В челото: Българският паспорт сред най-влиятелните в света

Мерната единица е колко държави могат да бъдат посетени
69
В челото: Българският паспорт сред най-влиятелните в света
Снимка: pixabay

Според нова класация, изготвена от компанията "Артън Кепитал", българският паспорт е сред най-влиятелните в света. Според критерия, колкото повече граници "отваря" един паспорт, толкова по-високо се класира той в "безвизовия рейтинг", съобщава Bulgaria ON AIR.

С паспорт от Сингапур можем да посетим цели 166 държави. Гражданството на страни като Южна Корея, Швеция, Германия, Америка, позволява посещението на 165 държави.

Доста по-нагоре в класацията сме ние и северните ни съседи румънците. С български паспорт можем да се отбием в някоя от общо 158 държави. Само с едно място след нас е Лихтенщайн. Две стълбици по-надолу са Обединените Арабски Емирства, Хърватия и Кипър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влиятелен, докато не ти трябва помощ от посолството. А там седи някъф-никъф, от байтошово насам не мърда, дето се надява тайни които, че ще получиш инфаркт и тогава, зщмяма да се налага, да се занимава с теб.
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Типичен Турчин - Аз моя го срезнах с но жичка та преди 4 години, в знак на протест, но ме глоби ха 200 лева... Това не е моята "държава". Трябва да се смени цялата власт, цялата насока и всичко да се впрегнати в правилнаия път и едва тогава, ще ми стане "моята държава". Засега, ме признавам държавата, корона е превзел страната ми...
39
4
 
18
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
38
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ля ля 38Тези с "родния ни" български език си ги знаем! Нека дадат статистиката на кръвните българи отказали се от българските си паспорти. Те не са малко като за мащабите на страната ни!
37
1
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
с щателна проверка разбира се и едно такова бдене над теб докато минаваш че вече знаят що е "българина"!тези които ни прославят не могат да си напишат имената на родния ни език!!!!!
36
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хахахаха"Наскоро ми казаха че съм Hungarian, Belgian но за БГ нищо."---Това е нищо. Бил съм не само Hungarian и Belgian,но и Rumanian, Bolivian ...Освен това, заглавието е смехотворно: "влиятелен" паспорт!? На какво влияе?А, ако е влиятелен, защо не "повлияе" на Тръмп, на Путин, да не ни искат визи? :)Ако не пишеше най-отгоре European Union, нямаше да "повлияе" даже и на български катаджия, като те спре на ББ-магистрала "Тракия". :)
35
5
 
7
 
! Отговори
уточнете преди 5 години
Българският международен паспорт,или българската лична карта?
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34Много се отказаха и не съжаляват! Защо не се разкрие тази статистика за да се види колко точно са се отказали! Не са малко за последните 30 години! Ето пишат се небивалици за този 'космически' български паспорт но не се дават данни за отказалите се българи от него!
33
0
 
12
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Ми от кажи се от него бе ***
32
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Джо 28От много отдавна се знае че "истинските" бългаски родолюбци са само и единствено в България! Но им е трудно зарадо родоглупския им манталитет! Боде!
31
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако трябва да съм честен, а аз съм винаги такъв - срам ме е от този паспорт!
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"великите" турци стискат ЯКО БЪЛГАРСКИЯТ паспорт..........
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-практично и полезно за на, читателите ще бъде, ако изброят в един списък държавите, в които НЕ можем да отидем само с паспортите си, без визи.
28
9
 
15
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Герберите пак се изхвърлиха. А за САЩ?
27
15
 
11
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Безродниците, зимайте рашисттки тескерета, като ни ви харесват българските! До с Корея и Венецуела сте без визи.
26
8
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Научихте си да празнословите втълпените ви глупости и да "блясвате" с невежеството си. Хайде кажи ми, къде може да влезе в момента бежанец без паспорт. И не отговаряй наизустени глупости. Опитай се да се информираш. Говорим за в момента. Само да не тръгнеш с "ама преди" или "някога". Щот профанщината ви е лесно заразителна, и клъвват и други мухи без собствена мисъл, като теб.
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kaто гледам как нашите политици се излагат с някакви прегръдки и целувки и ръкостискания с мръсните eвреи съвсем наскоро, ми се струва, че се борят за да намалеят страните, които могат да се посещават с български паспорт.
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за чии ми е като нема паре за топлфикация?! 158 .... Пешали да ода до тех?!
23
12
 
21
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Пропагандата е пълна. Няма да казвам като покажа паспорта и как го гледат, почти като извънземен а да не казвам че никой даже не е чувал за Българското блато. Наскоро ми казаха че съм Hungarian, Belgian но за БГ нищо.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то и на Луната може да ходим с тоз паспорт, стига да можем да си го позволим.