Винетките, валидни и за 2019-а, ще трябва да се пререгистрират

Ще можем да направим това и по електронен път
49
Винетките, валидни и за 2019-а, ще трябва да се пререгистрират
Снимка: архив, Ройтерс

Всички шофьори, чиито винетки остават валидни и за 2019-та, ще трябва да ги пререгистрират. Това предвижда законопроект, който ще бъде гласуван следващата седмица, съобщи bTV.

Трансформацията ще е необходима само за шофьорите, които ще купят винетки, валидни за период и през следващата година.

За държавата било невъзможно да създаде общ електронен регистър, тъй като за продадените от началото на годината малко над 2 милиона винетки за леки коли не се знаело кои ще са валидни и през 2019-а.

Пререгистрирането ще може да се прави през сайта на пътната агенция, мобилно приложение за смартфони или в пунктовете, където продават стикери.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
5
 
! Отговори
Атанас преди 2 месеца
До Аз Защото цялата система в държавата ни е такава! Когато има проблем не се търси начин за неговото разрешаване, а се прави всичко възможно той да се задълбочи! Това е така, защото в България капитализма се строи от комунисти! Между другото, подозирам, че всички тези калтаци преди да влезнат във властта или преди да се захванат да развиват бизнес, задължително преминават през партийни школи в Москва!
41
8
 
3
 
! Отговори
Тикваря преди 4 месеца
***, сами си печатат бюлетините, сами си гласуват, сами си ги броят и нагласят резултатите ама му се види края на тоя омагьосан кръг дето ни вкара тоя тиквар.
40
2
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 месеца
И защо трябва да пререгистрираме!? В Австрия важът и електронни и със стикер! Тъпи управници!
39
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Ами това, което държавата е изискала от мен-да си закупя винетка,аз като съвестен гражданин съм го направил.Защо знаейки,че ще има промяна ми е продала винетка за 1 година,която ще изтече в края на 2019?Защо сега аз да се занимавам да я пререгистрирам?Защо да не си й изтече времето на стъклото?И не на последно място,предвид че ми създават такова неудобство,записаният регистрационен номер на касовата бележка,свързаността на НАП с бензиностанциите,не дойдат у нас да ми я пререгистрират?тикви
38
0
 
13
 
! Отговори
Питащ преди 6 месеца
До Анонимен
Всяка сряда ли ще работи гишето за смяна на винетки?
37
7
 
9
 
! Отговори
Rado преди 6 месеца
Пречи да се гледа само стикер, защото системите за автоматично преброяване ще те засичат, че си без винетка
36
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво пречи стикерите лепнати на стъклата, които важат до определен ден и месец на 2019г да си стоят там и да важат? Аман от малоумщина и простотия в тази държава.
До кога ще ни вменяват всевъзможни глупости, които да правим? Защо да е сложно и ангажиращо, вместо лесно и бързо?
35
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В България започва да става отвратително да се живее. Всеки те граби, а най-много администрацията.
34
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Винетките са незаконни. Земята е за всички и пътищата са за всички. Колко още може да простее човечеството... докато почне да плаща въздуха за дишане ли
33
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Документи за пререгистрацията: Винетка отрязък 1 и 2 копие и оригинал, касова бележка от закупуването, удостоверение от пункта на закупуване, бележка от МВР, декларация за съгласие за смяна на винетката, молба за смяна на винетката, документи за платени държавни такси на каса. Смяната се извършва на гише 5 в МРРБ. Работно време - всяка сряда от 10.30 до 11.00 ч.
32
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябва да им благодарим...все пак няма да ги купуваме пак...пфу!!!!!!
31
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Електронно управление... Аман бре- винетките не ги знаели, а на хората прасетата ги преброиха и изтребиха за дни. Като е за поразия първи в ЕС!
30
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ТАКА ДЕ

Управляващата клика може да е малоyмна, ама народа е 10 пъти по-малоyмен. Те тия дето са измислили пререгистрацията, всичките са от народа.
29
2
 
42
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 месеца
До Анонимен 28

Може да отнема и 1-2 секунди...............но управляващата клика е малоумна както винаги,та затова.
28
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И кво толкова е станало? Пререгистрирането отнема 1-2 минути.
27
6
 
24
 
! Отговори
Емо преди 6 месеца
Тая "пререгистрация" я тиражират вече две седмици в орязан вариант, то закона не е приет още, и няма никаква процедура затова не се знае как. Отрязъка и касовия бон може да си ги загубил, да са ти ги откраднали ипр. Сега с ел. винетки отпадат разходите за печатане и продажба, а цените остават същите - т.е. реално приходите рязко скачат. Само някакъв половинчата "уикенд" ще има уж, естествено на солена цена. но като има такъв преход, винаги е необходим някакъв период, в който и старите да важат.
26
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До амииииии неам думи

За кво си я купил тая винетка, след като си я изхвърлил преди да изтече? Абе пpocтотo племе постоянно сте в някакви абсурдни драми.
25
5
 
35
 
! Отговори
Боко ке падне..... преди 6 месеца
.....на 16.09.2018 година.................
24
1
 
44
 
! Отговори
бааа го преди 6 месеца
Как не се знае,купувача сам ли си перфорира винетката!?
23
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бойко, в много дълбоки води нагази! Това ще ти изяде главата! Народът ще излезне! Това ще те съсипе! Край! Ти беше до тук!