Полицаят глобил Радев-старши: Съвестта ми е чиста!

Свърших всичко, което трябваше по закон, заяви Митко Станков
99

Полицаят, който написа акта на Георги Радев, бащата на президента, ще обжалва наложеновот му наказание. Той бе уволнен дисциплинарно след случая в Харманли на 17 август, когато Радев-старши удари с колата си триколка на инвалид.

"Съвестта ми е     чиста, което трябваше по инструкции и по закон, съм го свършил", заяви пред Нова тв Митко Станков.

По думите му, водачът на триколката Стефчо Тодоров е сменил посоката на движение.

Още по темата
"Той самият обясни инцидента така: "Аз карах плътно вдясно, завих на ляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила". Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни полицаят.

Митко Станков твърди, че не е познавал никой от участниците в катастрофата преди нея и е действал по съвест.

"Не виждам какво съм прикрил, като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг водачът на мерцедеса, щеше да е същото", категоричен е той.

И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни.

Случаят се проверяваше от две дирекции на вътрешното министерство, но министър Валентин Радев подаде оставка в деня, в който резултатите трябваше да бъдат оповестени.

Министърът на МВР в оставка Валентин Радев заяви, че полицаят е действал неграмотно и некомпетентно.

Информация за катастрофата, в която участват бащата на президента и мъж в електрическа триколка излезе 9 дни по-късно, след като в интернет беше публикуван видеоклип от инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички пращащи триколката на "тротоара" , другари, граждани, КЪДЕ е този тротоар?не съм инвалид, ходя свободно и пак не го намирам.в моето малко градче, двама дядовци, инвалиди, така си ходят до парка да се "разхождат", колите си ги заобикалят с патрулна скорост, спира се да минат по пешеходната и всички ги знаем. Ако им помахаш , ще ти се усмихнат и помахат и те.Те ИЗБОР НЯМАТ.Докато здравите имат. Тоя *** с мерджама можеше да си изчака! и хич не ми пука на кого е роднина.
42
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО, ЧЕ ИЗКАРВАТЕ ИСТИНАТА НА ЯВЕ!!!НАПИСАЛ Е ТОЧНО НА ПРЕСТЪПНИКА РАДЕВ КОЙТО ДОРИ НЕ СПИРА ПРЕДИ КРЪГОВОТО ВИДЕОТО ГО ИМА В НЕТА НА МНОГО МЕСТА!!РАДЕВ И БОЙКО СА ЗАЕДНО!!!!!
41
1
 
11
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Камерата от записа лови и велосипеди, но не и триколката. Или липсва част от записа.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия с тоя `инцидент` станаха като англичаните със Скрипал.Цецоооооо, почна да издишаш. То човек трябва да знае кога да спре.
39
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали полицаят е съставил акт на триколката под натиск или е проявил уж разумен самоконтрол, но, че е уволнен поради тотална държавна герберастия е явен Факт!
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре се качвам на ролерите и на първото кръгово се мятам върху колата на Боце. Знам (ако оцелея) кого ще накажат. Дори ще го броят за опит за атентат! По съвест...
37
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори полицаят да е действал неправилно, за такова поведение ЗМВР предвижда по малко наказание! Напишете си минуса, след това отворете закона и вижте кога се налага дисциплинарно наказание ,,уволнение''! Тук герберюгите са го уволнили по политически причини, чрез злоупотреба с власт!
36
22
 
9
 
! Отговори
9 преди 5 години
За всички слепци татито на господин Радев има знак пропусни пътя с предимсво, ако виждате на клипа всички спират за да чакат колите идващи по кръговото..Полицая си е свършил работата за мен, но след това естесвено за запалили началника му, и са го уволнили, как оня полицай дат го уволниха, защото не иска да прикрива на някой си акта за скорост, с това се паказва за пореден път що за мутренска държава сме, а тоя Радев май друг мандат няма да има..Ама и да блъснеш тоя дет едвам крета ужас....
35
3
 
5
 
! Отговори
GOGO преди 5 години
Дo Анонимен Haide togava da gazim nared tezi bez nomera.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина се чудя защо си губя времето, за да чета тази глупост. Кой на кого е написал акт и за какво, не става ясно. От тъпата статия изилиза, че полицаят е уволнен, защото е написал акт на бащата на президента, който впрочем е виновен за инцидента. Някой май трябва да състави един хубав служебен акт на г-н Александър Попов, за да се научи как да пише!!!
33
7
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
Първо очевидно е че масово не се познава правилника за движение. Второ от видеото не става ясно най важното, а именно има ли знак за предимство на кръговото движение. В случай че такъв не е поставен или липсва с предимство е дясностоящия, тоест въртящия се в кръговото е длъжен да изчака включването на автомобила от дясно. Ако има знак мпс на бащичкото е длъжен да изчака инвалида без значение в коя посока иска да се движи и дали я е сменил внезапно или не.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VuzmezdieТи ако се явиш като адвокат ще са те осъдили с това "познаване" на законите.
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Член 140 от закона за движение по пътищата:(1)По пътищата за обществено ползване се допускат само регистрирани и технически изправни МПС като регистрационните табели са поставени на определените за това места.Триколката няма номер,следователно не е регистрирана,а дали е технически изправна знае ли някой?
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полицай с чиста съвест." Направо те разбива
29
4
 
24
 
! Отговори
Оффф преди 5 години
Браво на автора.Така-трябва.Подвеждащо заглавие.Точно така се печелят нови читатели.Днес бг.Все повече заприличва на блиц бг
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
41. "Пешеходец" е участник в движението, който се намира на пътя извън пътно превозно средство и не извършва работа по пътя. За пешеходци се считат и лицата: а) които бутат или теглят детска или инвалидна количка или друго пътно превозно средство без двигател и с широчина, по-малка от 1 м; б) които бутат велосипед, мотопед или мотоциклет; в) инвалиди, които се придвижват с инвалидни колички, задвижвани посредством тяхната мускулна сила или от двигател, ако се движат със скорос
27
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко тук е една българска п*мия. Първо, триколката не е МПС и няма място на пътя. Тя е вид моторизирани патерици и се движи с не повече от 10км/ч. Мястото й е на тротоара. Второ, президентския татко трябва да е бил доста нагъл за да блъсне един ***, който едвам се движи. Трето, записът от камерата е манипулиран. Прескачането не е случайно. Иначе щеше да се види наглостта в целия й обем. Както казах - БГкочинка.
26
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кофти когато има камери. Затова има толкова много "радетели" на човешките права. Веднага им лъсват голите ***. Доста време са се чудили какво да правят. Два полицейски екипа са минали през мястото. Как се озовава там кординатора точно на БСП и какво обсъжда с полицаите на сянка? Въпроси за балъци.
25
1
 
9
 
! Отговори
ЕВАЛЛА преди 5 години
Полицай-достоен за шриф на целРегион!!!!!!!ЕВАЛЛА, бе пич...!
24
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сти сте увьртали, невиждате ли че моторетката умишлено се бльска право в мерцедеса!!!