Съвет: Децата да започват да учат чужд език на годинка

Между първата и третата година те запомнят най-добре
4 сеп 2018 21:47, Анисия Иванова
49

Децата да започват изучаването на чужд език още докато са на една година. Това препоръча основателят на училище "ЕСПА" Елена Немцова. Тя напомни, че между първата и третата година от развитието си децата запомнят най-добре и затова най-качественото обучение е чрез т.нар. native преподавател.

Пред Bulgaria ON AIR Немцова отчете, че програмата FUNDAY е имала голяма успех през лятото. А според Благовеста Пугьова от инициативата "Подарете книга" децата в институции имат сериозна нужда от подкрепа в образованието.

Те нямат възможност като всички останали да учат. Освен това в малките населени места има недостиг на учители. В момента инициативата помага на близо 450 деца в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
36
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Що да не вземат майките им още докато са бременни да ги учат на чужд език?Пфуу че омерзително...от всички български недостатъци най-ми е гнусно чуждопоклоството!!!!!!!!!!
20
1
 
32
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ако родителите не знаят чужд език би ли ми обяснила госпожата как ще стане това.Аз ли да ходя при нея с количката или тя ще идва у дома.Медийте започват да ме дразнят.Всеки който си плати го изтипосват да ни дрънка глупостите си
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ли ***, лелко? Гледай какво съм научил на годинка още: *** you stupid fucking whore! Get out the way bitch!
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тая и давам съвет да си навиие гениалното предложение на руло да си го инсталира като критичен ъбдеит в хардуера на дънната платка чак.
17
3
 
34
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Глупав съвет е да се почва с чужд език на 1 годинка. Детето ми е билингви, т. е. учи два езика, понеже и двата са му родни. Аз знам какви проблеми поражда това, включително с проговарянето. И двата езика ги разбира. Скоро ще направи 3 годинки, но не говори изобщо, заради тези два езика. После ще заговори като братовчед си на смес от двата езика и ще се чуди що не го разбират околните.Който може да спести на детето си това, препоръчвам да го спести.
16
2
 
25
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Ууууу дърт грозен прилеп!Докога с чуждото роболепие?!По-добре според нея изобщо да не се учи български!Няма смисъл,нито бъдеще!Създателите на славянската азбука,не я имат за нищо!
15
1
 
28
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее и аз тогаз почнах бе...като на качи тати на каруцата и виках на коня дииййй и той тръгваше, като му кажех ъъррр и спираше а пък като му викна ъссс и даваше на задна-пълно дистанционно бе...После са научих и с магаре да приказвам, и с кучето да са разбираме, ама с офци нивгаж не можах са разбера бе, пък по-късно и с жената...то туй са особена порода дето само тях си слушат и затуй си остават прости цял живот
14
0
 
17
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Защото не сме започнали навреме да го учим, за това сме на нивото "OPEN THE DOOR, PLEASE!". Даже преди да се родят трябва да се започне. Абе, не зачене ли жената, докато мъжът ѝ пее Марсилезата - късно е!
13
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря за съвета, на годинка той не може да си каже името, чужди езици ще учи! Аман от глупости! Чужд език се учи в училище, на една приятелка детето на 2 години отговаряше с Да и Найн... това ли са ви чуждите езици?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чалгата да замени ,зайченцето бялоС шушана приключва учебния процес . История да се учи само на БКП о приемника гербъ
11
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който желае детето му да знае чужди езици да послуша госпожата.Вярно е и децата не се затрудняват,усвояват много бързо.Личен опит
10
3
 
36
 
! Отговори
Оф преди 5 години
Основала частно училище и се чуди как да изкяри едни лесни пари. А що не каже, че възрастните имат спомени най рано след 4 г. възраст натам и то единични и непълни и да обясни защо е така. Не случайно на училище се тръгва на 6 или 7 годишна възраст. Заради развитието на паметта е. А тая ме дразни с неграмотността, дето е показала.
9
1
 
35
 
! Отговори
probi преди 5 години
Оставете децата да бъдат деца още малко!Те не са опитни зайчета и игрите на открито, сред Майката - Природа, точно в тази възраст ( изобщо колкото повече навън, на открито, толкова по-добре! )са най-важни за децата. А и за всяко същество през целия му живот.Зарибени с айподите още от 3-годишни, сега и от едногодишни чужд език да учели!Ами тогава ги почвайте още от утробата на майката.И после защо децата от малки са болни. Не е само от храната, а и от подобни умности !
8
2
 
28
 
! Отговори
? преди 5 години
Всеки дава съвети за експерименти с деца
7
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата трябва да учат чужд език преди да знаят български.
6
1
 
32
 
! Отговори
Брат Вурст преди 5 години
На три години по-лесно ще усвоят нехомогенните диференциални уравнения със специална дясна част.
5
2
 
29
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Децата да започват изучаването на чужд език още докато са на една година."За децата на годинка, Българският също е чужд език. И какво значи "чужд език"? Кой точно? Нека позная- инглиш. Абе no comment!
4
1
 
25
 
! Отговори
Kika преди 5 години
А бе направо да учат докато са в утробата на майката
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и защо им е този чужд език,направо да им даваме и чуждо гражданство като станат на 2 години
2
17
 
21
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Трябва да се набляга на историята, обучението по история, а не на чуждите езици, защото чуждият език, създава лесни условия за развитие на чуждопоклоничество и национален нихилизъм. Един от разрушаващите механизми на съвр. българска общност е преклонението и издигането в култ на Запада, езиците му и псевдокултурата му. Криворазбраната цивилизация в нов вариант и българското тъпоумно маймунско копиране. *** нация сме а децата ще ги покваряват още от 1 година, да ми фъфлят на ябанджицки!