Арести, акции: Ще има ли промени или ще се отвори чадъра?

Ще има ли последствия от разследванията на бизнесмени?
6 сеп 2018 11:30,
55


Бизнесменът Миню Стайков, собственик на "Винпром Карнобат", е задържан за 24 часа. Освен него, за денонощие са още 10 души. Само преди дни спецпрокуратурата повдигна идентични обвинения срещу друга известна бизнес фамилия – хотелиерът Ветко Арабаджиев.

"Надявам се, че прокуратурата действа автентично. Акцията има предистория. Започва се още от бандата на Бенчо Бенчев. Тепърва ще има разплитане. Не знам дали Стайков и Арабаджиев са най-големите риби, но те са символи на мутро-лукса, който се шири из столичните улици. Там много прилича на Рим. Кръвосмешения, бизнес бракове, оргии. Тези хора имат достатъчно финансови, съдебни и политически лобита. Имат пари за адвокати. Дано държавата този път работи. Всички обвинения трябва да бъдат доказани в съда. Защо БСП мълчи? Защо не говорят за Бенчо Бенчев?", посочи журналистът Недялко Недялков.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" криминалният журналист Стефан Ташев припомни, че и предишни пъти въпросните бизнесмени са били разследвани, но тогава са били спасени от политически чадър.

"Ветко Арабаджиев трябваше да бъде арестуван миналата година, но е бил пощаден, защото е дължал много пари на една банка. Досега не се е случвало такова нещо. Двама от най-големите бизнесмени са ударени едновременно. Двама главни прокурори съблюдават акциите. Дано прокуратурата е събрала достатъчно доказателства. Такава акция не може да бъде случайна. Взето е решение отгоре", подчерта още той.

"Как келнери и крупиета стават бизнесмени от голям калибър? Ставали са членове на Държавна сигурност. Не може от никой да отидеш толкова бързо на върха. Властта мълчи. Преди като се удряха основни спонсори на властта всички скачаха, а сега не. Интересно е да се види какво ще се случи", допълни Ташев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Ми ,те досиетата на агентите на ДС ги има,освен тия,които ги унищожиха в МВР.Та оцелелите досиета могат да бъдат като настолно четиво на НАП и сегашното МВР ,като се проследи кой,кой е,с какви пари е станал "бизнесмен", с кого е свързан,на кого се отчита и т.н.Държавата в лицето на държавниците,ако не изчистят мафиотските изпълнения на БСП,ще се движим в безвремието!
47
2
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Съд и присъди на всички спящи, или затваряли си очите през всичките години когато тези червени "активисти" или мутри ставаха това, което са сега. Всеки нормален мозък знае, че това което фамилии на запад са постигнали за стотици години, нашите го направиха за години. Как? Откъде? Кое ги накара управляващите чак сега да ги проверят? Шофьорът Ветко и неговата "дизаянерка на уникален КИЧ" Маринелка чак сега ли са нарушили правилата за почтен бизнес? За съжаления единици са почтените бизнесмени! Браво на прокуратурата, че излови и затвори 5 месеца най-голямата пристъпничка в България-Иванчева-вери
46
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Възрастен,и за тиквата ли става въпрос,защото и той е другар с титлата ,най-млад комунист,още от далечната 1979година.
45
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
при първия незавършен мандат на др.бойко,също имаше,много акции,с чудни имена,но всичките завършиха с осъдителна присъда,за България,но защо народа плати,тези обещетения,а не кръстника на акциите ,физкултурник-акушера,който тогава беше министерна Вътрешните работи,така че и сега след акциите,арестуваните,ще бъдат оправдани,само един пример,Ал.Петров,взе 200000евро обещетение,за "Наглите"
44
0
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
А Пеевски кога?
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ВЪЗЛОЖИ НА ВЕТКО АРАБаджиев хотелското обслужване на председателството - най-тлъстата обществена поръчка?Сега сигурно го мачкат, щото не си е направил отчисленията.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Тате, ще започна работа в организираната престъпност. - В държавната или в частната?
41
1
 
9
 
! Отговори
НЕ СПАЗВАТ СРОКОВЕТЕ преди 5 години
ЧАДЪРЪТ!ЩЕ СИ ПЛАТЯТ В КАСИЧКАТА НА ГЕРБ ЗАБАВЕНИТЕ ПРОЦЕНТИ И ЩЕ СЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива където не си плащат данъците в особено големи размери в БГ, може да ги ловят всеки ден в продължение на поне 1 година. Това е и една от причините народа да мизерства.
39
1
 
5
 
! Отговори
Позор преди 5 години
От кога Недялко Недялков става журналист?Та в неговите издания верни са само датите на издаване и то не винаги.Тоз е осъждан от Славита и всякъкви други за фалшиви новини.Жълти парцали е издавал и списвал само.Когато яде кинтите на т.н. Минко Апаша - феодален владетел на общините Карнобат и Сунгурларе,беше ОК.Сега обоче Боко му го тури и го плюе.След време когато и на последния го турят и него ще плюе. Един мазен червей,пълен плъзмудей ,е сина на Недялко Йорданов.Срам за баща си и за цял Бургас
38
0
 
12
 
! Отговори
Цв. преди 5 години
А Миро Лавацата от с.Лопян кога? Как се купува хотел "България" от цървулковци? Или той е "наше" момче?
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата се управлява като престъпна група
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо да ги питам. Какво се правят на "дръж ми шапката" Второ това е мощен кризисен пиар . И трето те още не са се отправили с КТБ и по назад с Христо Бисеров . Четвърто братя Галеви и Румен Петков . Ай няма да броя повече
35
7
 
11
 
! Отговори
GG преди 5 години
До 33Те затова мълчат от БСП, защото ги е страх някой ит въпросните мутри да не изпее нещо
34
1
 
11
 
! Отговори
даа преди 5 години
това, че някой се издирва от интерпол общо взето е нищо. интерпол играе само с и в държавите, които са членове, а другите не са малко, та тия бг блябосвания по интерпол са си чиста мвр пропаганда.
33
10
 
10
 
! Отговори
човек от народа преди 5 години
Аз мисля че процесът на събуждане започна.Треперете комунисти! Затвора ви чака.А тази кметица е само начало. Винаги трябва да има начало.
32
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам всичките, които уж арестуват за измами със стотици милиони или ги няма в България или ги пускат след 24 часа.,...пък Младостката кметица за 50 бона я разкарват като панаирджийска мечка окована във вериги месеци наред.
31
9
 
14
 
! Отговори
До възрастен преди 5 години
Не е чудно че много от коментарите са такива.90% от пишещите във форумите са деца от 16 до 30-35 годишни Ами те какво са видяли ,какво са преживяли.На днешното казват ад.Ами че те ако бяха поживяли 1 месец през Лукановата ,Виденовата и последната на байТошо година нямаше да са живи сега бе.Колко техни връстници тогава/прав си около 2 милиона/ изчезнаха до 94та и през 97ма. Сега е слободия,молове,море в Гърция,няма купони за храна и бензин,режим на тока и опашки по 7-800 метра.*** късметлии!!
30
10
 
23
 
! Отговори
Възрастен преди 5 години
Абе другари и другарки Става дума за вашите хора бе Стайков,Арабаджиев,Бенчо,и още Манджуков,Инджов,Гущеров,Златев,Банев,Велчеви,Дионисиев,Гуцанов,М.Събев,П.СлавоваВасилев,Цеко Минев и още и още,това са спонсорите на БСП .Какви Гербове,какви суджуци ? Тук става дума за стотици милиони бе слепци невръстни и продажни.И с техните пари ви плащат за ,,убедителните" ви и ,,обективни" коментари.България изнесоха,прогониха 2 милиона през 90те,вие едно си знаете -ББ!!!Питайте,четете,проумейте бе хлапета!
29
6
 
12
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Няма как да се отвори чадъра, населението на страната е на полусъединител. Управляващите го знаят това! Аз смятам, че са се взели сериозно и тепърва чадъра няма да бъде отварян, за доброто на правителството!!