Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си

При напускането на страната получили едва 800 долара общо
113
Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си
Снимка: архив, БулФото

Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при екстрадирането му от България през 1946 г. Това се посочва в опровержение на медийни публикации от секретариата на Симеон II.

Още по темата

В съобщението се уточнява, че при напускането на страната цар Симеон, царица Йоанна, княгиня Мария-Луиза и леля му княгиня Евдокия получават единствено и само по 200 долара всеки, общо 800 долара от тогавашните власти.

Те заминават за Египет, където е бащата на царицата италианският крал Виктор Емануел III. Там преживяват, благодарение на родителите на царица Йоанна, които помагат финансово на дъщеря си и нейните две невръстни деца.

В своята автобиографична книга цар Симеон разказва как комунистическата пропаганда в онези години е разпространила, че българската държава е отпуснала 20 милиона лева за образованието на младия цар.

За първи път категорично опровержение на тези клевети той прави в свое интервю пред американската телевизия NBC през 1959 г. като казва, че през 1946 г. България едва ли е разполагала и с 2 милиона в брой.

"Ако им бяха дали средства, царското семейство е нямало да мизерства петте години в Александрия", изтъкват от прессекретариата на царя.

За толкова години никой не е намерил доказателства за направени банкови преводи. Смехотворна лъжа е, че агенти на Държавна сигурност са носили куфарчета с пари на царя. Ако не беше скандално това твърдение, можеше да се допусне, че е първоаприлска шега, пише още в съобщението.

От прессекретариата на бившия премиер посочват, че тиражирането на подобни неистини с цел манипулиране на общественото мнение Симеон Сакскобургготски счита за умишлено и адвокатите му вече проучват основанията да защитят правата му по съдебен ред.

Темата за имотите на царското семейство е отново актуална, след като преди дни държавата спечели поредното дело - това за двореца "Врана". Магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казвам ви,тези хора са пиявици в буквалния смисъл.В Гърция не само,че бяха избити и тероризирани много хора,внесе се абсолютен нацизъм и фашизъм,загубиха и част от територията си,заради краля си.И вместо Гърция да го осъди за жертви и компенсации за загиналите и пострадалите,той и семейството му съдят Гърция за имоти и компенсации,просто нямам думи какви наглеци са такива особи!И всичките тези особи са ни натресени,дори не са местни!Така смениха и азбуката и езика на днешните румънци и молдо
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе,ДПС служат на англосаксонски интереси,турците са им работната ръка,слугите.Но не можем да отречем,че Доган е умен политик.
72
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си,че немците бяха против назначаването на Мадридския крадец на власт,тогава се учудих,защото той има и немска кръв,но по-късно разбрахме защо,немците се оказаха прави,тоя крадец продаде България.
71
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63Ами ДПС също са БКП! Я им виж миналото.
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива са пиявици и по-добре да стоят далеч от България.Не се знае в кой момент ще засмучат кръвта на България.Може да са диктатори герберите,но тук им свалям шапка,не се поддадоха на жаждите за грабеж от страна на този крадец горе.
69
3
 
34
 
! Отговори
Анатема преди 5 години
Да му се забрани да посещава България завинаги, за вечни времена
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и онзи гръцкия крал,чиито роднини бяха низвергнати от другите аристократични особи в Европа,се правеше на велик и донесоха фашизъм,нацизъм,смърт,грабеж и терор на Гърция,отнеха и половината Кипър по вина на тогавашната военна хунта и гръцки Крал,но сега гърците не го пускат дори да припари покрай Гърция!Да се маха и тоя!
67
2
 
22
 
! Отговори
Тфд преди 5 години
Този не разбра. Да ходи да става султан ако иска на Австрия,Германия... Спарта. 800дни му стигат
66
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настръхвам като видя тази мазн@ физиономия. Сещам се за 2004 година. Англичаните спряха бизнес визите временно. Тогава "това нещо" ни казваше да си мълчим и всичко ще се оправело. Прибра паричките на англичаните и ни продаде. Бог да пази БЪЛГАРИЯ от този
65
0
 
13
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Ах ние гонените, ах невинните и особено ах, бедните!! Докога! 60 милиона не стигат ли? Знаете как завършват тези работи! Можеше поне да ми върнете двореца където съм прекарал щастливото си детство. Аз вече не съм този спортист като преди, но все още мога да приемам ауденции и ощастливявам спортисти като мене. За България обаче няма повече да работа - нито премиер, нито президент! Обиден съм.
64
1
 
30
 
! Отговори
Защо ние преди 5 години
Да плащаме за неговата глупост.Симеоне стига хленчи и щом толкова си го закъсал , помоли Доган и другите олигарси , които създаде , да ти отпуснат пожизнена пенсия.А ако наистина си невинен , обясни ни как се продава БТК за 0 лева , защото цената беше равна на печалбата му.
63
2
 
24
 
! Отговори
ВЪН ЗАВИНАГИ преди 5 години
ВЪН ВЪНВЪН ВЪН
62
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля Дори и на шега не наричайте Доносника на ДС... цар. Синът на това чу че ло заграби милиони на гърба на измъчения народ. Министрите му американ икономисти затрупаха България с дългове. Комарджията сам си написа и подписа декрет за заграбване на български земи Жалък български *** го помилвал и му оставил главата на раменете на това чудовище за да се върне ограби и съсипе бедната България.
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакви другари?ДПС докараха царя,за да не загубят властта.
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не Станишев,а ей този горе ни въведе 10%-ния плосък данък,богатите да богатеят още повече,а бедните да обедняват още повече.Преди имаше минимум необлагаем данък за по-бедните,а след него повишаването на данъка беше право пропорционално на получаваните суми,т.е. на богатството.И така е навсякъде в Европа,когато искаш да си богат,ще плащаш данъци за държавни дейности,които те обслужват и социални дейности.
59
1
 
17
 
! Отговори
Мадридчанин преди 5 години
Пак ли тоз долен тип ще срами България по Европа?? Какви права има един престъпник?? Има избор или в затвора или Вън от България по най бързия начин. Няма отърване от тази напа ст.
58
1
 
20
 
! Отговори
един от народа преди 5 години
на тоа измамник требва да му се забрани да посещава българия
57
0
 
21
 
! Отговори
Аууу преди 5 години
"Милиони в куфарчета за Царя нагла лъжа! Ще търси правата си"Ще търси правата си или куфарчетата с милионите?
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че ако хората те осъдят,че загубихте една трета от териториите на България и за кръвнина за убийствата на българи от фашистите до 1944 година,то без *** ще останеш.За Цанков - "черното було на България" или "кървавия професор",чувал ли си?
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите докараха царя за да покажат пред Еврпа,че БСП е "Нова модерна партия", скъсала пъпната си връв с БКП,както и да влезем в ЕС.После се афишираха като столетница,сиреч БКП и играха *** номер на народа и на царя.Олигарсите при тях,а на народа и царя по един шут по комунистически маниер.