Кой е по-по-най: Костов, Станишев… Живков?

Направиха класация на премиерите от 1879 до 2009 г.
10 сеп 2018 07:40,
66
Кой е по-по-най: Костов, Станишев… Живков?
Снимка: архив, Булфото

Стефан Стамболов, Петко Каравелов, Константин Стоилов, Александър Малинов и Андрей Ляпчев са най-добрите петима български министър-председатели след Освобождението до 2009 г.

Това показват резултатите от първото по рода си изследване на рейтингите на нашите премиери (1879 – 2009 г.), направено от 56 учени от водещи български университети, академии и институти.

Изследвани са 49 министър-председатели за този период, но са оценени 31 от тях – само тези, които са управлявали България около 1 и повече години. Ръководител на изследването е проф. Георги Янков, а научен консултант е акад. Георги Марков, пише "Труд".

Веднага след първите петима премиери се нарежда Тодор Живков. В челната десетка са още Александър Стамболийски, Иван Гешов, Никола Мушанов и Иван Костов.

В дъното на класацията експертите са посочили Васил Радославов, Филип Димитров, Богдан Филов, Гриша Филипов и Антон Югов.

Любопитен факт е, че бившият монарх Симеон Сакскобургготски е 14-и, точно преди Сергей Станишев, който пък изпреварва с едни гърди напред вожда на световното комунистическо движение от 30-те години Георги Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
choss преди 5 години
До ВАНЧЕТОТова е Вашата заблуда, вследствие на комунистическата пропаганда! Та, Ванче, коя България е ликвидирал Костов? Тотално фалиралата на два пъти за 10 г. от комунистите държава! Айде мислете и малко по-сериозно, моля!!!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам какво го плюете Костов, ама когато взе властта в България имаше галопираща инфлация, безработицата беше 50%, а средната работна заплата беше 10$, по време на управлението му се направиха много реформи, които работят и днес и разтежа средно за година беше 6.5% какъвто никой друг от 89-та до сега не е постигал. Подготви държавата за евросъюза и нато и олигарсите го мразят.
51
4
 
1
 
! Отговори
ВАНЧЕТО преди 5 години
До Анонимен:ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ СДС И ИВАН КОСТОВ , ГРЕШКА ЛИ Е , ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,ЗА КОЕТО СЕ ПОЛАГА ЗАТВОР НАЙ МАЛКО ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ?НО , ВСИЧКИ ПАРТИИ СИ МЪЛЧАТ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДОНДУРКАТ ХОРА ОТ СДС И В СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО. НИЩО ,ЧЕ НЯМАТ ПУКНАТ ДЕПУТАТ.
50
2
 
0
 
! Отговори
ГОГО преди 5 години
До Анонимен: НАЙ ОГУШЕНИ ИСКАШ ДА КАЖЕШ ,МАЙ ?
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще дойде 09.09.2044г.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов е голям политик и остава в политическата история като такъв, но направи няколко непростими грешки.
47
3
 
5
 
! Отговори
Костов мяза вещер преди 5 години
На снимката Костов ми мяза на вещееер и прави чер*ни магии. Нещо обаче му се е върнало трикратно,защото партия СДС се затри...
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов е за разтрел.Съсипа заводи ,фабрики .Разби икономиката на България.Тепърва ни чакат още по големи беди от престъпната демокрация в БГ.
45
0
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
АЗ АЗ АЗ, БОЙКО СЪМ Премиерът - СЛЪНЦЕ. Грея НАВСЯКЪДЕ Европа, САЩ и Западни Балкани. Как не съм номер 1?? Алфааааа Рисъъърч, отговаряй!!!! До утре Бойко номер 1 от Освобождението до Днееес.
44
7
 
4
 
! Отговори
Иван Костов????? преди 5 години
ИВАН КОСТОВ НЕ е ДОБЪР ПОЛИТИК. НАМАЛИ 3 ПЪТИ ПЕНСИИТЕ. Помните ли българи как се изпариха спестяванията ви? Инфлацията 3:1. Стягахме коланите. По негово време дойдоха мутрите. 97 г. беше НАЙ-ЗЛЕ. Най-малко деца родени има и тогава.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са ВОДЕЩИТЕ български университети???
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съюзниците са оценили единствено достъпа до топло море на Сталин. Справка- прословутата салфетка на Чърчил. Ако България имаше излаз на Бело море, нямаше да има и помен от процентите за Сталин и последвлия комунистически режим .Западните съюзници нямаше да го позволят
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Сталин е бил в АНтихитлеристаката коалиция и пак е избил над 45 милиона жертви....Голяма гордост че Димитров е участвал в тази коалция не е. Той не е човек демократ, че да се гордее, че е участвал в нея, напротив процеса срещу Никола Петков видно показва ролята му на анти-демократ.
40
2
 
5
 
! Отговори
АМан от наглеци преди 5 години
Станишев и Борисов и Цветанов са специално зобени с ограбвщаи цели нации спец продукти.НА Борисов ограбването от народа на 1 000 000 000 живи лева и насочването им за закупуване на дигитално холограмно терористична техника з а инсталиране в училища градини и ясли звучи като купуване на два чувала летни картофи.*** на власт лъжат Борисов че ограбват поне 23 000 000 000 годишно от народа и го подстрекават да ги харчи за нагло корупционни цели.
39
4
 
8
 
! Отговори
До Стефан Стамболов преди 5 години
Стефане, ти къде се кри по време на Априлското? И защо мълча до 89-та?
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съюизниците са оценили много добер колко са борили нашите партизани и колко - тези на Гърция и на Юголславия. Гърция- 75 процента западно влияние. Югославия -50 проценат западно влияние -България - 90 процента съветско влияние. Тука е имало под 1000 души партизари и хората са чакали Червената армия.
37
1
 
7
 
! Отговори
АМАН от престъпници преди 5 години
СерГейчо Станишев бе подставен на власт като Украински"евреин". Не адекватен некадърен .По негово време бе създадена машина за ограбване на десетки милиарди живи лева през Еврофондчета и оперативни програмки.Ограбването обаче стана зверско след подставянето на Бойко Борисов на власт.
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георги димитров е един пияница, ***-ар, страхливец, които си е стоял вМосква и нареждал да убиват българи, а не се е борил, *** на Сталин, създаде изкуствено Македонсак нация, изпрайщи хиляди българи в конлагери защото не искаха да се пишат македонци. Ако е имал такова влияние след Лайпциг, защо не се противопостави на Сталин, като Тито. Защото тук няма пукнат партизанин, за разлика от Югославия и Гърция.
35
9
 
10
 
! Отговори
АМАн от престъпници преди 5 години
Иван Костов е подставен с задача д а прикрие ограбването на милиарди от Българския народ и тежките престъпления на режима ЖАн Виденов от всякъде наглец.ПО времето на Иван Костов разграбването на БЪлгарската индустрия продължи ударно . След като наглеца Виденов и съучастници въведоха ограбване с нов 18 % незаконен ДДСБе срината индустрията за Експорт. С дъмпингов внос бяха смачкани хиляди предприятия произвеждащи за БЪлгария. Ограбиха банките с тн кредитни милионерчета.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 29 - ако го беше сторил не трябваше да остане жив българин.Прилагам цитат на казал Борис III"Генералите ми са германофили, министрите ми са англофили, народът ми е русофилски настроен, съпругата ми е италианка и аз тука съм единственият българин...."Така че по-полека с избиването на русофилите.