Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?

"Питам се доколко защитено е правото на собственост на всеки българин"
Обновена: 3 сеп 2018 12:29 | 3 сеп 2018 12:15, Златко Желев
362
Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?
Снимка: kingsimeon.bg

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"

Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Още по темата

То е по повод решението на Софийския градски съд на първа инстанция, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Това бе 5-ото от 6-те дела за имотите на Симеон Сакскобургготски, което държавата печели. Както и по другите "царски" дела, магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция. Това означава, че имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата.

Ето пълният текст на изявлението на Симеон II:

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!"

Dnes.bg припомня, че Комплексът "Врана" се намира в покрайнините на София. Реституиран е на царското семейство през 2001 г. със заповед на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски.

Тогава царските наследници даряват на Столичната община парка, като си запазват собствеността върху двореца и прилежащия му терен от 21 дка. През 2013 г. Столичната община отворя парка за посетители в събота и неделя.

Дворцовият комплекс се състои от централна сграда от 2013 кв. м, над 20 постройки, оранжерии, караулка, горска къща и др. Площта на парка е 992 дка.


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
1
 
! Отговори
18 преди 2 месеца
Четох някъде, че е е възможно това изобщо да не е истинският Цар на Българите. Да са ни пробутали нещо друго. Нещо необразовано, което две изречения не може да върже по никоя тема, освен да иска имоти. Но това е само предположение, не твърдение.
331
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"царю"-ТИ ВМЕСТО ДА ПОСТРОИШ ОЩЕ ТОЛКОВА КОЛКО ПОСТРОИ БЪЛГАСКИЯТ НАРОД ЗА БАЩАТИ,И МУ ГИ ДАРИШ БЕЗВЪЗМЕЗННО ИСКАШ ДА ВЗЕМЕШ И МАЛКОТО КОЕТО УСПЯХМЕ ДА СЪХРАНИМ .ЕГАТИ ЦАРЯ
330
2
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 4 месеца
Как ще гоните човека от България. Дайте му една панелка в Люлин и ще остане.
329
2
 
4
 
! Отговори
Насо преди 4 месеца
Цар фердинат е дошъл във българия само със една чанта
328
1
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 4 месеца
Хора, Симеон Сакскобургготски не е цар на България. Българския език не му е майчин. Неговите синове и внуци не говорят грам български нито живеят в България.
327
6
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО преди 4 месеца
до Случаен минувач

Върнаха ви и 16 хиляди декара (16 кв. км) рилска гора. Вие сте предпочели да бъде изсечена и дървесината изнесена.
—————

И какъв ти е проблема на тебе ако той си е изсекъл собствената гора?

А имаш ли смелост да спреш един джуган с дървари и да им прочетеш лекция против изсичането на гората?

Плазмодий...
326
9
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО преди 4 месеца
Народ без Цар не е Народ.

Знам, че голяма част от глупостите тук се пишат от злонамерени хора, една по-малка част от откровени глу паци им приглася.

Да не уважаваш монарха си, е свинство, равно на атеизма.

Ако не уважаваш Царя си, не уважаваш историята си, не уважаваш народността си.
325
1
 
6
 
! Отговори
bay d'way преди 4 месеца
За това, че реабилитира комунистите трябва и къщата в Мадрид да му вземат дано !
324
0
 
5
 
! Отговори
А на другите? преди 4 месеца
А на останалите псевдо политици през изминалите 30 години, кой ще им вземе имотите, а? Или те не са виновни за нищо, а? То не бяха сини, сивички, червенки, жълтури- вски се гавриха с хората. Дайте да им вземем всичко, а? Знаем кои са си правили експерименти с нас, българите, през тези 30 години. Какво ще кажете, стиска ли ви? Факт- има какво да се взема, и от кого! Айде де! Стига глупости- съдилища и простотии. Законното е какво ще каже българина. Давайте, да ги ошаткаме тези ганьовски мижитурки
323
4
 
1
 
! Отговори
До Кк преди 4 месеца
Кауфланд и Лидъл корегираха цените в БГ
Каква е тая мания търговците да казват "това е българска стока" и надува цените?
И какво от това че е българска стоката? По добре гръцка ама по евтино турско и немско па и китайско.
322
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цар можеше да станеш имаше голяма понкрепа седемдесет и няколко процента.Но тия които те докараха и ти обещаха да ти върнат имотите а ти им обеща да заблудиш хората за да се проведът избори защото хората по това време не вярваха на никой.Ти ги заблуди и ги излъга,като ремиер повтаряше само една дума.А тя е да бъдем прагматични да бъдем рагматични. А колкото до двореца и всичките имоти те са държавни и тека е по светъ.Можеш да си ходиш в Мадрид там на къщата ти имаше един разрушен первас оправи го и да не пустее.
321
3
 
1
 
! Отговори
Andrei преди 4 месеца
Да дадат имотите на митьо очите поне е Българин
320
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Марш от милата ни родина България.Не те ли е срам крадец такъв , от белите си коси се засрами да искаш имоти.Народа едва свързва двата края,а ти да тънеш в богатство.Къде беше когато българския народ беше излязал на улицата да търси правата си в страшните размирни години,когато хората се чудеха с какво да нахранят децата си?А ти Български царю се засрами-пет деца си създал и нито едно не говори бащиният си език.Иначе се рекли български князе и княгиня.Срам! Господ да пази България от продажници.
319
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една керемида не си положил в тази страна! Какви претенции имаш *** крадлив?!
318
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
само оня рабфагаджийка от варна, дето ти беше правосъден министър-миглена тачева те подкрепя, тя и варненката Анелия Атанасова, била депутат, дето прави "царица Маргарита", взимай си тези двете некъдърнички и бегай от България, ти
дойде за да вземеш няколко двореца, да ги продадат децата ти и да станат от това
милиардери, браво на българският съд относно делата за уж твоите имоти.
317
2
 
32
 
! Отговори
ай бегай преди 4 месеца
А емнайсте хиляди декари гори в Рила какво не?
С парите, които взе от продажба на дървесината поне да си беше купил една къща.
Всеки българин го прави, построява или си купува жилище, защо и ти не го направи, макар че тия декари пак не трябваше да ги получиш.
316
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
5
Ти си пълен лъжеч царю честити.и комарджия,... видях те в Монте Карло как залагаш.... веднага се прибираи....мръсник крадлив
315
18
 
11
 
! Отговори
Тоягата преди 4 месеца
Ся пичове, бащата на Симо, Цар Борис е един абсолютен мъжкар, но синът му за жалост е далеч от тази класа. Симо никога не е бил цар!!! Беше премиер и разочарова е много слаба дума. И все пак като се има предвид колко пара се окраде,царските имоти са не троха, ми прашинка. В името на баща му, великият цар Борис трети- обединител, който бе отровен от нацистите и заплати с живота си, задето не изпрати 60 хиляди на смърт, дайте му ги на тоя скимтящ старец тия имоти ако може или поне нещо му дайте.
314
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
.............царят има синя кръв, аристократ и масон е той, рода с английската кралица!!!
313
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А решението,че държавата ще му изплати около 1 200 000 лева защото ги бил вложил в ремонт на дворецът защо не го коментира?С тия пари може да си купи доста неща и да си живее царски.Например 10 годишна ес класа и да си построи сглобяема къщичка в алпийски стил нейде до София.Както се казва-малка спретната къщурка с голям мерцедес отпред.Идилия.Човек без проблеми.