Българинът искал по-здрава и силна ръка във властта

Засега няма алтернатива на управлението на кабинета "Борисов 3"
Обновена: 10 сеп 2018 22:00 | 10 сеп 2018 21:27, Камелия Цветанова
82

Премиерът Бойко Борисов обяви номинациите на новите министри, които най-вероятно ще застанат на овакантените министерски кресла, а именно - главният секретар на МВР Младен Маринов да оглави вътрешното министерство, зам.-министъра на икономиката да поеме транспорта, а регионалното министерство да оглави зам.-председателя на регионалната комисия в парламента Петя Аврамова. И трите номинации са на ГЕРБ.
Още по темата
Според политолога Димитър Ганев в политическата култура на българина е закодирано да се търси по-здрава и силна ръка в управлението, която да контролира всичко.

"У нас има и голяма персонификация на властта. Всеки българин иска да знае кой отговаря за нещата, да знае накъде да насочи погледа при проблем. Оставките бяха реакция, отговор на възникнало обществено напрежение. Като причина за оставките беше използван инцидентът край Своге. Все пак преди тази катастрофа в тези министерства се беше натрупало напрежение", категоричен е Ганев в "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че външната политика на Борисов вече се изчерпа, а сега ракурсът трябва да се смени.

По думите на политолога доц. Мария Пиргова патриархалното управление на премиера Борисов е факт.

"Напрежението се роди от компанията "Трейс". Населението в Своге вече знае защо пътят беше некачествен, защо институциите са дали положителни оценки и т.н. Много завои не могат да е вземат, защото обществените поръчки в България се раздават по подобен начин. Има огромна нужда от смяна на философията на управление", обясни Пиргова.

Тя коментира още, че няма алтернатива на управлението, а Румен Радев все още не е сигурен дали ще направи партия или не.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИНЪТ ИСКА ДА ГО УПРАВЛЯВАТ КАЧЕСТВЕНИ ПОЛИТИЦИ, А НЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО КОФПОМПИТЕ И УСПОРЕДКИТЕ.
45
0
 
3
 
! Отговори
Тур-шия преди 5 години
Да си сменят името, като се омъжат..-оженят (пак важи), че да не се объркваме.?
44
1
 
26
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Не бе, чyкyндypи, българинът иска работеш съд, а вие се опитвате да му пробутате "силна ръка"!!!
43
2
 
11
 
! Отговори
бими преди 5 години
нема как да стане това с плужеците сайдер и каракопанар да се измитат всичките
42
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички да се махат воглаве с кръглия суджук от Банкя, всичко се вдига само доходите на хората не , време е за народен съд ,всички до стената и с калашника
41
1
 
27
 
! Отговори
ххх преди 5 години
у дома. Народа не желае да го управляват ТЪРГАШИ! ПИСНА МУ ОТ ТЯХ!
40
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев го е страх да направи партия, защото ореолът му на нов и честен политик отдавна помръкнаха. Всички вече го видяхме какъв е червеният ***.
39
4
 
26
 
! Отговори
ххх преди 5 години
Тоя политолог Д. Ганев да си скъса дипломата.Ами нали сега има здрава,силна ръка с кухаглава,която командва НС,съдебна система...всичко! Но няма качествено образование,нямаздравеопазване за безработните и бедните,няма демографска политика,няма социална политика,зациклила съдебна система чакаща бащицата да се произнесе за всичко в нея. Изобщокакво има? Едно голямо НИЩО!Това което народа иска е УМНИ управници,които да доведат страната до благоденствие така,че да се върнат всички млади у
38
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най голямата трагедия на българия е че на територията и живее много *** народ склонен към подлост предателство и безбожие
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен19Слави Трифонов си изтърва шанса още преди 10 години.Тогава можеше и да направи процента.Ама сега повечето българи биха се изненадали, че е още жив.
36
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен31Е, не е направил доларът 3000лв като вашите.стига с тия патоци и АЕЦи.С потока руснаците искаха да им харижем половин България без нищо насреща.А АЕЦа го подритват всички от 1988-***. Явно не е толкова голяма далавера колкото ти се иска.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо си казвах бре нашата филия с мас скоро не сее появявал и те ти го изникна. Кво стаа бе барато нещо ток газ горива нема ли да ги дигаш бе. Гледам че цените тихомълком на горивата литнаха. Нафта 2.30 на места до 2,40 лева. Обарваш почвата ли страхтее да не те изметат на 16 септември. Не се плаши нема да те метат ше те рендосват ама малко.
34
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"БЪЛГАРИНЪТ НЕ ИСКА МУТРИ,ПРОСТАЦИ,БИВШИ И НАСТОЯЩИ КОМУНИСТИ!"Напротив.. точно такива иска , ТЪРПИ СИ ГИ и си ги ЗАСЛУЖАВАВ противен случай отдавна милион протестиращи да са измели и избесили тези има няма 1000 тариката
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИНЪТ НЕ ИСКА МУТРИ,ПРОСТАЦИ,БИВШИ И НАСТОЯЩИ КОМУНИСТИ!
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правосъдие *** такъв не диктатор !
31
2
 
24
 
! Отговори
Кирчо преди 5 години
Миналата седмица на 6 септември около Сшфия в Елин Пелин е станал грабеж за няколко милиона лева последвала гонка с полицията ! Петимата бандити са бутнали едната патрулка и тя.се е преобърнала, другата патрулка е надупчила цялата кола на бандитите след което, те шмугнали в езерото на Долни Богров оставили колата и влезли в тъмнината във водата, единия е застрелян във водата и е починал другия също е прострелян в гърба и крака! Искам да попитам къде са медийте в бг. защо никой не отрази тази
30
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво направи до сега Борисов?Газовият поток го отказа, понеже това беше условието на янките да дадат рамо да се върне във властта. Купиха с парите на Шорош умните и красивите и те реваха и опикаха София месеци наред. Атомна централа? НЕ.Хъб щеше да прави - умря и тая идея.Единственото което се помни са непрекъснатите покачвания на цени; БРАВО НА БОРИСОВ!
29
9
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Фиданчо. Ама този текст съм го чел и преди. Толкова ли са ти гънките и не можеш да измислиш нещо ново. Както и да е, то си има статистика кой харесва и гласува за ГЕРБ (само да напомня, че са младите, българите в чужбина и успелите в бизнеса тук), ще дойдат избори и пак ще си хапете оная работа от яд. Ама добре, че иддиотите като теб са малко. Лека нощ.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако мислиш, че коментирам теб се лъжеш. Пиша си мнението. Много се ласкаеш, ако си въобразяваш, че някой ти обръща внимание.
27
6
 
15
 
! Отговори
Фиданчо преди 5 години
Злобата ти личи от километър. Опитай се да поговориш с хората. Няма човек, който да каже, че харесва ГЕРБ и Борисов.Даже се срамуват да кажат , че БОРИСОВ МОЖЕ НЕЩО ДА НАПРАВИ. Събират ги такива като тебе.Какво направи Борисов за три мандата? Открива пречиствателни станции и църкви. За пътищата да не говорим вече, че се вижда колко са качествени. Да погледне каква индустрия се прави в Унгария и Чехия. После да се хвали какво бил направил.