Съвет: Децата да започват да учат чужд език на годинка

Между първата и третата година те запомнят най-добре
4 сеп 2018 21:47, Анисия Иванова
49

Децата да започват изучаването на чужд език още докато са на една година. Това препоръча основателят на училище "ЕСПА" Елена Немцова. Тя напомни, че между първата и третата година от развитието си децата запомнят най-добре и затова най-качественото обучение е чрез т.нар. native преподавател.

Пред Bulgaria ON AIR Немцова отчете, че програмата FUNDAY е имала голяма успех през лятото. А според Благовеста Пугьова от инициативата "Подарете книга" децата в институции имат сериозна нужда от подкрепа в образованието.

Те нямат възможност като всички останали да учат. Освен това в малките населени места има недостиг на учители. В момента инициативата помага на близо 450 деца в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кукувица
40
0
 
0
 
! Отговори
Това е за преди 5 години
ВУНДЕРКИНД, не за *** по рождение!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между 1 и 3 г. децата да учат майчиния си език, а не чужди езици.
38
1
 
3
 
! Отговори
буху преди 5 години
то няма кой да бачка,тая иска езици да учат
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато говорителите по разните ТВ мекат, 80% от депутатите и разни други публични личности мекат, когато масово бутат пълния член, където не му е мястото, пишат с грешки, това показва, че проблемите ни са с българския. Знанието на чужд език е голямо благо, но не е определящото! Валери Петров не е знаел английски, но е направил най-добрите преводи на Шекспир на български. Сега по улиците чувам разни дългокраки момета да чуруликат великолепен английски, а на български не могат да сглобят едно изре
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак реклама на фондацийка.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те не могат да говоря, къс език ще учат. Съвсем изтрещяхе...
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката докато е бременна още да почне да мисли на китайски, японски, и какъвто там се сетите, и детето ще бъде готово.
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те всички пишман екперти са ей такива издухани бабички, или дядовци с болни амбиции. Аз съм на мнение, че детето трябва да се остави да играе за да е пълноценно човешко същество. След 6-та година има предостатъчно време да научи всичко. Няма нужда да му се убива детството и да се травмира детето. А на откачените родители, които слушат такива кукумицини, обикновено децата са им мръднали малко.
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България децата първо трябва да научат РОМСКИЯ,бъдещият официален език на България!Не само ромските деца трябва,да учат най-грозния славянски език ,а и българчетата трябва да учат ромски език!
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости.. нищо няма да научи такова дете. Само в главата му ще настане манджа с грозде - нито български, нито чужд език. Живея в Брюксел от известно време и вече познавам доста такива осакатени българчета, които говорят на шльокавица - 2 думи на френски, 3 на български, в едно изречение. И децата са стресирани! А тая патица на снимката иска зорлем и за българчетата, които си живеят в България, същото да бъде. Аман от болни амбиции и пишман експерти!!
30
21
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Браво, гос'ин акъл! Само, дето вместо да драскаше с елементарните си представи, да се беше замислил кога си се научил да ходиш и още стотици други неща. Правилно, г-н празноглавий, от времето когато нищо не си спомняш. И да, кратуно, езици се учат най-добре в тази възраст. Едно дете спокойно може да развие три езика след първата си година. Докато на твоята възраст, и с такива спрели разсъждения, вече всичко е загубено.
29
0
 
20
 
! Отговори
Стига вече преди 5 години
Тази патица, която говори, че на децата им трябвало FUN да вземе да ползва книжовен български и тогава да дава акъл...
28
3
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
За това ли повечето хора нямат спомен до към третата си година.. Защото, в тоя период учат най-добре.. Значи тази псевдо учителка бих й препоръчал да отглежда ***, а не да се занимава с образование, а за да научи човек чужд език - първо трябва да изучи своя собствен, майчин език:)
27
3
 
14
 
! Отговори
Да знаели за Бойко преди 5 години
Тая новина е за Вожда наш, с неговия усет към езици е трябвало още като пеленаче Мама и Тати да му повтарят ,, Конгратулеййййшъънсс". Ако го бяха правили сега щеше да говори безупречно всички езици.И колкото и да не иска да признае,май най-добре си разбира руски с банкянски акцент.Шегата настрана,детето на 1г. най-много да обърква думите от езиците на които го учите,ако изобщо може да говори.
26
1
 
15
 
! Отговори
изпит за ясла ли? преди 5 години
Да се запишат в яслите и детските градини да няма да полагат изпит писмен и устен изпит по чужд език??? Да не е новата лудост на МОН?
25
0
 
20
 
! Отговори
всеки ден чужд език? преди 5 години
Аз като знам 4 чужди езика според госпожата трябва: понеделник да говоря на български, вторник, сряда, четвъртък и петък да говоря на детето на чуждите езици, а събота и неделя да си почине,защото е уикенд? Да не мислите,че в другите държави така мъчат децата? Сега в 3-ти клас искат да въвеждат програмиране. Образованието да няма да приключва до 7 клас? Както няма учители средното платено ли ще става,че такива изисквания да има към малки деца?
24
17
 
8
 
! Отговори
СатаН преди 5 години
Няма да повярвате, но вчера видях една мамичка с дете на 3-4 годинки, която му говореше на руски с български акцент. Явно са решили, че бъдещето е на руския език. Произношението и беше комично, а словореда - като на български. Голям майтап.
23
5
 
33
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Първата дума която научават децата в България е думата НЯМА!
22
0
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Вундеркинд. 1 годинка. Личен опит. Всичко е точно!