Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?

"Питам се доколко защитено е правото на собственост на всеки българин"
Обновена: 3 сеп 2018 12:29 | 3 сеп 2018 12:15,
362
Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?
Снимка: kingsimeon.bg

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"

Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Още по темата

То е по повод решението на Софийския градски съд на първа инстанция, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Това бе 5-ото от 6-те дела за имотите на Симеон Сакскобургготски, което държавата печели. Както и по другите "царски" дела, магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция. Това означава, че имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата.

Ето пълният текст на изявлението на Симеон II:

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!"

Dnes.bg припомня, че Комплексът "Врана" се намира в покрайнините на София. Реституиран е на царското семейство през 2001 г. със заповед на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски.

Тогава царските наследници даряват на Столичната община парка, като си запазват собствеността върху двореца и прилежащия му терен от 21 дка. През 2013 г. Столичната община отворя парка за посетители в събота и неделя.

Дворцовият комплекс се състои от централна сграда от 2013 кв. м, над 20 постройки, оранжерии, караулка, горска къща и др. Площта на парка е 992 дка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно заслужаваш и никой няма да страда за теб! Измислен цар!
280
5
 
21
 
! Отговори
Nemess преди 5 години
Абе тоя *** така наречения цар (незнам само на какво и на кого) за мен е никакъв ..тоя човек учи има ли кво търси от България дядо му фердинант и един камък не е донесъл от афстроунгария дошъл е гол кат пушка еи да въри да търси от сакскобургите у австрия
279
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе *** и помияра му с *** то баща му и дядо му са го построили тоя имот та си го свои то има Господ бави но не забравя бие ги във наи милото виждате сами Московски Желю Плевнелиев има още и още
278
6
 
45
 
! Отговори
Yaso преди 5 години
Имаш 800 дни да върнеш всичко и да се разкараш от България!
277
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Симеон се зароди и оформи олигархичния модел на управление в България. Именно тогава стана сливането на бизнес интереси и политическа власт. Тогава започнаха своя "звезден" път и днешните крупни олигарси, като Пеевски, Златев, групировката собственик на тази "медия" (съкращението се цензурира), Василев... Тези, които гласуваха за НДСВ през 2001 и 2005 са съучастници в това гигантско престъпление.
276
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво ревете?! Като гласувахте за него що не мислехте с главите си? Наивници. Колко пъти трябва да ви излъжат комунистите, та да се усетите. То тоя сравнителнмо малко се нагуши. Знаете ли колко лапна финансовия му министър покрай сделката с външни дълг? А колко пари потънаха в Мултигруп? Ехееее, ще има за поне 100 такива къщи и половината рилска гора.Сами сте си виновни.
275
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28024674 - Какво означава тази цифра, която си написал вместо коментар?
274
3
 
24
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Заслужаваш много повече !!! Сто тояги на голо и обратно от където си дошъл.
273
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Врана е построен от Цар Фердинат . Така , че е по наследство на Царя и на сестра му Мария
272
4
 
25
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Симе имаше 800 дена се наядеш къде спа
271
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** долен, че и претенции има!!!
270
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24674
269
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар?! Да не става въпрос за царя на дървосекачите от околията на Мала Църква?
268
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дребна, алчна душа. Това е душата на комуниста!
267
4
 
44
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 години
Ваше Величество, върнаха Ви имот в село Баня. Върнаха ви и имот Ситняково, доколкото знам, продължава да си е ваш. Върнаха ви и 16 хиляди декара (16 кв. км) рилска гора. Вие сте предпочели да бъде изсечена и дървесината изнесена. Само от това сте спечелили поне 3 млн. евро! Е за Бога, стига толкова! Заради човешката алчност са падали цели империи! На онзи свят човек нищо не взема подире си, трябва да сте наясно! И Вие като останалите хора сте смъртен!
266
5
 
26
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
55 години си живял без имоти ,но 55 години си гледал как комунистите се гавриха с българския народ .Сега братя и сестри се избиват заради имоти ,навсякъде има проблеми с наследствени имоти и реституции,и много много други .Стой си в Испания с меките си ръце и тези имоти които ги искаш са строени от строители които вече са убити .
265
5
 
26
 
! Отговори
некой преди 5 години
дайте му на тоя една гарсониера у ботунец, хем ле е близо до врана, хем и имот ша има....горкио
264
6
 
21
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Ти Дойде.Стана Министър.Не вкара Комунистически Престъпници,Грабители,Изнасилвачи,Убийци и др. в затвора .Ти създаде тези хора в в по голяма власт в България .Махни се и не се Показвай повече по новините и телевизията
263
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
царо бие коньо
262
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът не е дали заслужава или не. Въпросът е дали имотите са собственост на семейството му или не. Съдът реши, че не са. Никой от нищо не го лишава, просто имотите не са негови.