Синя (омиротворителна) каска. Властта остава – алтернатива няма!

Доц. Румяна Коларова и проф. Михаил Мирчев пред Bulgaria ON AIR
4 сеп 2018 09:20,
111

Часове преди началото на новия политически сезон наблюдавахме един добре познат сюжет – посред нощ и след близо 4 часа коалиционен съвет, управляващите решиха да запазят властта си.

Поредните компромиси в името на стабилността бяха предшествани от остра критика на Волен Сидеров към поведението на вицепремиера Валери Симеонов и искане за неговата оставка.

Всичко това на фона на сатиричните опити на Красимир Каракачанов да омиротворява патриотичното трио със синя каска.

"Проблемът на този кабинет не е парламентът, а изборите, които предстоят догодина. Именно бъдещето му ще се реши на тези избори. Действията на коалиционните партньори са продиктувани от тях. Политиката в България е на ниско ниво и всеки министър мисли как да оцелее", отбеляза политологът доц. Румяна Коларова.

Още по темата

"Отношенията между "Патриотите" са истерични. Хем ще крепят кабинета, хем ще осигуряват парламентарна подкрепа на ГЕРБ, хем не се понасят. Проблемът на този кабинет са министрите. Те са некадърни и потънали в корупция. Държавата започна да се разпада. Пътища, Търговски регистър… Всички системи блокират и се разпадат, а главният прокурор само мига с очи", пък допълни политологът проф. Михаил Мирчев.

Доц. Коларова посочи пред Bulgaria ON AIR, че единствената възможна политическа заплаха за сегашното правителство би била алтернатива в ляво.

"Авторитетът на президента е силно ерозиран. Той беше избран със заявката, че ще бъде алтернатива на властта. БСП не е алтернатива. Там има възраждане на нещо старо, което инстинктивно отвращава българските избиратели. Заплаха за това правителство би била алтернатива вляво, но БСП държи здраво контрола там и потиска всяка инициатива", подчерта тя.

Проф. Михаил Мирчев изтъкна, че причината, поради която рейтингът на управляващите не пада, въпреки постоянните сътресения, е именно фактът, че в момента няма реална убедителна алтернатива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембак, те умиротворителите (не омиротворители от Омир сигурно) са въоръжени бе. Що не затъкна две пищака на гол тумбакь ?
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко това показва с какви калинки сме се завъдили. "Сините каски" въобще не носят сини на цвят каски. Още по-малко строителни.
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
към синята каска и малко диета и спорт да добави, че не дава добър пример- патриота трябва да е по- фитнат, все пак
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама какъв евроатлантически войвода ! Ама как са е ухилил само !
29
7
 
15
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Тоя на снимката става само за комик, но не и за военен министър. Как може да сме толкова заспал народ. Ако бяхме като румънците след тази трагедия, всички щяха да са оковани и белезници. Оставка!!!
28
4
 
9
 
! Отговори
Бай Танас преди 5 години
Ъпсурт го изпяха много точно в едно старо парче - "...Алъш-вериш хъш..."
27
5
 
16
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
не обиждайте Швейк
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швейк!
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шкембелията "войвода" е дошъл на заседанието на поне 2-3 питиета ми се струва
24
5
 
9
 
! Отговори
велик е новия войник преди 5 години
Нито една себеуважавака се армия няма да нападне Бг. --- и това само с една снимка ! Тоя човек го признавам !
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бирено мече 12Знаеш ли, като чета "писанията" от днешните дни, ми се струва че писанията на "Работническо дело" са някакъв СВЕЖ ДЪХ, в сравнение със сегашния опростачен стил и изказ, в сегашната уж-отсъстваща цензура и пренаписване на историята, в смяната на критериите на живота в името на минутна изгода! А уж едно време имало тоталитаризъм!!! Господи.....помагай ни в злото, което тепърва иде!
22
2
 
10
 
! Отговори
велик е новия войник преди 5 години
На ТОЗ човек това му е представата за новата Бг. армия той е олицетворява в най-дълбоката и същност --и на военния парад го искам така !!!
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници!Но накрая плащаме всички ние!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красноречива снимка! Олицетворява управлението 1/1. Няма нужда даже да се коментира.
19
14
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Не може да има алтернатива по презумпция. Нали главният бесепарски полуруснак професор, заяви, че народът ни е 80% негоден. Тогава изобщо е безсмислено да се мърда - само повече ще ни влиза. Нали така, професор Христов? Наистина сме народ-***, щом това влечуго още диша. В *** отдавна щяха да са го зак лали като прасе за такова изказване.
18
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Каракачан комунистите.
17
19
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Един усмихнат политик най...накрая се показа.За това той заслужава да остане още поне 3-4 мандата,не зависимо какво...прави,но го прави...усмихнат.
16
3
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Човекът със синята каска е министър на отбраната, което предполага по-сериозно поведение, а не глуповати снимки, в момента показва неуважение към заеманата длъжност.
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е олицетворение на управлението - пълна карикатура
14
1
 
16
 
! Отговори
баси политика преди 5 години
Тоя и за клоун не става!!!