Борисов взема три министерски оставки заради Своге. Кои си тръгват?

Премиерът ги поискал още в неделя сутринта
Обновена: 31 авг 2018 11:38 | 31 авг 2018 10:55, Веселина Йорданова
305
Борисов взема три министерски оставки заради Своге. Кои си тръгват?
Снимка: архив, БТА

Трима министри да си подадат оставките заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, е поискал премиерът Бойко Борисов тази сутрин, потвърдиха от МС.

С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Още по темата
И тримата още в неделя сутринта след катастрофата са заявили, че са готови да понесат политическа отговорност.

Това е станало на свиканото спешно заседание от Борисов в Министерския съвет.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери Борисов.

Тогава той призова опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие. Ден по-рано социалистите поискаха оставката на цялото правителство след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", подчерта министър-председателят.

До момента от кабинета "Борисов" 3 си тръгна един министър - проф. Николай Петров, който оглавяваше здравното министерство, след информации за конфликт на интереси при обществени поръчки във ВМА.

Преди няколко месеца оставка подаде и енергийният министър Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗ и познанството си със собственичката на фирмата-купувач - Гинка Върбакова. Впоследствие обаче Петкова остана на поста си.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тези които строят калпави пътища кога ще понесат отговорността си?
263
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме наказателна, а не политическа отговорност...................осъдени министри и мафиоти и в затвора!!Цацаров да не спи зимен сън, ами да се самосезира!!!!
262
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Габровският тарикат Томислав Дончев малко ли открадна от еврофондове и от НДК??Него кога ще го видим в затвора????
261
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лилито Павлова малко ли открадна от пътища и инфраструктура???Нея кога ще я видим в сливенския затвор???
260
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами наказателна отговорност..................кога ще видим осъден министър или голям мафиот в затвора??
259
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали кото един режеше лентичките викаше аз направих това аз давам онова. Сега защо маха хора, които не са резали лентичките, а?Искали да ремонтират пътя, за да замажат истината а прокуратурата спряла наглата хунта.
258
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъсна цялата истина как герб крадат и градят България. Не ги жалете министрите, Боковете най-верни слу ги ще си получат финансовите утешителни инжекции, сега ще се скъсат от забогатяване. Гущерът си откъсна опашката. Ни пътища строил ни лентички рязал.
257
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАХАНЕТО НА ТРИМАТА А ОСТАВАНЕТО НА тЕМЕНУЖКА ПОКАЗВА ЗАВИСИМОСТТА ОТ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ. защо е махнат Радев, след като МВР по случая няма нито една грешка а отново е обект на пропагандните лъжи на хунтата. Бойко все не е виновен, ако са виновни всичките му министри, значи как началникът да е невинен.
256
2
 
2
 
! Отговори
Лилито преди 5 години
Бойко, знам че ме обичаш. На четири крака искам да ме любиш. Животинската.
255
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В една държава,в която службите сготвят хората срещу заплащане или кефа на някой управляващ или негов роднина или някоя марионетка,вместо да пазят и защитават населението като зеницата на окото си,не са служби,а мафия убиваща населението и държавата!
254
2
 
15
 
! Отговори
Хохо преди 5 години
Борисов тръгвай си... Времето ти изтече
253
1
 
13
 
! Отговори
Корнелия неспирай преди 5 години
Пърдишаха от Бункеря го е страх да подаде оставка.кво стана с Остров гръски, вила барцелонска и мазето с амватъмина бе, за безбандеролни тутунета нема да питаме и за църната нафта коловозная, беза Министър Предател имаме осъден от Европейския съд за употреба на гранатомет с/у неадекватен наивник
252
2
 
6
 
! Отговори
позор! преди 5 години
Нинова им кихна на пенджера а тия зеха та се нааГаха и за да редуцират миришещето на смърди ТОЙ поиска оставки на мЪнистри.аре бе къде е силната гербалистическа рефулюция, бе?Къде е 6-апартаментчиков, Цецка предала дедо си-николапетковиста на комунистите за да стане членка на БКпето бе?Хората имаха карамфилова революция, пражка пролет ,,, и кво ли не а у нас тиквенна есенна помия
251
2
 
2
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
Само аз ще ви оправя държавата и никой друг
250
3
 
6
 
! Отговори
WCимеонофф преди 5 години
Абе много шум вдигате покрай тоя случай!! Я по-тихо д не идвам да се проверяваме...
249
1
 
13
 
! Отговори
лили преди 5 години
аз съм невинна, Бойковата слабост съм
248
1
 
13
 
! Отговори
22 преди 5 години
свалят ги и после на друг пост, трябва наказание яко, затвор, а не както председателя на Селскостопанската академия проф. Васил Никиолов със служебния мерцедес на академията, уби 21 годишен младеж , същия си остана на поста да дерибейства и да тормози и заплашва подчинените си, потулиха случая.
247
1
 
9
 
! Отговори
мд преди 5 години
Ако може и този на екологията да си тръгне, не че е директно свързан, просто защото е ***. Всъщност ако може цялото правителство, а най-добре и всички мафиоти, пардон "политици".
246
1
 
14
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Защо само политическа отговорност, трябва да бъде и наказателна, московскиплюс това извърши и убийство по непредпазливост. И какво, правишмизерии, свързани със смърт и накрая оп, политическа отговорност,подаваме оставки, а наказателна, ало цъцаров, раздвижи си огромнототуловище.
245
3
 
6
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Проблемът не е Борисов,Нинова, Сидеров и всички други политичеси лидери!Защото ,смяната им не променя нищо! Те са само поредните кукли!А ккукловодите ги знаете , но не искате да ги смените!!