Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си

При напускането на страната получили едва 800 долара общо
113
Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си
Снимка: архив, БулФото

Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при екстрадирането му от България през 1946 г. Това се посочва в опровержение на медийни публикации от секретариата на Симеон II.

Още по темата

В съобщението се уточнява, че при напускането на страната цар Симеон, царица Йоанна, княгиня Мария-Луиза и леля му княгиня Евдокия получават единствено и само по 200 долара всеки, общо 800 долара от тогавашните власти.

Те заминават за Египет, където е бащата на царицата италианският крал Виктор Емануел III. Там преживяват, благодарение на родителите на царица Йоанна, които помагат финансово на дъщеря си и нейните две невръстни деца.

В своята автобиографична книга цар Симеон разказва как комунистическата пропаганда в онези години е разпространила, че българската държава е отпуснала 20 милиона лева за образованието на младия цар.

За първи път категорично опровержение на тези клевети той прави в свое интервю пред американската телевизия NBC през 1959 г. като казва, че през 1946 г. България едва ли е разполагала и с 2 милиона в брой.

"Ако им бяха дали средства, царското семейство е нямало да мизерства петте години в Александрия", изтъкват от прессекретариата на царя.

За толкова години никой не е намерил доказателства за направени банкови преводи. Смехотворна лъжа е, че агенти на Държавна сигурност са носили куфарчета с пари на царя. Ако не беше скандално това твърдение, можеше да се допусне, че е първоаприлска шега, пише още в съобщението.

От прессекретариата на бившия премиер посочват, че тиражирането на подобни неистини с цел манипулиране на общественото мнение Симеон Сакскобургготски счита за умишлено и адвокатите му вече проучват основанията да защитят правата му по съдебен ред.

Темата за имотите на царското семейство е отново актуална, след като преди дни държавата спечели поредното дело - това за двореца "Врана". Магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оплел си я здравата.Впрочем на твое място ще си взема партакешите и няма да имам лице да се покажа пред българският измъчен народ.Грешен ход на тия ,които ти помогнаха да се измъкнеш в България
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54 не, драги, това е твоят цар. Във всеки случай не е моят. Изобщо не искам да чувам за никакъв цар. А пък твоят цар ще си го гледкаш само как се е кадросал в списание Хелоу например с цялото си домочадие и демонстрира благополучие и богатство, а пък ти ще стоиш и ще зяпаш с овче обожание. Мислиш ли че му пука за теб? Забрави. на него му трябват само парите, ти изобщо не го интересуваш. Ще продължаваш ли да гледаш с *** поглед? Аз нямам намерение.
52
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте зяпали! Това е Нашият цар.Ако не искате цар правете си република.Видяхме я.
51
0
 
24
 
! Отговори
Владо преди 5 години
А защо не каже колко спечели сина му от Лондон като комисионна от сделката с преструктурирането на бълг.държавен дълг???МИЛИОНИ.Защото имаше информацията за подготвяната сделка,а информацията е много ценна.Това е само един пример на многото далавери на царя и семейството му.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До зрителДраги, няма цар, вече много отдавна. Може и да ти се иска да има , но вече няма, дори само идеята е смехотворна. И затова той няма никаква бащиния в България. И той самият няма място в нея. Видяхме го какво преставлява. И ако още някой продължава да го четка, значи не е наред с главата.
49
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадридския мошеник, вервайте ми!
48
3
 
30
 
! Отговори
ined преди 5 години
Дъртака забрави когато беше доносник на ДС и КГБ и му плащаха за това. Сега се прави на ощипан и всеки път като си отвори устата бълва лъжи.
47
1
 
21
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Този търси основателна причина да съди някой, за да му вземе парите или да си върне имотите, които не са негови.
46
2
 
23
 
! Отговори
11 преди 5 години
Защо тоя алчен дъртак влезе в коалиция и с ДПС? С най-антибългарската партия?Сега опитва да краде за последно рептилът.
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Мога да повярвам, че е така, ако излезе и каже защо пристана на комунистите, нали са го изгонили, би трябвало да ги мрази в чарвата си!Най-вероятната причина за да се оплете с комунистите е суетността му и още лакомия, алчност. Казано е: "И най-мъдрият си е малко ***"! През 2001 той не успя да постъпи мъдро. Грабна властта и се оака! А сега гледаме как му се преподават житейски уроци. Малко му е късно обаче.
44
2
 
7
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Ne snam dali ba6ts mu si e tragnal s pari no sanam edno,tosi savle4 BG s bliso nolovon miliard.Taka4e da postapim kakto Garzite s tehmia,da mu se sabrani ds vliss v BG.
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БРАВО 38"Ама Кой го върна?"БКП, БКП, БКП та кой друг!
42
2
 
6
 
! Отговори
Кеде е Мазута преди 5 години
Мафзо-лея кой събори,мазута къде е дето събори мафзо-лея
41
7
 
16
 
! Отговори
Политически не и го преди 5 години
Много наивен ,неграмотен , *** червендалест народ имало в България.Чипът за който препоръчва царя още не е сменен на младите червени чалгаджийчета.Повтарят като папагали лъжите спуснати от бившата партийна полиция на БКП - ДС.Тия мафиоти докараха царя като лице пред ЕС,за да бъдем приети на бързи обороти,както и стана,след което го вкараха във властта за да вземем финансова инжекция ,защото България беше обезкостена от червените чакали.Сега се гаврят,както при преврата през 1944 година.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дедо Мони май е изкуФял.
39
2
 
28
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 5 години
ЖАЛКО, ЧЕ ТОЙ НАБУТА ПОЖАРНИКАРЯ В ПОЛИТИКАТА.....
38
1
 
16
 
! Отговори
пецата преди 5 години
стана напечено и придворните медии пк отклоняват насъбралото се недоволство в друга посока, НЕ И НЕ мразим бойко на 1во място , а после всички останали
37
3
 
31
 
! Отговори
к преди 5 години
какво направи този чук за България - НИЩО !дойде да си напълни гушата само
36
6
 
26
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
Подкрепям Решението на Гадните Комунисти да го изгонят този от България през 1944 . Добро Решение .Ама Кой го върна ?
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един истински ЦАР няма да допусне народа му да страда така както страда българския! Меките китеници не стават за царе!