Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Ким Чен УнСорос ли дойде да изнесе държавния резерв и житото бе ***? Сорос ли взе кредити или *** - кредитни милионери? Срам нямате, да горите в пъкъла!
230
0
 
1
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Winter is coming,бабета,цепете дървата.
229
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ким Чен Ун 241Точно така стана с Жан Виденов, той не искаше да предаде България и да подпише плана "Ран-Ът", затова му направиха супер-инфлация и го свалиха от власт.След него Луканов подписа смъртната присъда на страната ни, дори се говори , че е изнасял злато в западни банки!!Но тука, 80 % от хората са овце................само дето не пасат трева, ами вярват на демократичните лъжи.
228
4
 
10
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Да добавя Жан Виденов го гътна Сорос щото му се опъна като искаше да запази фабриките и заводите държавни и така да осигури работа на хората .Но дойдоха трима души от Лос Говедарос единият беше с маска на окото и намериха дузина предатели като Андрей Луканов и с Виденов и държавата се свърши ,та така и до днес . И тезата за по малко държава добре работи в услуга на олигарсите ,крадците и разбойниците ,а ние бедни по бедни най бедни в цяла европа .
227
2
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Така е Абе другите работили здраво защото свалиха гащите пред Хитлер и той не им съсипа икономиките .А България до преди 9 септември си беше една предимно земеделско селска държава с малки фабрики по градовете който са работили само за вътрешното потребление и никакъв износ с изключение на животински и земеделски стоки .А заводи никакви не е имало .Така че твоето сравнение за многото работа не лови декиш тук .Ама то затози период си има и статистика и всеки може да я види .
226
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е забраваха онази приказка за султана дето нси вдигал данъците..
225
1
 
5
 
! Отговори
БОКО преди 5 години
ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ В СТРАНАТА МИ-АЛЧНИ ПЕНСИОНЕРИ--НЕ НАЯЛИ СЕ--КАКВО ИСКАТ,МОЯТА ЗАПЛАТА ЛИ И ДОБАВКИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ЗА КОЛЕДА----ДЕЦАТА ИМ БЕГАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ,АЗ ДА СЕ ГРИЖА ЗА ТЯХ....Я ДА ХОДЯТ ЗА ТИКВИ И КОМПИР ,МОЖЕ И МАС ДА СИ ВЗЕМАТ И ДА НАБИВАТ...
224
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И като ББ сдаде властта, дори и БСП да спечели, ще цъфнем и ще вържем! Всички в парламента са от едно котило, 28 години са срещу народа и живеят за собственото си обогатяване, чрез Бенчо, Ветко, Миньо и ......хиляди неизвестни "бизнесмени"!
223
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В българия има една единствена партия и тя се нарича държавна сигурност.тя ви осигури прехода мутрите ицялата ви порка мизерия след това.да си правите илюзии и драскате по форумите няма смисъл.така е било и ще бъде в бг то.битият бит....ия....ан.съжалявам че ви развалих настроението.лека нощ
222
12
 
7
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 232 Благодарим за съвета. Пак ще гласуваме за тиквата. Не искаме четвърти фалит на държавата. Така ли е ? Така е..!
221
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невероятно е как ни лъжат за издръжката на живота. Потрес и отчаяние. И синдикатите си мълчат. Питам, защо мълчат синдикатите. Или и те се прегърнаха с капиталистите.
220
7
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Леле хора, вие представяте ли си какво правите в момента? Дори вече не се коментира темата, обаче трябва да налива коментари и да сме много активни! Не може ли да разберете, че всичко зависи от икономическите промени, не от въпросните компании. Обаче все някой трябва да ви е виновен. Надявам се да не свършим като хората във Варшава!
219
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак гласувайте за ГЕРБ и ставайте по-бедни!!!Промити мозъци сте...................80 %.На това му викат така:"Телевизора победи хладилника!"Добър ден, селяни прости!!!!
218
5
 
14
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Нищо, важното е Тиква да е добре и да го дават по телевизията. Другото е лоена топка и филии с мас.
217
14
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе няма да е колкото виденовокостовата! а на тия дето пишат апокалиптични прогнози, пращам поздрави на роднините им!
216
6
 
34
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
ако герб останат, скоро ще ядем асфалт, от евтиния с варовик
215
23
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Самото хипотетично избиране на Корделия за премиер, ще доведе до паника , масово теглене на спестяванията от банките и срив на банковата система. Ако това ви харесва , гласувайте за козичката.Аз няма да гласувам за нея.
214
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато се платят първите големи сметки за ток и парно,народът ще озверее и Бойко ще падне от власт.някъде през ноември месец...
213
7
 
18
 
! Отговори
Абе преди 5 години
За ПП ГРОБ всичко е Точно!
212
3
 
27
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До 65Тези, които ходят често на почивки, може да са все едни и същи няколко стотин хиляди хора... Въпросът е какво правят останалите, които не ходят на почивки, и не са ходили от години. Почивките може да са им осигурени от роднини в чужбина, които им изпращат парички. Пълните колички в хранителните вериги кога ги виждаш? Само по празници или по принцип. Тук въпросът е, какви точно стоки зареждат хората. Тези с най-големите промоции, или тези, които най-много им харесват...