Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?

"Питам се доколко защитено е правото на собственост на всеки българин"
Обновена: 3 сеп 2018 12:29 | 3 сеп 2018 12:15,
362
Царя: 55 г. съм живял без имоти! Заслужавам ли да ме заставят да напусна?
Снимка: kingsimeon.bg

"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства"

Тези въпроси задава в специално изявление цар Симеон II, публикувано на сайта му.

Още по темата

То е по повод решението на Софийския градски съд на първа инстанция, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Това бе 5-ото от 6-те дела за имотите на Симеон Сакскобургготски, което държавата печели. Както и по другите "царски" дела, магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция. Това означава, че имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата.

Ето пълният текст на изявлението на Симеон II:

"Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!"

Dnes.bg припомня, че Комплексът "Врана" се намира в покрайнините на София. Реституиран е на царското семейство през 2001 г. със заповед на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски.

Тогава царските наследници даряват на Столичната община парка, като си запазват собствеността върху двореца и прилежащия му терен от 21 дка. През 2013 г. Столичната община отворя парка за посетители в събота и неделя.

Дворцовият комплекс се състои от централна сграда от 2013 кв. м, над 20 постройки, оранжерии, караулка, горска къща и др. Площта на парка е 992 дка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ооооо,заслужаваш....ти и още работи заслужаваш,ама едва ли ще ги получиш!За жалост!
260
6
 
22
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Дядо ми се е бил на война бил е и раняван след това през целия Комунистическо време е бил измъчван че е враг на Народа .Ти гледаш от Испания и не си предприел никакви действия за освобождаването на България от Комунистическо робство .И ние не можеме да взимаме много имоти и земи и то благодарение на теб и провала на Баща му .
259
4
 
18
 
! Отговори
Vinchenco преди 5 години
Ей дърт комарджио няма наваксване тоя занаят всичко профука по Монте Карло
258
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плюете по Костов, но ако не бяхте гласували за тоя комунистически агент навремето, много от гадостите, които ви се случват сега нямаше да се случат. И не по времето на Костов министри и мафиоти играеха заедно карти по яхти и не тогава ежеседмично мафиоти се избиваха в центъра на София. Хак ви е, заслужавате си го и царя и телохранителя му.
257
4
 
11
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Царя е виновен че се е създало Партизански отряди с цел свалянето му от царуване .Защо ? Защото по селата и малките градове хората живееха в страшна мизерия и се изхранвали от земеделието и живитновъдството .Ако нямаше тези партизански отряди днес България щеше да е по богата и от Люксембург. Сега си искаш имоти ,съюзил си се с бивши партизани,създал си хаос в страната и много други .Хайде стой си в хубавата Испания .
256
4
 
19
 
! Отговори
Републиканец преди 5 години
Хахаха....Дедо Цар се оказа голям ревльо.
255
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите го извадиха от испанските казина и го домъкнаха тука, само и само да предотвратят втори мадат на Костов. Оглупелият народ се върза на тоя евтин трик и от тогава България върви надолу.
254
5
 
20
 
! Отговори
странно преди 5 години
Не разбирам защо се жалва, след като излъга толкова много българи на времето? Чак сега ли се е запитал "до колко защитено е правото на собственост" у нас? В интерес на истината, да си взима двореца, тя земята е на народа. Ако може на тухли да си го вземе.
253
3
 
42
 
! Отговори
Идея преди 5 години
Една идея за да не се налага да напускате Родината господине.Можете да си купите къща и да я наречете свой дом.Ние от простолюдието така правим.Успех
252
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите хич не ги харесвам, ама трябваше и нашите да направят като руските си колеги. Поне едно добро щяха да свършат и да ни оттърват от тоя прокажен род, който и без това няма нищо българско. Не помниш дядо ти как го мъкнаха от виенските кръчми и коптори.
251
3
 
25
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 5 години
Ми да не мисли да векува че къде са нашите имоти и кой прогони децата ни нали по неговото царуване 8оо -те дни не му стигнаха и децата ни изоставиха бащин дом и родна стреха .
250
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистически министър председател-цар. Ей такъв абсурд само в България може да има.
249
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е всеедно завряния ни зет да пита жена си Елена, дали заслужава да го изгони, като цял живот е живял у тях!
248
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дребен аферист и ***. Ако беше истински благородник можеше да развива благотворителна дейност, да лобира по света за България, да се грижи за опазване на културното наследство на Третото Българско Царство... Тогава и отношението на хората към него щеше да е друго. Вместо това той започна варварска сеч в горите, които (неправомерно) му върнаха. Откъдето е дошъл, натам и да си ходи, той е позор за България!
247
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
mnogo zdrave drugariu bai car
246
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще стопанисва тоя бе, най-много да ги заложи в някое казино.
245
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ ясно засвидетелства "обичта" си към този човек още на изборите през 2009, когато неговата партия успя да събере цели 3 % от гласовете. Понастоящем надали ще спечели мажоритарен вот и срещу Митьо Пищова. И за нас и за него ще е най-добре да напусне страната завинаги. Лошите спомени ще са взаимни.
244
5
 
36
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Вън от България мръсен измамник и крадец.
243
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симо черепа ...
242
5
 
26
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
А бе човечеца , си върна имотите, А излъга един цял Български народ, Че за 800 дни ,Майка България ще цъвти и вързва. И нали сме изпатил народ , взех ми че му повярвахме.