На наш дипломат в посолството в Рияд – €94 дневни

МС определи и максималния размер на парите за наем
17
На наш дипломат в посолството в Рияд – €94 дневни
Снимка: архив, Ройтерс

Правителството одобри базисен размер от 94 евро на ден за определяне на командировъчните средства на служители в бъдещото посолство на България в Рияд, Саудитска Арабия.

Още по темата

Командировъчните пари се определят от базисен размер за съответната държава, като такъв не е утвърден за Саудитска Арабия.

За времето на дългосрочната командировка изпращащата администрация е задължена да осигури на служителя и подходящо жилище или средства за наем, чийто максимален размер се установява по държави.

В Кралство Саудитска Арабия няма сграден фонд, който българската държава би могла да предостави за жилища на дългосрочно командировани служители. Затова правителството определи и максималния размер на средствата за наем на жилища в Рияд - 95% от базисния размер за Саудитска Арабия.

Това означава, че месечният наем, който ще покрива държавата ни, ще е 2 679 евро.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
0
 
! Отговори
XXX преди 5 месеца
До Анализ 2 Много си просветен! СА отдавна има посолства в Гърция Румъния и Сърбия. Не е нужно да показваш на всички колко си умен и информиран.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анализ 2 преди 5 месеца
Това значи че наши там почти няма да ходят. Но в ислямският си ьентър в посолството им са неподконтролни на нашите власти.Всико в стените си е тяхна територия. Ако Бб уреди в Рияд да идат примерно 30 ..калинки. Тези тук ще назначат 300 брадати. Ставаме център на балканите. Ислямски. СА няма пос в Гр Рум Сърбия..А тук..сами пускаме вълка. За съжаление ще се окажа прав. Бас на каса бира..
14
1
 
4
 
! Отговори
Анализ преди 5 месеца
Тази новина е най важна в целият сайт днес,но увлечени в повърхностни теми се пропуска следното.Да ние нямаме нужда от посолство в СА. Нашите жени няма да плажуват там,ние мъжете не може да избираме мадами. СА ще открие тук свое..Някой вече ги има парцелите..тук ще блажи яко,в посооството ще има джамия..държавата е длъжна да направи инфраструктура( дано джамията я строи Трейс),и ставаме ислямски център..това е истината
13
1
 
5
 
! Отговори
Срам преди 5 месеца
Тук не се казва умишлено ,че дневните са отделно от заплатата а още една зсплата им върви в БГ. М даа кой ли ще е там..посланик секретари..общо около 15 чов ( охрана готвач градинар.и прочие) най му отива на Московски.. на боя го докарва. Няма да е дама..щото ще се свари супата под бурката. ..Да следим лои ще са безсмислените екскурзианти. Зс израел и ч.гора знаем принцсите. Я бб ходи на двете места..избират спални
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тука баламите да работят, да изхранват политическия елит и не само.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Излишно посолство.
10
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 месеца
Няма как , наши хора са тези фето ще ги командироваме. Трябва да ги уредим с една минимална пенсийка на ден.
9
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
никакво посолство каква работа имаме ние в са която купува орьжие за 350 милиарда и убиват жените за нема нищо там човешки права за жени и деца няма нямаме
работа с кралства които не зачитат човешкото достоинство
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поне да вършеха някаква работа. А то комунистичекси кадри с комунистическа закваска.
Сега ще обясня накратко що е то комунист.
1. Мрази България и българите. Опитайте да получите помощ от "български дипломати" в чужбина и ще разберете какво говоря.
2. Тотално некадърни.
3. Крадат като за световно.
4. Уреждат родата до 9-то коляно.
5. Като им видите палатите в България и разбирате, че нещо не е в ред. Откъде толкова пари? Разбира се никой не ги разследва. Държавата е тяхна.
73 г. комунизъм.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Лилу

Случайно познавам българи, командировани в посолствата. Най-големият им страх е да не ги върнат при смяна на правителството. Щото:

1. Освен командировъчни получават и заплатата си.
2. Поемат се разходите за децата и съпруга (при условие, че не работи).
3. Наем за жилище.
4. Разни други благини - с дипломатичен паспорт ти правят отстъпки в някои магазини, връщат ДДС (Белгия например), не ти ровичкат граничари в колата.

Затова се натискат натам. Блага работа.....
6
2
 
2
 
! Отговори
Долния коментар преди 5 месеца
Моя грешка, имал съм предвид красавицата.
5
1
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 5 месеца
Някой по-надолу беше казал, че сме затворили пазари за милиони за да ди мерим крадтавицата в Брюксел. Май човека не знае, че в ЕС пазарите се измерват с милиарди ...
4
0
 
21
 
! Отговори
шматка преди 5 месеца
Реално не са много пари но по някога се чудя защо имаме посолства в държави с които само си честитим националните празници.
3
0
 
32
 
! Отговори
Фалш преди 5 месеца
Добре че на луната не отиват
2
1
 
25
 
! Отговори
Лилу преди 5 месеца
94 е базисен размер. Взависимост от ранга се взема процент от този базисен размер:70,75,80,85,90,95,100 ...Наемите се определят въз основа на базовия размер и обикновено получената сума не стига за двустаен апартамент в тези държави, защото стандартът там е изключително различен. А защо РБ няма сграден фонд от онези "страшни" години. В други държави има огромни сгради жилищни, резиденции... Ей така рушащи се. Не били приоритетни! Затворени пазари за милиони, за да си мерим красавицата с Брюксел
1
0
 
26
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Много безинтересна новина.