Броят на психопатите се увеличава, българинът агресира!

Юмручното правосъдие станало норма на поведение
Обновена: 12 сеп 2018 06:51 | 11 сеп 2018 22:45, Анисия Иванова
93

Обществото ни определено боледува и има много дефицити. Броят на психопатите се увеличава. Агресията се възприема като нещо нормално в нашето общество. За българина да агресира и раздава юмручно правосъдие стана норма на поведение.

Това негативно твърдение посочи и обоснова пред Bulgaria ON AIR директорът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ причините за агресията са разделени на две групи и са свързани със самата личност и с външните фактори.

"Децата от все по-малки започват да раздават юмручно правосъдие. Институцията семейство се разпадна и изчезна. Много деца са жертва на синдрома на родителското отчуждение. От тези деца, които не са расли в любов, изсрастват перфектните насилници", обясни д-р Гълъбова в предаването "Денят ON AIR".

Според нея политическият ни елит използва уличен речник, което по думите ѝ е абсолютно недопустимо.

"Как може бивш депутат да нарече президента "тоя тип"?! Циничното отношение към живота ни се налага от най-високо ниво", отбеляза д-р Цветеслава Гълъбова.

Тя призна, че не очаква повече пари за психиатрично здраве. Д-р Гълъбова е на мнение, че системата е "тотално забатачена". Тя е категорична, че са необходими много пари за дълбока и цялостна психиатрична реформа.

Тревожните разстройства бележат ръст и в световен мащаб, не само в България, посочи д-р Гълъбова в края на разговора. Тревожността се покачва, когато човек има проблеми, които го тормозят и с които не може да се справи, обясни тя и посъветва зрителите да бъдат себе си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо ново не казвате
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация.
58
0
 
18
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Претопляме старата манджа. Юмручното право се е раздавало у нас с винаги с пълни сили, като най-страшно още в училищата си беше през 90те. Тогава нямаше телфони с камера, нито интернет и до медиите не стигаше нищо. Просто така българинът възпитава децата си. Разходете се из кой да е квартал в произволен град и ще чуете родител към детето си- "Ако не направиш еди-какво си, голям бой те чака". Оттам като го комбинираме със "ценностите", които ни натрапват отвсякъде и бутафорните ни институции...
57
5
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
В София е пълно с психопати.
56
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Робите се възпитават от малки - училище, религия, държава. Името на обучението може да е различно, но целта е да се отгледа роб - немислещ, наплашен и гладен. Като резултат- масова деградация в световен мащаб, увеличаване на свръхбогатите и хилядократно по-голямо увеличение на бедността.
55
1
 
36
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Това оскотяване на народонаселението е изключително удобно за управляващите.Докато населението се занимава с уреждане на между-личностните си взаимоотношения ,толкова по-малко внимание ще обръщат внимание на катастрофалното положение на държавата и перспективата да става още по катастрофално.В тази хранителна среда забъркана от политико-икономическия елит на страната избуяват и се развиват най-долните черти,така характерни за българския народ.
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерете най-кроткото възможно куче, завържете го на къс синджир, и след като го завържете, започнете да го биете. След това ще установите дали е било толкова кротко, колкото е в началото.
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТръбаАми тя всъщност точно това каза, че се очаква депутата да е по-интелигентен и образован, а реално не е, т.е.най-високо в йерархията на държавното управление на практика са хора, които нямат нито възпитание, нито образование явно. Което е и лош пример за управляваните. Ясно е че като виждам да ме управлява *** човек, няма нито да го уважавам, нито да имам респект от него.
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПсихоПАТКА А според теб нормални ли са хора, които налитат на бой, защото някой ги засякъл, убиват, щото нечие куче се изпикало пред магазина им и др.подобни? Щото според мен са завърщени психопати и мястото им дори не е сред хората, а в лудница. Отделно оня дето удари жена е и комплексар, явно с липси на см в някои области, та е толкова озверял срещу жените.
51
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност специалните части,като най-висша форма на тренировка е да убиват като животни,за да може да го направят в стил наркокартел или улични психопати.За рязане на глави с катана,каквато чест е оказвана на американски военопленници дръзнали да бягат от японски лагери,им трябват години тренировка.Въобще убийство направено със стил си е красива работа.Например Ханибал Лектър когато покани един на вечеря да яде мозък.Не е проблем да убиват като психопати,проблемът е в живота им извън спецакции.
50
4
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
При наличието на премиер бивша(?) мут.ра,трябва ли да сме изненадани?????
49
1
 
56
 
! Отговори
бай онзи преди 5 години
Като няма полиция, правосъдите и държавност, хората взимат нещата в свои ръце. Един свеж пример - селския бeк заселил се над мен, ме буди редовно в 3 сутринта - от приказки ефекта е нула, домоуправител - нищо, полиция - също, жалби до прокуратура пак същото. Накрая го хванах за врата и го "посъветвах". Айде сега ми кажете кой е психопат, социопат и разни други забавни думички от тоя род...
48
0
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Два ***, това е сила!
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАПЪЛНО СПОДЕЛЯМ КАЗАНОТО ОТ ДР. ГЪЛЪБОВА- ИНСТИТУЦИИТЕ ОТГОВАРЯЩИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО И ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА НОСЯТ ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ, НЕ МОЖЕ ДЕЦА ОТДЕЛЕНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ПО 10,12 ЧАСА ДА ПОЛУЧАТ РОДИТЕЛСКА ЛЮБОВ НЕОХОДИМА ЗА ФОРМИРАНЕТО НА ЛИЧНОСТТА. НЕЗАБАВНА ПРОМЯНА НА НОРМАТИВИТЕ- ОТДЕЛЯНЕТО НА ДЕЦАТА САМО АКО РОДИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ. В ЕВРОПА РОДИТЕЛИТЕ ХОДЯТ НА ОБЯД ВЗИМАТ СИ ДЕЦАТА ЗА ПО 1/2 ЧАСА ЗА ДА ОБЩУВАТ, А ТОВА Е РЕШЕНО СЪС СЪОТВЕТНИТЕ НОРМИ.
46
0
 
4
 
! Отговори
Психопат преди 5 години
Много сме, силни сме !!!
45
24
 
14
 
! Отговори
ПсихоПАТКА преди 5 години
Като сложиш очила с дебели рамки и взимаш 20 лв. на час, напълно естествено е да се опитваш да убедиш аборигените, че са побъркани и трябва да пият хапчета по три пъти на ден. В крайна сметка започваш да приличаш на хората, с които общуваш.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой специалист да обясни каква е разликата между психопат и социопат!!!
43
3
 
21
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Хехе! Депутат било най-високото ниво. Това го казва уж лекар, дето уж трябва да има акъл. Най-добре да идва водорода на власт, танковете да са му министри.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Границата между нормалност и психопатология и е много тънка..............понякога не можа да се установи дори къде минава!!
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм нито лекар, нито психолог, но от това, което прочетох за психопатията, тя има по голяма социална обусловеност, отколкото биологична или генетична.Може да има и някаква генетична причина, но според мен - не при всички психопати, дори да я има............по важни са условията на живот.В България и най-нормалният може да полудее............причини поне сто!!