Цветанов убеден: Новите министри-професионалисти!

Според зам.-шефа на ГЕРБ всички във властта заложили на разума
55
Цветанов убеден: Новите министри-професионалисти!
Снимка: БТА, архив

Управляващите заложили на професионализма и опита в сектора, в който новите министри ще отговарят. Това обясни председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по повод кандидатурите за нови министри на транспорта, вътрешни работи и регионалното развитие.

Още по темата

Съветът на управляващата коалиция реши да приеме оставките на министрите Нанков, Московски и Радев, поискани от премиера Бойко Борисов след катастрофата край Своге. В четвъртък те ще бъдат гласувани в Народното събрание.

Цветанов каза, че инж. Петя Аврамова, кандидат за министър на регионалното развитие, е работила заедно с целия екип на регионалното министерство. По думите му тя е от Северозападна България и е свидетел на предизвикателствата в района.

"Александър Манолев, предложен за министър на транспорта, е млад и амбициозен човек, който има сериозен опит в политиката и влизайки в транспортното министерство, ще работи да се постигнат всички тези резултати, които се очакват от обществото", допълни Цветанов.

Младен Маринов, който е кандидат да оглави МВР, е получил професионално развитие в системата при различни правителства през последните 20 години. Министерският съвет ще вземе решение кой да застане на свободното място за главен секретар на МВР. 

"Вчерашният ден беше много ползотворен, защото всеки имаше възможност накратко да каже своите аргументи и вече обстановката беше доста по-спокойна, нямаше тази емоция, която беше в предишния Коалиционен съвет. Заложихме повече на прагматизма и на разума, и на бъдещото управление, което трябва да продължи с общо 4-годишния си управленски мандат", каза Цветанов.

Той уточни, че е постигнато съгласие преди да се правят кадрови промени, свързани с оставки, независимо от коя от партиите от коалиционното споразумение, да се прави съгласуване и обсъждане преди публичното обявяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде ще се криете след 16ти?
5
3
 
36
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Хайде бре?Сериозно?Че то в ГЕРБ има професионалисти само по авантата!Цветанов отрано се оборудва с цяла редица апартаменти , Борисов строи вече в Барцелона , Плевнелиев се установи в Гърция с доста милиони от "Каолин", ....оправни хайдуци има в ГЕРБ , но за работа в ползу роду - няма , защото матряла бил лош- само те са хубавци!
4
1
 
32
 
! Отговори
демокрад преди 5 години
Е старите бивши министри не бяха ли професионалисти?
3
2
 
36
 
! Отговори
D преди 5 години
Да да,знаем ви какви професионалисти сте всички.....в кражбите.
2
2
 
38
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Професионални калинки ви е цялата скамейка.... Като се почне от капитана треньора чак до масажиста на уши..
1
2
 
31
 
! Отговори
от фейса преди 5 години
"Значи, да назначиш къртицата на ВИС да управлява МВР в държавата на СИК ей това е висша форма на доверие!"