Царисти на сбирка без Царя, борят се за "Врана"

Настояват, че Сакскобургготски трябва да остане в родния си дом
5 сеп 2018 08:00,
42
Царисти на сбирка без Царя, борят се за "Врана"
Снимка: архив, Булфото

Чужди дипломати и видни личности ще бъдат информирани за решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е на цар Симеон II, а на държавата.

Това ще са част от действията, които царисти ще предприемат в подкрепа на Симеон II. Те бяха обсъдени на тайна сбирка във "Врана", където се събраха над 20 души, за да решат как ще подкрепят царя и да положат усилия да възтържествува справедливостта.

Самият Симеон не е бил на срещата, тъй като е в чужбина по отдавна планирани ангажименти.

Още по темата

На сбирката във "Врана" са присъствали бивши царски депутати и министри като Николай Василев, Милен Велчев, Даниел Вълчев, Соломон Паси, Мехмед Дикме, Станимир Илчев, Съби Давидов, Пламен Моллов, Олимпи Кътев, Камелия Касабова, пиар експертът Максим Бехар, Маргарит Мицев, както царските адвокати Асен Ошанов и Ели Христова.

"Решихме да се борим докрай, за да може Н.В. цар Симеон II - последният жив български цар, да остане в своя роден дом във "Врана", разказа пред "24 часа" участник в сбирката.

Сред лансираните идеи била да се обърнат и към омбудсмана Мая Манолова. Окончателни действия обаче ще се предприемат едва след като царят бъде запознат с предложенията и ги одобри.

Царската адвокатка Ели Христова докладвала докъде е стигнало делото и какви ще са стъпките по обжалване на решението, дори в Страсбург.

Юристи предложили да се потърси мнението на експерти, които са познавачи както на правото, така и на историята и на предишното право, когато е създавано Интенданството. И да се обясни каква институция е то, тъй като това е основния спор между царските юристи и тези на държавата.

Всички, присъствали във "Врана" били категорични, че казусът не е само съдебен, а и политически.

На сбирката Соломон Паси разказал два свои спомена. Единият, как влязъл за първи път във "Врана" преди 20 г. и било гробница, всичко било боядисано в бяла блажна боя, а сега се е превърнало в бижу и паметник на културата. Трябва да се отбележи кой стопанин как стопанисва, коментирал той.

Вторият спомен бил, как докато той бил депутат от Бургас, тогавашният кмет на Приморско му дал нотариален акт за остров Свети Тома на името на Царя. Когато Паси направил опит да го предаде на Симеон, той го отпратил с думите: "Не ме занимавайте с такива неща, имаме по-важна работа, бягайте да вкарвате България в НАТО и ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Popa преди 5 години
Oтново хитринки от мадтитския тарикат.Елате да протестирате за мен,а аз ще отида в командировка за да не се разбере,че имам нещо общо с тази работа.Другият пак-усмихнатия дето му подарил даржавен имот сега бяга пред вятара от страх да не му потарсят отговопност,как така подарява даржавна собственост. Няма що.Голям смях.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата да им иска наем за помещението и посещението на Врана. Събират се незаконно в държавен имот без разрешение. Веднага обвинения за заговорниците срещу държавата. Влизане в чужда собственост и взлом.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На какви основания кметът на Приморско ще му дава нотариален акт на името на царя?Ако става дума за прехвърляне или дарение, имотът не е на кмета, че да го раздава.ако става дума за възстановяване на права, навремето актовете не са били нотариални, а крепостни.Тоест Паси без да иска показа как всъщност се сдобива с собственост институцията "цар"
36
0
 
11
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Паси вчера заяви,че ако не се върнат имотите на царя ще спрат чуждестранните инвестиции.И ако този не е най-силният родоотстъпник, здраве му кажи.Няма ли кой да го стресне този.Цвинокио,защо мълчиш?
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква детинска приказка за царя и прислугата му...егати подлизурковците!! Паси се срина съвсем..
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички придворни на царя да се обяват извън закона и ми бъде забранено се занимават с политика . списъка е даден по горе кои са били на сбирката..
33
0
 
15
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Тоя е за затвора, заедно с тия събралите се! Крадци!!!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царят е ГОЛ!
31
0
 
11
 
! Отговори
Granik преди 5 години
Това дребно глуповато старче източи сам самичък в пъти повече пари от държавата, колкото всички роми взети заедно досега.
30
0
 
11
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Дъртака го търсете на рулетката в Монте Карло. За него България е банкомат между Румъния и Турция.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах как тази тайна среща за Врана се провежда във Врана и малко по-късно се появява резюме в медиите?Явно в тази реновирана резиденция има стая за тайни срещи и всеки който има нужда от сговор или завера ходи там!Звучи почти като Парижка комуна, но с привкус на Ало Ало.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царистите да съберат пари помежду си и да купят на Симеон Борисов жилище където си пожелаят.Доста покрадоха покрай него.А Симеон никога не е бил и няма да бъде цар на българите.Самозванец е.Мястото му не е в България.
27
0
 
18
 
! Отговори
Кашкавала преди 5 години
Цар Киро има същите права, а му взеха къщата и трона...Симеон е компрометиран отдавна...
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Родния дом" на Симеончо не е ли двореца? Веднага да му се върне
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царистите на "цар" Путин, какво казват по тоя въпрос, за резиденция Врана?
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гл.редакторе какво означава думата царисти , що за българин от българизираните си , сещаш се нали
23
15
 
0
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
До Слав. И от кого е крал.
22
1
 
8
 
! Отговори
един с досие преди 5 години
Държавата е на държавна Сигурност - ДС. ДС бди за нашата сигурност. Бди да не сме крали, да не крадем от съгражданите си, да пази животани от епидемии. ДС е всичко занас- и въздух и вода..ДС пази имотитени. ДС е навсякъде в банките, дори и под юрганите.
21
3
 
24
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Националният предател (по фамилна линия) крадец мошеник и масон С. Кобурготски няма никакви законови и морални основания за претенции към държавни имоти. Да му се вземе гражданството и накраденото за по малко от 800дни и да бъде изпъден от страната. Това би било толкова красиво.
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадци от сой!