ТИР-ът, ударил пенсионери, летял. Дядо Еньо в кома, другите - с травми

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети пострадалите в болницата
Обновена: 8 сеп 2018 15:26 | 8 сеп 2018 15:25, Веселина Йорданова
91
ТИР-ът, ударил пенсионери, летял. Дядо Еньо в кома, другите - с травми
Снимка: БТА

Възрастен мъж, потрадал при катастрофата край Разград, е в най-тежко състояние.

81-годишния дядо Еньо от Срацимир е в кома, със съчетани травми и опасност за живота.

Още по темата
Останалите пострадали са контактни, с различни фрактури и наранявания, съобщи окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Тежката катастрофа, която затвори пътя от Разград за Благоево, стана малко след 10.00 ч. днес. Микробус "Форд Транзит" със силистренска регистрация и разградски ТИР се удариха челно на един от завоите към местността "Пчелина".

В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събора в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всичките 18 души (с водача) бяха откарани в Многопрофилната болница за активно лечение в Разград.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети болницата, за да се информира лично за състоянието на пострадалите. Тя е патрон на Осмия капански събор в село Садина и след като научила за пътния инцидент със 17 души от село Срацимир, веднага тръгнала към Разград.

Илияна Йотова, заедно с окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е разговаряла с пострадалите и с лекарите, след което отпътува от Разград, предаде БТА.

Тодоров информира, че Йотова е предложила да окаже помощ и е попитала има ли нужда от кръводаряване, но лекарите са заявили, че разполагат с всичко необходимо.

Шофьорът на ТИР-а - 48-годишният П.С. от Разград, е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост.

 


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Шофьор на тир преди 4 месеца
На каква височина е летял колегата не разбрах!?журналистче тъпо
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като обявиха незаконни камерите и радарите по пътищата , всички се радвахмерадвахме, ам сега супата
74
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
До МИРО

Отсечката София-Своге фирмата Трейс груп а преасфалтира, но отноео коефициентът на полирсне на горния асфалтов слой е по-висок от зададения от проектанта на ремонта. Не е изправен резкия завой при Соге, не е променен виража му. Не е коригиран и завоя непосредствео преди този завой и при по-висока скорост се получава "изхвърляне". Трябва да се коригира трасето, а не да се намалява разрешената максимална скорост, г-да от КАТ!
73
4
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Шофьорите на ТИРовете карат като луди, без да се съобразяват с пътната обстановка. Пред ботевградското село Новачене на тесния път Мездра-Ботевград има S-образен заво. Често ТИРовете "изправят" завоя заради скорост 70-80км/ч и заорават в канавката и чак в ливадата. Пътят Правец-Етрополе е пълен с остри завои, а там ТИРове на фирмата PIMK карат със скорост 70-80 км/ч при разрешена максимална 40 км/час. Ще ударят някоя лека кола.
72
0
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 месеца
"*** червен". Изразът е типичен за интелектуалното ниво не герберлъка. Човек, га се пенсионира, бастунът му не почервенява. Той си е един на цвят - черен, крив и чепат и с него дори е трудно чоивек да докуцука до гроба. Интересното е, господинчовец никаквец, какви ще бъдат ваште бастуни, на цвят;))) И ще ги доживеете ли...
71
0
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 месеца
"добре, че бяха ГЕРБ да го оправят". ГЕРБ асфалтират там, отдето могат да завлачат още електоралерн саламз а местните избори. Само, че сметкте на Цицерон са криви, понеже електората не може да оживее дори от село до село, по великите европски асфалтови пътища на Тиквоний I Велики!
70
3
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 месеца
При лошият за демократите, социализъм, пенсионерите, не пътуваха за никъде. Имаха ниви за копане, животниз а гледане и уунуки за чуване, следователно, не загиваха масово в ПТП-та. Дойде демокрацията и пенсионерите се опитват д абъдат западни старчета - ниви не копат, животни, не гледат, унуки не чуват. Затва мрът кът муи из пътищата на Бойко!
69
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ала_Бала
Прекрасни пътища и организация на движението.

ти виждал ли си го този път бе бастyн червен? Какво му има на пътя? Добре че бяха ГЕРБ да го оправят.
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Държавата избива населението си с безразличието към източниците на обществена опасност! Само тука през почивните дни е разрешено карането на камиони, танкове и мегатирове- защо ли?!
67
2
 
13
 
! Отговори
абе миро преди 4 месеца
До МИРО
БОЙКО ДАНЕ ТИ Е БИЛ ГАДЖЕ, ЧЕ ТАКА ГО ОБИЧАШ???? КАРА СЕ БЕЗОТГОВОРНО И ВСИЧКИ БЪРЗАТ ЗА КЪДЕ? ЗА ОНЯ СВЯТ НЕ СЕ СПАЗВАТ ПЪТНИТЕ ПРАВИЛА ГАЗ, ГАЗ, ГАЗ ТОЗИ ПРЕД МЕН МИ ПРЕЧИ ДАЙ ДА ГО ИЗПРЕВАРЯ ГАЗ И ОППАААА КВА СТАНА ТЯ? ТАКА Е !!!!! НЯМА КУЛТУРА НА КАРАНЕ !!!
66
1
 
4
 
! Отговори
До62 преди 4 месеца
Кръстовището е регулирано само със знаци, няма сфетофар и редовно, някой не спира на стопа идвайки от УМБАЛ Св.Георги . Лично на мен ми се е случвало, няколко пъти.
65
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Егаси пъргавия микробус. Прескочил е мантинелата без да я докосне даже.
Асфалта, мантинелата, министрите, пътното, Бойко, кого ще обедини тоя път Корнелия?
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искам катаджии от онова време, когато се криеха зад храстите! Не ще скъпи камери, човечета трябва!
63
8
 
21
 
! Отговори
МИРО преди 4 месеца
БОЙКО Е ПРЕДАТЕЛ И ГУРЛЬО!!! НАЛИ СТРОЕШЕ ПЪТИЩА,РЕЖЕШЕ ЛЕНТИЧКИ! ВСИЧКО ПРИ БОЙКОВОТО УПРАВЛЕНИЕ Е ФАЛШ И ЛЪЖА! НЯМАМЕ И АБСОЛЮТНО НИКАКВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЪТНОТО ДВИЖЕНИЕ!!! КЪДЕ СА КАТ,КЪДЕ СА ПОЛИЦИЯТА-ТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!!! БОЙКО Е МРЪСНИК!!! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
62
5
 
16
 
! Отговори
месара преди 4 месеца
Така е в гербавото общество - скот яде скота, докато останат само *** и депутати.
61
7
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 месеца
До скоро загиваха и раняваха по 2 -3 сега цели дозини. Прекрасни пътища и организация на движението.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миналата седмица - карам по път обозначен като главен ( правя ляв завой на Мол Пловдив) отсреща за насрещното има знак STOP.
.
А светофара видя ли?
59
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Асфалтът е виновен!!!!!! БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!! ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ТИРАДЖИЯТА!!!! ТОЙ Е НЕВИНЕН! КАРАЛ Е ТИР ОТ ГОДИНИ!!!!!!!!!!!! АСФАЛТЪТ Е С ВАРОВИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Хайде някой да си свърши работата и да постави знак с тъчно ограничение"

То там е разковничето. Като ти сложат ограничение 60 негодуваш. Щото със мотор можеш да минеш и с 120 и всичко да е наред. С кола - да минеш с 90 и да няма проблеми. С автобус - с 70 и всичко да е ок. Ама като дойде грохнал 20 годишен ТИР с близко до максималния си товар и водач от Анадола и 50км/ч са му прекалени!
57
2
 
6
 
! Отговори
Я гледай.... преди 4 месеца
До герб+оп антибългари 50 Доста граждани са за оставката , ама са недостатъчни. Ха,ха..!