Път, шофьор... вина? Тъжно, а и трудно уравнение!

Юлий Москов и Гроздан Караджов пред Bulgaria ON AIR
29 авг 2018 10:30,
38

Наред с болката покрай трагедията край Своге, останаха и купища въпроси, които се превърнаха в тъжно и трудно уравнение с много неизвестни.

Известно е обаче, че както и да продължи разследването, един шофьор ще носи вината за стореното от него, докато други - не по-малко виновни, ще си прехвърлят топката и отговорността и вината верятно ще се размие.

"Вината на шофьора не може да се обсъжда, виновен е. Дискусията е безсмислена и трябва да се остави настрана. По света обаче ако има опасност от акули, хората строят съоръжения за милиони. В България слагаме табела: "Къпането забранено". Същото е и в Своге. Там просто са сложили ограничение от 40 км/ч", подчерта журналистът Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му на мястото на инцидента е направен път убиец, защото при мокър асфалт колата просто тръгва и няма спасение.

"Каква е тази държава, която не може да задължи подчинената си фирма, на която плаща пари, да си свърши работата. Това не е държава! У нас държавата избяга от всичко. Държавата не се занимава с обучението на шофьорите, не се занимава с изпитите на водачите, не се занимава с още много неща. Държавата не се занимава и с инвеститорския контрол", категоричен е Москов.

Мнението на Гроздан Караджов, бивш председател на Комисията по транспорт в Народното събрание, е, че първият и основен виновник за този тежък инцидент са именно политиците.

"България губи няколко хиляди души във войната по пътищата. Няколко министри и общо 14 административни единици се занимават с безопасността на пътя. Институциите очевидно към момента на издаване на пътя не са си свършили работата. Те са имали редица забележки, пътят е бил опасен, но те не са предприели необходимите действия", настоя той.

Въпреки това Караджов обясни, че към този момент не трябва да се издават присъди предварително, защото все още не са излезли резултатите от всички експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Километър асфалт на тази цена е супер лукс за икономиката ни, а качеството е под всякакви норми. Пита се в задачката КЪДЕ СА ПАРИТЕ с които ни убивате?
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли още един който не мези от софрата на ГЕРБ и да им вярва?
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ НЕ САМО КРАДЕГЕРБ ВЕЧЕ УБИВА!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Плевнелиев преди да стане президент нали беше министър и строеше пътищата?Значи има връзка май...
29
1
 
5
 
! Отговори
БОГ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА преди 5 години
На Тодор Живков му умря дъщерятяНа Же`льо Же`лев му умря дъщерятяНа Сакскобургонски му умря синътНа Плевнелиев му умря синътНа Московски му умря синътДа се готви следващиятБОГ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА
28
17
 
4
 
! Отговори
що не успяваме?! преди 5 години
Ами щото има една дрогарка, *** се казва,едно изчадие на дяволът,което омъгляваше предизборно пенсионерите,че асфалт не се яде и че по важно е да им дигнат пенсиите с по 5 лева,отколкото да се оправят пътищата.Тази тактико опорна точка тя им я набиваше в главите като *** в каца със зеле и на финалът те си получиха това за коетогласуваха.Изядоха важните кебапи,а асфалтът който не се яде ги отпрати в отвъдното!!
27
1
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Според мен може да се говори за вина на пътя/строителя ако на това място стават често катастрофи.Ако не е така, шофьора да разказва подробно какво е станало.Но не бива да се съди жестоко, всеки може да направи грешка като шофьор.Човека е карал с 50, но това едва ли е причина, това е минимално превишение.40 е неадекватна скорост за кола на прав участък, колелата карат с толкова в тур дьо франс.
26
2
 
6
 
! Отговори
хахо преди 5 години
*** иска да му построят всяко шосе -суперкачествена магистрала, за да си джитка с 200.Кви са тия пътища с ограничения.?Че той баща му на *** преди 30 години фиркаше Трабанта със 110 между София и Пловдив при максимална 120.А пък сегашния *** си купил автомобил,къде на километража пише 220,240,280.То срамота как ще го кара по път с ограничения по-малки от 200.
25
0
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Ясно се вижда, че си крайно НЕзапознат с функциите на Президентската институция и нейните задължения и отговорности!Седни си, Слаб 2!
24
2
 
5
 
! Отговори
абе.. преди 5 години
до ан /19 /хей ти си от 80 те % къде видя чисто новият мощен мерцедес ?? пи ли хаповете или тревата е по силна,.Трейс Труп не е получила поръчки от президенството , той не участва в конкурси не прави плащанията.Президента не санира за по300+ лева на кв,не купува железни дискове за Търг Рег.Не назначава министири и милионери.Бе ходете на лекар фер бер чета.Чакаме да напишете за ЕДИН ваш усп. без съмнение за далавера , един само!!Айде що ленти рязахте, нищо ли самите вие не смятате за успех
23
3
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Как да не е виновен, та там преди катастрофата са минали няколко стотин коли, а и доста след нея - докато КАТ се натутка и бесмислено спря движението. Другите шофьори да не са някакви богове в шофирането. Прав път, скорост около 40, път без дупки, а бай-григор се `фърлил у дерето...
22
2
 
14
 
! Отговори
хахо преди 5 години
На *** му дай да се оправдава.Като е калпав и са му турили ограичение 40,той кара минимум с 50.Като достроиха магистрала Хемус на чисто новите участъци кара минимум с 140,да не кажа 180 когато ограничението беше 130.Сега *** кара с минимум 150 с ограничение140.Там където магстралата се скапа туриха ограничения 100 или 120,ама *** и кара пак с минимум 150.Самоизтребва се *** и пак някой друг му веновен.Чип, матрял-все горчиви прости и точни характеристики.
21
0
 
4
 
! Отговори
пацо преди 5 години
Путин е виновен
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътят край своге е проектиран по време на катастрофалното управление на престъпника Орешарски! Доказателство, че всичко, до което се докосне БСП, води до катастрофа!Да бъдат съдени от Народен съд всички, свързани с БСП/БКП и наредени до стената!
19
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искахте Промяна, получихте си я - тази на Радев!Мажоритарен собственик на фирма Трайс, строяща пътища - убийци, отговорен за смъртта на загиналите! Същият прикри баща си, който с големия си и чисто нов мощен мерцедес сгази като куче инвалид и се опитаха да го изкарат невинен! При Радев има катастрофи, убийства, самоубйства, самозапалвания, палежи, грабежи, зулуми, измами, взривове, силово страхуване, бедност, мизерия, нищета, недоимък, глад, страх, безпаричие, безвластие, беззаконие, анархия!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до хахо , пълно хахо си , хабер си нямаш от шофьорлък , само бля бля , такива като теб по добре да мълчат,
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако точно същия ден сутринта някой беше откраднал знака за ограничение 40 и картинката, която виждате на снимката, бай ви шофьор с колко щеше да влезе в завоя? Понеже няма ограничение, влизаме с 60, майната му, че не виждаме завоя, не знаем какво ни чака там, майната му, че вали дъжд, че може да има спрели коли, катастрофа, паднали камъни ?
16
0
 
0
 
! Отговори
до до No 4 преди 5 години
А ти мозЪк имаш ли, капацитете, срам за българската православна писменост?
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен е шофьорът, само въртоглав плиткоумник може да твърди, че пътят, правителството или прочие са виновни! Шофьорът доживотен!
14
7
 
3
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Ако пътя беше на 100% виновен,то на този участък ежеминутно трябва да има катастрофи.Ама на *** все някой друг му виновен,най-вече държавата