Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си

При напускането на страната получили едва 800 долара общо
113
Милиони в куфарчета за Царя – нагла лъжа! Ще търси правата си
Снимка: архив, БулФото

Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при екстрадирането му от България през 1946 г. Това се посочва в опровержение на медийни публикации от секретариата на Симеон II.

Още по темата

В съобщението се уточнява, че при напускането на страната цар Симеон, царица Йоанна, княгиня Мария-Луиза и леля му княгиня Евдокия получават единствено и само по 200 долара всеки, общо 800 долара от тогавашните власти.

Те заминават за Египет, където е бащата на царицата италианският крал Виктор Емануел III. Там преживяват, благодарение на родителите на царица Йоанна, които помагат финансово на дъщеря си и нейните две невръстни деца.

В своята автобиографична книга цар Симеон разказва как комунистическата пропаганда в онези години е разпространила, че българската държава е отпуснала 20 милиона лева за образованието на младия цар.

За първи път категорично опровержение на тези клевети той прави в свое интервю пред американската телевизия NBC през 1959 г. като казва, че през 1946 г. България едва ли е разполагала и с 2 милиона в брой.

"Ако им бяха дали средства, царското семейство е нямало да мизерства петте години в Александрия", изтъкват от прессекретариата на царя.

За толкова години никой не е намерил доказателства за направени банкови преводи. Смехотворна лъжа е, че агенти на Държавна сигурност са носили куфарчета с пари на царя. Ако не беше скандално това твърдение, можеше да се допусне, че е първоаприлска шега, пише още в съобщението.

От прессекретариата на бившия премиер посочват, че тиражирането на подобни неистини с цел манипулиране на общественото мнение Симеон Сакскобургготски счита за умишлено и адвокатите му вече проучват основанията да защитят правата му по съдебен ред.

Темата за имотите на царското семейство е отново актуална, след като преди дни държавата спечели поредното дело - това за двореца "Врана". Магистратите приеха, че "Врана" не е бил лична собственост на монарсите, а на Интендантството на цивилната листа на царя, която е била държавна институция.


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
31
 
! Отговори
к преди 5 месеца
какво направи този чук за България - НИЩО !
дойде да си напълни гушата само
38
6
 
26
 
! Отговори
БРАВО преди 5 месеца
Подкрепям Решението на Гадните Комунисти да го изгонят този от България през 1944 .
Добро Решение .
Ама Кой го върна ?
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един истински ЦАР няма да допусне народа му да страда така както страда българския! Меките китеници не стават за царе!
36
1
 
28
 
! Отговори
ЗЛАТОТО НА БГ ???? преди 5 месеца
...ТОЙ ДАДЕ КОНЦЕСИЯТА ЗА ЗЛАТОТО НА БГ !!!!!!!!!!!!!!! АКО ТОЙ УПРАВЛЯВАШЕ ДУБАЙ, ТАМ ЩЯХА ДА СА МИЗЕРНИЦИ КАТО НАС !!!!!!!!!!!!!
35
3
 
29
 
! Отговори
СИМЕОНЧО преди 5 месеца
А ВЛАКОВАТА КОМПОЗИЦИЯ , С КОЯТО ВИ ИЗГОНИХА С КАКВО БЕ НАТОВАРЕНА БЕ ДУШКО..Я СИ КАЖИ--КАК ЖИВЕЕШЕ В ИСПАНИЯ КАТО НЯМАШ И ЕДИН РАБОТЕН ДЕН--И ТАМ ЛИ ...ЦАРУВАШЕ--ФРАНКО ЛИ ТЕ ХРАНЕШЕ...СБОГОМ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ ТУК-КОМАРДЖИИЯ!!
34
1
 
20
 
! Отговори
к преди 5 месеца
дойде този *** в България да си напълни гушата и сега почна да му малее

колко прави са били комунистите да ги изритат от България !
33
3
 
20
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 5 месеца
Борис е получил 2 милона златни Долара . Да не се прави на Улав .Всички знаем че ги е изиграл на Комар в Националната Лотария на Испания . Сега да търка Билетчета завалията .
32
1
 
28
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Защо ни занимавате с този комарджия, който набързо позатри основни отрасли в България ей така, за да си напълни джобовете. Осъзнайте се, този е стар комарджия, готов да проиграе цяла България ей така за нищо.
31
1
 
22
 
! Отговори
248 преди 5 месеца
Царят помогна за ЕС, но не безкористно.

Лапна много от външния дълг със сина си и Милен Велчев и банките зад тях.

Но, казинатата и те си искат парите.

Та, затова е допрял до имотите.

Пари е вземал , но по-добре да си траем.
30
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя германски престъпник трябваше да го закарат в Екатеринбург. Там знаят как да ги оправят такива със цялата им рода барабар.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След тоталитаризма си взех имота и се промених с дни. Не за месеци.
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Избиването започна от баща му.
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
130 години тази династия е като воденичен камък на врата на България.
И% ни е донесла огромни беди.
(
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мога да повярвам, че е така, ако излезе и каже защо пристана на комунистите, нали са го изгонили, би трябвало да ги мрази в чарвата си!
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
800 долара - 800 дни
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До15. А как би си представял да е цар.?
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Уж според новите предания, комунистите избили елита като дошли на власт, пък ей го сега баш елита от онова време, да си иска имотите. Някой да ми обясни това несъотвествие?
22
2
 
17
 
! Отговори
KONSTANTINOW преди 5 месеца
ВЧЕРА НИ ОБЛЪЧВАХА С ПЛЕВНЯТА,ДНЕС С "ЦАРЯ" УТРЕ С ПРЕСЛАВА ЗА ДРУГИДЕН НЯКО ДРУГ НЕГОДНИК,ПРЕСТЪПНИК ИЛИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ.ОСТАВАМ С ОБЕЖДЕНИЕТО ЧЕ ТАЗИ МЕДИЯ НЕ СЛУЖИ НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ,НЕ Е ОБЕКТИВНА И ЧЕ ШЕФА И Е СЪЩИЯТ КАТО ИНДИВИДИТЕ С КОИТО НИ ОБЛЪЧВА.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има стотици с куфарчета. Знаят им се и имената и адресите и на тези които ги наследиха след смърта им.
Освен това има и такива , които са с парчета в царските имоти. Без да са му родниви. Просто си живуркат с години в негова собственост и се прават, че си е техно.
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А бе пич, ти сам каза че на българинът трябва да му се смени чипа. Зарежи всичко и си гледай кефа. Този народ да се оправя сам.