Арести, акции: Ще има ли промени или ще се отвори чадъра?

Ще има ли последствия от разследванията на бизнесмени?
6 сеп 2018 11:30,
55


Бизнесменът Миню Стайков, собственик на "Винпром Карнобат", е задържан за 24 часа. Освен него, за денонощие са още 10 души. Само преди дни спецпрокуратурата повдигна идентични обвинения срещу друга известна бизнес фамилия – хотелиерът Ветко Арабаджиев.

"Надявам се, че прокуратурата действа автентично. Акцията има предистория. Започва се още от бандата на Бенчо Бенчев. Тепърва ще има разплитане. Не знам дали Стайков и Арабаджиев са най-големите риби, но те са символи на мутро-лукса, който се шири из столичните улици. Там много прилича на Рим. Кръвосмешения, бизнес бракове, оргии. Тези хора имат достатъчно финансови, съдебни и политически лобита. Имат пари за адвокати. Дано държавата този път работи. Всички обвинения трябва да бъдат доказани в съда. Защо БСП мълчи? Защо не говорят за Бенчо Бенчев?", посочи журналистът Недялко Недялков.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" криминалният журналист Стефан Ташев припомни, че и предишни пъти въпросните бизнесмени са били разследвани, но тогава са били спасени от политически чадър.

"Ветко Арабаджиев трябваше да бъде арестуван миналата година, но е бил пощаден, защото е дължал много пари на една банка. Досега не се е случвало такова нещо. Двама от най-големите бизнесмени са ударени едновременно. Двама главни прокурори съблюдават акциите. Дано прокуратурата е събрала достатъчно доказателства. Такава акция не може да бъде случайна. Взето е решение отгоре", подчерта още той.

"Как келнери и крупиета стават бизнесмени от голям калибър? Ставали са членове на Държавна сигурност. Не може от никой да отидеш толкова бързо на върха. Властта мълчи. Преди като се удряха основни спонсори на властта всички скачаха, а сега не. Интересно е да се види какво ще се случи", допълни Ташев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗБРОЕНИТЕ СА ЕДРИТЕ СПОНСОРИ НА ЧЕРВЕНИТЕ- ЯВНО ЧЕ НЕЩО СА НАМАЛЕЛИ ВНОСКИТЕ КЪМ ТЕХНИТЕ СЪЗДАТЕЛИ И ИЗГОРЯХА ЗА НАЗИДАНИЕ НА ДРУГИТЕ.
7
4
 
60
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Поредната пушилка...Няма да има присъди,защото тези т.нар. бизнесмени хранят от шепите си всички управници,прокурори и съдии...
6
48
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма политическа воля за промяна! А Промяна ни беше обещана от самальотчик Румен Радев! Време е да понесе отговорност за неверните си думи и да подаде оставка!ВЪН ОТ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ!
5
4
 
45
 
! Отговори
NULA преди 5 години
Резултата ще е НУЛА .Даже очаквам на Българските Бизнесмени да им се увеличи Капитала от Нашите Данъци - ще осъдят Държавата за Незаконни Арести , и ще получат Обезщетения от ЕС СЪДА в размер на стотици Милиони Евра платими от Бюджета . Трябва ново начало на Държавата .
4
51
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще бъде арестуван бащата на ***, набеден за президентин на клета майка България? Точно онзи, който с мощния си Мерцедес сгази като куче инвалида и последният беше набеден за виновен?
3
1
 
61
 
! Отговори
Един преди 5 години
Кви промени ве, батенца? Арабаджиеви се крият, съдът пуска сина им, щото нямало опасност да се укрие. От друга страна нашите се чудят кво да направят, та турците да НЕ ни върнат момчето с невероятните oчи. Та кви помени сънувате?
2
1
 
44
 
! Отговори
Васко преди 5 години
Нищо няма да има. Човека ще извади джобните за кафенце, ще плати гаранция и кой откъде е...
1
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как келнери и крупиета стават бизнесмени от голям калибър?Отговорът може да го даде един заврян зет на ул Крушова градина в Драгалевци