Българска следа в Китай – гигантски небостъргач в родни ръце!

Станимир Александров гледа Шанхай от 632 метра височина
31 авг 2018 18:15,
30

Понякога, дори без да го очакваме, откриваме българска следа по целия свят. Наш сънародник управлява най-високият небостъргач в Китай.

Преди година и поливна Китай решава да надмине САЩ. За целта изготвя мегамащабен държавен проект за небостъргач, невиждан досега по размери.

Огромната конструкция се издига на 632 метра, които са буквално в небесата. А за да е всичко още по-грандиозно – на покрива ѝ се прави огромна обсерватория, за да се виждат и звездите.

Нашенецът, който управлява сградата, се казва Станимир Александров. Той разказва пред Bulgaria On Air, че един етаж от тази сградата се вдига за 24 часа, като по него работят стотици работници.

След като мечтата на правителството се сбъдва, "Шанхай Тауър" прилича на малък град, който побира десетки хиляди души. Сградата има собствена пречиствателна станция, както и станция, чрез която сама си произвежда ток.

Всичко това е поверено в ръцете на Станимир. Като малък той не подозира накъде ще го отведе животът. Завършва с пълно отличие английската гимназия, след което решил, че да учи у нас или в Европа е прекалено лесно.

Именно заради това насочил поглед към другия край на света. Въпреки че знаел само как да каже: "Добър ден", колегите му го приемат топло. След като се справил с предизвикателството на китайския език, всичко друго се случило като на филм.

Следват няколко покани за ръководни позиции без да има значение, че е чужд в страната.

Станимир Александров Снимка: Bulgaria On Air

Виж други галерии »

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Джурналист преди 1 година
Драскачката пак е сънувала пълни членове!
22
1
 
5
 
! Отговори
членЪТ преди 5 години
До АнонименЗащо има пълен член?---------------защото са неграмотни
21
1
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
До Анонимен""Наш сънародник управлява най-високият небостъргач в Китай." Защо има пълен член?"Еми защото небостъргачът управлява - ти да не искаш човекът да управлява? Дъъ
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Наш сънародник управлява най-високият небостъргач в Китай." Защо има пълен член?
19
7
 
1
 
! Отговори
лъжат преди 5 години
В Китай НЯМА небостъргачи! Там позват подръчни материали, като глина, слама, бамбукови влакна, а по-заможните строят с тухли, като нашите "единички" Само покривите им са едни извити на стряхата и слагат глинен дракон-да пази дома. Ходят с колело на работа, а не като нас, да висят в задръствания
18
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
100 000 какво, юана ли?! как се оцелява в град като Шенжен с такава заплата, това само за наема там няма да ти стигне?
17
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А гербАрските момци си стоят в родината.Немат интелектуален капацитет за такива постове.
16
1
 
9
 
! Отговори
мм преди 5 години
браво
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Нема мускули мумчету и затуй нашенеца не го аресва.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До3 . Това за паспорта не е само в Китай. Същото е в Германия, Норвегия , Дания, възможно е и в други държави незнам. Но може да си на работа и по на големо место, но винаги с единия крак си отвън като българин. Първо защото нашата външна политика все още е по старому. . Не се разделя с Москва. Второ в главите на тия които са на служба си карат без реформи. Държът да не се променят зада са в яслата.
13
2
 
2
 
! Отговори
мангала преди 5 години
До АнонименЗащо е обидно да наречеш гнусната и хипер хипер известна ман-галка азис,гнусен ***-нгал,гнусен ци-ганин,а трябва да се обръщаме към него,с гнусен ром...?
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА СТАНИМИР. ВСЕ ЗА ТАКИВА ДОБРИ И КАДЪРНИ БЪЛГАРИ ДА СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ. СТИГА С НЕГАТИВНАТА РЕКЛАМА. БЪЛГАРИЯ ИМА ГОЛЯМИ ИМЕНА. КАДЪРНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Не обобщавай! Той и Хитлер "постигна нещо". Изби 40 000 000 хора. Много постижения носят непоправима вреда.
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тия небостъргачи, бе! Това е освен отживяла, но и вредна тенденция в строителството.Комплекс за малоценност на държави и властници. Не височината на сградите определя начина на живот, а качеството на живота на хората, Но не на единиците, които строят небостъргачите, за да начешат неграмотното си его разни сноби-богаташи, които дори не знаят, че над 15 метра човек се откъсва от енергията на Земята, а това го унищожава. Но богатият сноб така се "извисява".
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да не забравим за Цецофуций също!
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пеевски?
7
4
 
8
 
! Отговори
Баце преди 5 години
Ако чуят за нашия безгрешен Баце, ще го назначет за император - те не знаят колко е съвършен и безгрешен... нашия си БАЦЕ - ПЕРФЕКТЕН Е!
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Китай, учете китайски.
5
1
 
31
 
! Отговори
Д-р.Ескобар хомеопат преди 5 години
Браво на нашето момче. Да е жив и здрав и винаги напред .
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЖивея за момента в който хората ще спрад да пишат глупости под новините и вместо негативизъм да кажат "Браво" на някой който е постигнал нещо в живота си.