Решено е: ГЕРБ и Патриотите продължават заедно!

Обсъждат оставките на министрите след седмица - пак на Съвет
Обновена: 4 сеп 2018 07:27 | 3 сеп 2018 22:05, Веселина Йорданова
205
Решено е: ГЕРБ и Патриотите продължават заедно!
Снимка: БТА

След четиричасово заседание на коалиционните партньори във властта стана ясно, че правителството ще продължи да управлява.

Още по темата
Следващият понеделник Коалиционният съвет отново ще се събере, за да бъдат обсъдени подадените оставки от тримата министри - регионалният Николай Нанков, транспортният Ивайло Московски и вътрешният Валентин Радев.

Още не е стартирала процедурата по тези оставки, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Лидерът на "Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изрази надежда партньорите във властта да си вземат поука и да не позволяват разтурване на управлението, което ще доведе до щети.

"Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим пак ние", коментира той на брифинга и заяви, че партньорите избират да продължат мандата, за да не бъде страната в хаос.

"Най-важното беше дали да продължим управлението или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност. Тежко е това, коeто днес вземаме като решение, не е лесно, защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености", призна Сидеров.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов с предстоящия есенен сезон управляващите ще създадат по-добра координация, комуникация и взаимно уважение сред всички в коалицията.

"Днес имаше разум, имаше извод, че действително тази комуникация, която през последните няколко месеца се води чрез медиите, не е най-доброто“, заяви още Цветанов.

Според него стабилността днес е най-важното, за да има успех едно управление. "Ние нямаме различни тълкувания относно изпълнението на 4-годишната си управленска програма", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Може патриотите да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта", заяви от своя страна вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Ние сме много емоционални, но вие какво искате – тройната коалиция, в която един ви говори за чипа, друг ви говори за някаква заедност, трети за някаква джендърска култура. По-добре е, когато ние дори публично поставяме проблемите", смята Каракачанов.

Той увери опозицията, че на откриването на сесията на парламента коалицията ще бъде единна.

"Държавните дела са сложни и не могат да се решават за 15 минути. Неслучайно символично се появих със синя каска. Тя беше знак за умиротворението, което е необходимо на държавата в името на държавността и в името на България", коментира Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги изпратим заедно на бесилото тези тирани, заедно с жалкия диктатор Бойко Борисов.
87
1
 
18
 
! Отговори
Минката преди 5 години
Долу герб- това антибългарско правителство, работещо срещу народа.
86
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото ни се случва сме си го заслужили. И сегашните отговорни държавници и всички, които са ни управлявали до сега. На нас ни остава, понеже ги търпим, да преценяваме мъдро кой пикае газ и кой наблюдава процеса на пикаенето, а нас ни морят като хайванчета. Урааа да живеят новите ни мъдри държавническо мислещи държавници. Да живее министър Гъзсурат министър тишина и най вече Боко тиквата с с кофпомпата да живе и *** вчера С.Д.С и продавачка на Техноимекс днес борец за соцялни далавери.
85
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До Странджа Няма значение кой кво е направил,след като който е премиер е на хранилка държавна!Не ми хвали некъв Мафиот на който аз му плащам заплатата.На него му се плаща да работи ,не да ме краде,защото не е крал по комунистическо и е бил пъдар на Тодор Живков и на житата в Добрич !Далаверите на Банкянския тарикат са по долни и от на гнусните ***.
84
17
 
2
 
! Отговори
електорат преди 5 години
искам да гласувам за друг, но няма за кой. Затова избирам по малкото зло ГЕРБ
83
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ нямат алтернатива в момента.
82
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До БългаринКакво направиха ***... - един Цанков камък по проект на техния боен дрОгар и съратник, великия хидромелиоратор, човекът раздаващ порциите в държавата, но това пусто Огледало се оказа едно недоносче - колкото скъпо - толкова и неефективно, затова власт нема да видите...
81
2
 
8
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 5 години
На гол тумбак- чифте пищови.ха ха ха.
80
0
 
14
 
! Отговори
зрелищаипасти преди 5 години
а защо не пишете за готвения допълнителен данък на мпс до 3,5 т. ?
79
24
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Два пъти Борисов сам се отказва от кокала... - но се оказа, че няма алтернатива... - народът не е сляп - вижда кой не краде и кой върши работа и за него гласува... - не може да се излъже народа...
78
2
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам политиците да се откажат от кокала и да го дадат на нас народа да го ръфаме!
77
17
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Българин10 години строи материални блага... - спортни зали и площадки, магистрали и пътни съоръжения, пречиствателни съоръжения, училища и детски градини, физкултурни салони, музеи и читалища, църкви и манастири, санира разпадащи се панелки, стабилизира банките, спря инфлацията, спря бежанците, най голям процент усвоени еврофондове, спря три неизгодни и заробващи ни руски проекти, накъса се да реже лентички... - и всъщност се оказа един долен лъжец... - изпълни повече, отколкото обеща...
76
2
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам сегашните и бъдещите политици да не бъдат толкова лакоми за власт и за пари а да служат всеотдайно на народа със заплати в размер на средната работна заплата и при най-малкия гаф да подават оставка. Така трябва да бъде при демокрацията, защото демокрацията е най-съвършената система защото никой не е измислил по-добра.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
некой да не би да е очаквал че ще се откажар от кокала :)))
74
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Странджа - празна глава измислена и лъжлива си!Какъвто е и Бойко Борисов !
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лакомията е най-лошата болест на политиците и точно заради нея се провалят. Ако освен лакоми бяха поне малко умни, нямаше поне да стават за посмешище! Но скоро ще им се наложи да разберат тъжния край на приказката.
72
1
 
4
 
! Отговори
Минката преди 5 години
СТРАНДЖАТА да не мъти водата, а да си гледа планината.
71
7
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До ЕсперктГолям еСПеРКт си няма що... - в една дума 4 грешки...
70
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Странджа - къде ги тия дадени пари от Европа?60 милиарда дълг към Европа ,теглени от празната глава Борисов ли имаш пред вид?Или фалиралите я ГЕРБ КТБ,РАЗГРАБЕНА ОТ БОЙКО БОРИСОВ И КОМПАНИЯТА БСП,ДПС ЛИ ИМАШ ПРЕД ВИД.ИЛИ ФАЛИРАЛАТА ОЛИМПИК И РАЗГРАБЕНОТО ОТ БОЙКО БОРИСОВ ЛЕ? ИЛИ ХАКНАТИЯ ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР И ИЗЗЕМАНЕТО НА ПЕЧЕЛИВШИ БИЗНЕСИ ОТ БОЙКО БОРИСОВ?А МОЖЕ БИ ВДИГНАТИТЕ ДАНЪЦИ ЗА ИМОТИ ЩОТО ГЕРБ САНИРАЛЕ? ИЛ АСФАЛТА КОЙТО СЕ ПЛАЩА С 97ЛВ.ВИНЕТКА? ЧЕ ДЕТСКИТЕ СА 37ЛВ.А МЛЯКОТО Е 32ЛВ.
69
1
 
8
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
нема нема кинти , скоро нема да си вззимам бентли .