Броят на психопатите се увеличава, българинът агресира!

Юмручното правосъдие станало норма на поведение
Обновена: 12 сеп 2018 06:51 | 11 сеп 2018 22:45, Анисия Иванова
93

Обществото ни определено боледува и има много дефицити. Броят на психопатите се увеличава. Агресията се възприема като нещо нормално в нашето общество. За българина да агресира и раздава юмручно правосъдие стана норма на поведение.

Това негативно твърдение посочи и обоснова пред Bulgaria ON AIR директорът на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ причините за агресията са разделени на две групи и са свързани със самата личност и с външните фактори.

"Децата от все по-малки започват да раздават юмручно правосъдие. Институцията семейство се разпадна и изчезна. Много деца са жертва на синдрома на родителското отчуждение. От тези деца, които не са расли в любов, изсрастват перфектните насилници", обясни д-р Гълъбова в предаването "Денят ON AIR".

Според нея политическият ни елит използва уличен речник, което по думите ѝ е абсолютно недопустимо.

"Как може бивш депутат да нарече президента "тоя тип"?! Циничното отношение към живота ни се налага от най-високо ниво", отбеляза д-р Цветеслава Гълъбова.

Тя призна, че не очаква повече пари за психиатрично здраве. Д-р Гълъбова е на мнение, че системата е "тотално забатачена". Тя е категорична, че са необходими много пари за дълбока и цялостна психиатрична реформа.

Тревожните разстройства бележат ръст и в световен мащаб, не само в България, посочи д-р Гълъбова в края на разговора. Тревожността се покачва, когато човек има проблеми, които го тормозят и с които не може да се справи, обясни тя и посъветва зрителите да бъдат себе си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нужда от докторска степен за да видиш че улиците са пълни с луди.София стана като зоопарк.Всички луди провинциалисти се домъкнаха тук.УЖАСт!Само минете по Витошка и всичко става ясно.
19
7
 
4
 
! Отговори
До мани друго преди 5 години
Не съвсем. При амишите например когато някой престъпи социалните норми това, което правят е да го върнат пак в ашрама, където са другите и не ги изолират или съдят, а правят всичко възможно да ги интегрират обратно. Това са едни от най-подходящите миролюбиви общности. Това пак са стереотипи заложени от средата. Възражение по съвест. Която много хора нямат.
18
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос: Военните като ги учат да убиват психопати ли са? Психиатричните прегледи които минават периодично не ги определят като такива. Къде е истината.
17
1
 
17
 
! Отговори
Мани друго, преди 5 години
психопатията НЕ СЕ ЛЕКУВА.
16
0
 
8
 
! Отговори
СЗО преди 5 години
Според световната здравна организация списъка с психологичните заболявания е голям, налагало ми се е да чета много, защото работя постоянно с хора и а и си има критерии за това, което наричате психопатия. И са верни - не, не се раждаш такъв. Средата изгражда в голяма степен това поведение но има и известна биологична предразположеност. Дълго е за обяснение ... Невронната мрежа е различна да. Навършването е различно, но става в развитие и е зависимо от фактори независещи от индивида
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората се бият помежду си и така е било винаги. Ние сме биологични същества - еволюирали животни, но все пак и малко животни. Пази се територия, налага се доминация. Битките са за храна, вода, за жени /в последно време и за мъже/, за пари , за земя, за нефт, за газ и какво ли не! Има перфектно обучени армии от главорези. Или биткаджийството природата го е дала. Все пак хората трябва да бъдат приучавани да се владеят и да не пускат юмруците без причина. Психопатията е друго нещо.
14
1
 
8
 
! Отговори
Голяма бяла акула преди 5 години
До ШибиРиби - От време на време си гледам пак 12 ядосани мъже. Сериозно ли искаш да шибаш дванадесетия, който единствен каза момчето е невинно и го доказа и ги убеди. Колкото до политиците грам ми не пука коя марионетка ще спечели, мога да ти извадя десет по-добри организации на човешкият живот от политиката от технократска до екологично ресурсна. Тъжно е, че такива като тия правят всичко възможно да ни вкарат във второ средновековие. А са анахронизми всичките ... пред знанието.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агресивни са търговските реклами, рекламите на хазарт, агресивни са "телевизионните експерти" по всичко, които са все едни и същи и запълват телевизионно време. Журналистите са агресивни към политиците - фалшиво към техните хора, и истински към другите. Политиците агресивно се защитават. Така е при пазарната икономика и многопартийната система.Българинът едва ли го занимава горната агресия, приема я като безполезен шум.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен13Ми не знам за ГЕРБерите, ама ти определено си агресивен.
11
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лекар: Броят на психопатите се увеличава, българинът агресира",вследствие на герберското управление и геноцид.Електронни агресивни игри или филми,агресия от управляващите и администрацията към населението,липса на работа,ниски заплати и разделение на семействата,поради финансови причини и недоимък.
10
4
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Аз съм доказателство за това
9
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази психиатърка страшно простее. Сори, но не може да си поканен в национална телевизия да говориш по такава тема и да не кажеш нищо от значение, именно от позицията си на специалист, и да се смееш на клиширани лафове, поговорки и на евтини интерпретации. Ами да, рибата мирише откъм опашката. Не изключвайте и себе си, проявете някаква саморефлексия.
8
1
 
8
 
! Отговори
Дрън дрън преди 5 години
Докторе знаеш критериите, и знаеш теорията на Хаят, че всички, всички малко или много попадат в един или друг критерии. Имам предложение да приберете най-големите и най-болните от "звездите" и другите ще се кротнат, но нямате такива правомощия? Даже и да ги имахте само племената недокоснати от цивилизацията са в Убунто. Аз съм ти. И ако беше западната цивилизация така вие щяхте да сте без работа.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами вижте, наистина всичко е свързано. Ето, например, тази психиатърка няма точен език. Употребява недомислени и неработещи метафори-клишета, защото не става дума за (юмручно) правосъдие, а за непредизвикано насилие в почти всички случаи. Юмручното правосъдие предполага, че единият участник се опитва да си възстанови правата, вместо да ги потърси по законен ред. А това, което реално наблюдаваме, е как някой се опитва да докаже на самия себе си, че е значим, силен, авторитетен.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В норманите държави обаче можеш да получиш истинска помощ. А у нас или скачаш, биеш, пиеш и друсаш. За психопатия обаче трудно може да става на дума тъй като психопата е със съвсем друго мозъчно/неврологично "окабеляване". Психопатът се ражда и не се а не се създава! В България с граничното-личностно е всеки 2-ри!
5
1
 
28
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
От как се нароиха партиите в БГ-тото народа лудна.Свестните ги вземат за луди а лудите за свестни.Няма средно положение.Горе по върховете луднаха от прекомерното доволство и наглеят а долу луднаха от мизерията и недоимъка и нехаят за законии за обществен ред,защото няма средно положение.Или си с победителите и богатееш и наглееш или си с победените и нехаеш и мизерстваш.Тежко и горко на народ който изгуби ориентацията си за нормалното и логичното.В такива случаи даже и медицината е безпомощна
4
2
 
36
 
! Отговори
Най-голям брой преди 5 години
Най-голям брой на хората покриващи всичките показатели за психопатология са следните професии:1. Политици и лобисти - не им пука за нищо освен за банковите им сметки, не се интересуват, че с двусмислените си закони осакатиха три поколения.2. Журналисти - колко много обичат човешката трагедия.3. Слави Трифонов, Актьорите и сценаристите ... Азис ... Докторе, тези са за нови критерии ... културно геноцитни психопати. Две нива над Хитлер и едно над Сталин.4. При такива звезди нормални деца? Как?
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наборке това са ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ. Защо не виждате по далеч от носа си. Та нима през тези 30 години всички правителства не работеха точно за това. За чалгаризиране опростачването и за затъпяването. Та нали ако народа е умен не опростачен изучен тези които сега се пишат за наи можещи и знаещи няма да са на власт. На селян.дурските управници точно такива им трябват за да изпъкват над тях шото ще им се видят плоските мозъчета. Заучили са едни клишета и по цял ден си ги бърборят.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абсолютно съгласна.
1
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е следствие на истерията, нагнетявана от руската агентура, срещу някакви ***. Трябва да си избиваме зъбите, да се връзваме със свински опашки и т.н. Цялата кохорта изявени насилници са запалени путинофили - динковци, перовци, тези дето избиваха зъби на Околовръстното ...