Държавата пак помогна за обучението на Марсело

Той участва в програми на МОН за ромските деца в школата
25
Държавата пак помогна за обучението на Марсело
Кадър: Bulgaria ON AIR

Правителството одобри да бъдат изплатени 18 690 британски лири в левова равностойност за обучението на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts, Великобритания.

Още по темата

Сумата представлява три вноски от по 6 230 британски лири за трите семестъра от обучението му през академичната 2018/2019 година.

За оказване на финансовата помощ от МОН за период от две академични години (2017/2018 г. и 2018/2019 г.), Марсело Илиев пое ангажимента и участва в инициативи за обхващането и задържането на деца и ученици в образователната система, съобщават от правителствената пресслужба.

Досега държавата на няколко пъти помага на ромското момче от Монтана със средства за общежитие и обучение.

С друго решение на правителството се осигуряват близо 2,5 млн. лв. за стипендии за образователни резултати на общинските училища. Парите са разпределени на база постигнатите резултати на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цех с тъкачни станове в родното му място няма ли да монтират. И двама полицаи денонощно на стража да ги вардят от роднини на дизайнера....
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионерите се чудят как да свържат двата края. Дишаме най-мръсния въздух в европейския съюз. Северозападният регион е най-бедния в Европа. Няма достъп до сума ти населени места. Болници са затънали в дългове. Железопътният ни транспорт за нищо не става. А гроб и псевдопатриотите спонсорират някакъв ***-***, и то за пореден път... Поредната излагация на правителството!!!
13
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ех, р-ом да си в тази държава! Това започва да става мечта за всеки българин, който иска да получава блага наготово, без да дава нищо насреща.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е ужасно несправедливо всъщност. Ако сега бях студент в България, щях да изляза на протест или да напусна завинаги.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусен популизъм.Не може да се покрива обучение в чужбина,когато тук има студенти,затънали в мизерия,и такива,които бачкат като луди,за да си посрещнат базисните нужди.Надали е единственият,който иска да учи някъде,където не може да си позволи.Да му дават пари,само защото е от някакво малцинство,трябва да е обидно и за него,и за всички останали.Още повече,в британските университети лесно се влиза,ако си плащаш.Другояче стоят нещата, ако си със стипендия или учиш в Шотландия,където е безплатно.
10
0
 
10
 
! Отговори
месара преди 5 години
марсело - как хубаво звучи това българско име! ама да попитам : какво ли артистично име ше си измисли когато навлезе в модните шивашки среди?!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоа няма ли да работи нещо или цел живот на държавна хранилка?като го гледам така как се е къносал и ква *** причесчица си е фърлИл има много хляб в него в някои нестандартни среди на албиона.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па я...!Средно. А дали учи никой не знае.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Тъкмо се питах къде е и няма ли да платим нещо за него !!! Ще се завърне голем инжилерин и гиниалин пруектантин ... на дамско бельо с изкуствин интилектин. И ще отрови пардон отвори фирми и ще направи заводи и въобще ще цъфнем и вържем. Нема други български деца като него с таквизи големи таланти да им ги помогне държавата. Най-важното е дамското бельо. Или може би нещо друго а ?
6
0
 
20
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Още не е ясно средно образование ли учи Марчело в Англия?
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На меринджея няма ли да му давате джобни че ще залинее на Албиона,не е като в Столипиново да яде на корем по пет пъти на ден от помощи.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо ги наричате с обидното име "роми"?Българите от край време се казват българи.*** от край време се казват ***
3
3
 
12
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Марчело да се готви за президент.
2
1
 
19
 
! Отговори
Марганчело преди 5 години
Менгалчело .... ще до дават за пример или ще бъде президент след 20 години ако случааайно се върне
1
3
 
16
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Пазете Марсело! Той е нашето национално богатство.