БСП: Камилите в кервана само се сменят, 10 години го води един!

Оставките на министри били закъснели, но все пак признание за провал
Обновена: 31 авг 2018 16:32 | 31 авг 2018 14:45, Веселина Йорданова
271
БСП: Камилите в кервана само се сменят, 10 години го води един!
Министрите в оставка Нанков и Радев си тръгват след брифинга в МС. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП отново настоя за оставката на цялото правителство, след като стана ясно, че постовете си напускат трима министри заради катастрофата край Своге.

Още по темата

"Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента", заяви Кирил Добрев.

Той посочи, че оставка трябва да подаде правосъдният министър Цецка Цачева заради бягствата на затворници и срива на Търговския регистър, земеделският Румен Порожанов заради кризата с чумата по животните в Странджа.

Според социалистите напускащите министри са просто поредните и важният въпрос е какво се случва след тях, защото се заменят едни партийни функционери с други.

По думите на зам.-председателя на БСП оставките днес са закъснели. Той допълни, че случващото се е "признание за провала на десетгодишната политика на рязане на ленти".

Добрев попита защо не са в Следствието бившите регионални министри Росен Плевнелиев и Лиляна Павлова.

"Има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица", попита още той и допълни, че трябва да се даде отговор именно на този въпрос.

Депутатът Крум Зарков посочи, че ПГ на БСП няма да задържи насила напускащите министри и ще гласува оставките им в пленарна зала.

На въпрос дали ще има нов вот на недоверие, от БСП съобщиха, че в понеделник предстои извънредно заседание на парламентарната им група, на което ще обсъдят бъдещите си действия.

Те обаче смятат, че искането на предишните два вота на недоверие - за корупцията и за сферата на сигурността, е било в правилната посока.

Социалистите декларираха и че нямат никакво отношение към строителството и пускането в експлоатация на пътя-убиец край Своге.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че сегашните управници не стават и трябва да си ходят е ясно,но..защо БСП изобщо се обаждат? Само в новата история на България БСП има 5 правителства и общо почти 10 години управление... така че за далаверите, ромската пандемия и несвършената работа имат също толкова вина. помним и куфарчетата на Луканов, и Виденовата зима.. че и Пеевски шеф на ДАНСстига сме повтаряли грешки .. герб бсп дпс атака абв са тумори за България
226
2
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До до 223. И като си отидат тези, кой идва, бе тсрикат? Хубаво искам да ни обясниш точно кой идва и как променя нещата към по-добро? Щото проблемите не са от последните 10 години, а и в тези десет имаше 1 и половина на Орешарски, в която видяхме "промяната".
225
4
 
4
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До iceblast88На московски детето му даде фира. И той си седя министър, сега ще си седи депутат. Явно този няма съвест и чест и достойнство. Вместо да се скрие, той само мизерии направи.
224
7
 
7
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Всички бехте слуги на *** и руските пияници, щото така ви е научил Султана за тия 500-години.Поне си и трайте и не се излагайте
223
5
 
9
 
! Отговори
До 223 преди 5 години
Не пишеш по темата.Живеем в настоящото,а не с миналото.Корупция, бедност, болести, безхаберие,некадърност и наглост от властимащите.Демогравски срив.Вече десет години чакаме нещо хубаво да ни се случи,но...уви.Отивайте си със здраве,уморихме се от вас.
222
2
 
10
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Управляват ни слугите на старите комунистически велможи: охранители, папконосци, шофьори, сервитьори ..... Какво да чакаме от тях....?
221
1
 
3
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Анонименпреди 59 минутиИ накрая дойдоха джендърите....
220
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП е престъпна организация!
219
8
 
9
 
! Отговори
КУзел преди 5 години
До Анонимен 225По-добре овен,отколкото овцата *** ! ;)Там дето кокошка пее,еви и макята на таз къща.
218
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"БСП: Камилите в кервана само се сменят, 10 години го води един!"---По-точно:"Овцете в стадото само се сменят, 10 години го води един овен."
217
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 223А ти *** ли си правил?! Виждам как се оправят младите,всеки трети е наркоман,изтрепаха се по пътищата,крадат,лъжат и мамят.През трупове са готови да минат само и само да изкарат некой лев. На кой ги разправят тия ве чобан,м?! Има едни 10-15 процента свестни деца,другото е пълно гюбре.
216
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чичо Миткокаква е реалността чичо митко?ще ни разкажеш ли?реалностто е, че твоето поколение бяхте едни затворници в една тоталитарна държава. Лъжеха ви, Работехте за по 180лв, магазините бяха празни, и чакахте светлия комунизъм.После границите се отвориха, и се видя че Света извън ваше село не е това, което пишеше в работническо дело.Е, предполага се, че твоето разочарование е огромно, щото вече си дърт, а си градил 45 години глупости.А младите хора не ги мисли, те си се оправят.
215
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А по времето на БСП камилите дори не се сменяха. По три протеста имаше под прозорците на Станишко, но БСП /БКП/ бълха ги ухапала.
214
0
 
7
 
! Отговори
До 214 преди 5 години
Имаш предвид БКП. Така си мислехте за СССР и социализЪма,пък то какво стана.Ще поживеем ще видим.Още един -два пъти като Живков,Луканов и Виденов и ще спрем да ручаме жабетата.
213
0
 
6
 
! Отговори
До 217 преди 5 години
Ти от кои ще си? И каква ще е идеологията?
212
1
 
13
 
! Отговори
Чичо Митко преди 5 години
Израства едно поколение което няма представа каква е реалноста.Поколение израсло и растящо в моловете.За тях няма преди и сега.Има само сега.Връзката с миналото е Гугъл търсачката.Както казва И.Дичев те не планират живота си,те сърфират в него.А живота не е справедлив и на света не му пука за самочуствието ви.И за това разочарованието в много случаи е огромно,а за провала се обвинява всеки друг,но не и себе си.Чета ви коментарите и точно,,волните ви слова" ме карат да напиша това.Чети и питай...
211
1
 
8
 
! Отговори
бай-Митьо преди 5 години
А за тия камили *** камили от 44- та година насам кво да кажем,а? Нищо че и той, барабар с тейко си са били още в мечтите на дедовците си...Баща му е роден цели 3 години след това - 1947...после цялата рода до девето коляно са били на държавната ясла.
210
4
 
5
 
! Отговори
Партиите преди 5 години
трябва да са САМО 2: Демократична и Републиканска като в САЩ. Какво ПОВЕЧЕ предлагат всички 22 или незнам колко си партии/ НИЩО.ДЕМОКРАЦИЯ и РЕПУБЛИКА- там е събрано всичко.Всички АНАХРОНИЗМИ като БКП/БСП, ДПС са отживелици.Избирателите ще се ориентират за една двете партии.Тогава няма да има злоба и БЕЗСМИСЛЕНИ клевети, защотот никой няма да си спомня за 45-те години фалш и за разни "възродит. процеси", носещи негативизъм.
209
3
 
14
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Социалистите са прави.
208
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега,господа оФФсе!Тая партия не ви харесва,оная не ви харесва...добре!Ами,ако утре някой ви каже,ставайте,да махаме всики партии,да се вземем в ръце и установим едно пряко управление,без посредничеството на тези банди,ДАЛИ,ЩЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ,или тихомълком ще се свиете и за кой ли път примирено ще отидете да "изберете",някоя от подхвърлените ви от Системата партии?!!!И вземете и добре прочетете и осмислете написаното от Великият Ботев,с стихотворението,"В механата"!!!