСИЯ! ДА ГО ПОДКРЕПИМ! АМА НЕ САМО С ЦЪКАНЕ НА ПЛЮСОВЕ! А ПРЕД МС!
171
3
 
23
 
! Отговори
то преди 5 години
някой вече връзва ли му се на селските моабети....
170
2
 
14
 
! Отговори
- преди 5 години
Първом - тОЙ!
169
26
 
9
 
! Отговори
Дааа...! преди 5 години
ББ е наистина виновен, НО е виновен че мегакрадливите мутрокомунисти не са на власт и не могат да крадат милиарди както преди!
168
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няколко дена лозунги и гръмки фрази за отговорност, вина и наказания, после всичко ще се забрави и да му мисли шофьора.Разчитат на късата памет на народа.В Румъния досега да са свалили кабинета.
167
19
 
10
 
! Отговори
Разкриват се нещата преди 5 години
От март 2013 до август 2014 - 1 година и 7 месеца управление на БСП/БКП + ДПС + Орешарски. Асфалтът е положен от фирма на ДПС през 2013 г.Кмет на Своге - ДПС. Всички обществени поръчки за милиони се печелят от мафията на БСП и обръчите от фирми на ДПС. Дружеството Мегаинвест-холд ЕООД на ДПС е положило асфалтовия износващ слой. Компанията е 100% собственост на дружеството Мегаинвест ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, управител и на двете фирми.
166
20
 
7
 
! Отговори
До 169 преди 5 години
"Преди да си пуснете гласа и да подкрепите поредните доказани престъпници си спомнете трагедии от този калибър и осмислете реалноста която подкрепяте с гласа си и която вече 30-ет год.властва над бг." Именно. Точно това и правим. Никога за червената престъпна мафия от БКП/БСП!
165
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахахах как говори за виновника в трето лице все едно няма нищо общо наглеца. Господ ще ви въздаде един ден, на тоя свят няма да си получите заслуженото , то се е видяло.
164
0
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Борисов се зарече: Никой виновен за Своге няма да бъде пощаден!---------------Ще видим, ще видим! /по метода на отхвърлана за виновност, на първо място ще е оневинен онзи дето е взел рушвета, щот държавата неможела обаче! :))/
163
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, кой ще бъде наказан- само шофьорът...то се знае.
162
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-ОСТАВКА СУДЖУК ! ! !
161
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 175А на Тракия КОЙ е виновен тази година, че е раздал книжки на убийци. Същя се закани пак и уволни шефа на ДАИ и после мине се 1 месец КОЙ е шефа на ДАИ същия, който в бил уволнен. КОЙ го уволни и КОЙ го назначи обратно, а се подигравате на БОСИЯ, че нил луд! ДАЛИ!Вие където плюете, че били червените да червените ама в светло синьо и пише ГЕРБ-ГРОБ. Много къса памет имате!
160
3
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Кажеш,Бочко !!! Лажеш...
159
1
 
5
 
! Отговори
друг преди 5 години
г-н ББ, ето виидея как да остане в съзнанието на хората.Като строителне се плучи но винаги можете да остане като мъжкар.Така..подавате оставка..и седмица мълчание,като почнат блюдо лизците да се гласят за листи и постове..излизате и казвате- баста-ГРЪБ спира.Точка- оттеглям се.Бас ловя на каса бира и 5 мантинели,че..изпаднали в безтегловност твоите досегашни ще хукнат по други партии,и ще ви хулят и кълнат както могат.Вие сте богат човек,можете без тях-те без вас не.Всич се крият зад гърба Ви
158
0
 
9
 
! Отговори
АХЕ преди 5 години
За съжаление АПИ е агенцията, при която Изпълнителите най много могат да "спестяват"! НО, ако са нарушили Рецептата за асфалта е подсъдно по де що има закон в РБ. Ако наистина е вложен варовиков тип инертен материал, а не високоякостен /с голяма полировка/ то си е направо и корупция и много некачествено изпълнение. При все, че проекта е трябвало да бъде завършен Август 2013 най късно, а е приет по миналата година, е ясно че има ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ!!! И КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ ПРОЕКТ!!! ДНСК и прочие.......
157
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
крадецът вика : Дръжте крадеца!
156
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прати некой да оправи мантинелата там, че оня от АПИ е зает с участия във сутрешни блокове, 4-ти ден там седи без никакво предпазно съоръжение, СРАМОТА
155
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към всички който ще ходят да гласуват независимо за кого:Преди да си пуснете гласа и да подкрепите поредните доказани престъпници си спомнете трагедии от този калибър и осмислете реалноста която подкрепяте с гласа си и която вече 30-ет год.властва над бг.
154
0
 
5
 
! Отговори
ти да видиш преди 5 години
Така беше казал и за Дамян Илиев и неговите експертчета в БАБХ. Пък какво стана, нищо, всичко затихна, всички са в схемата, навързани като свински черва. Лъжат и крадат, глупости след глупости дрънкат и никой не им вярва.