Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
18
 
! Отговори
GERBer преди 5 години
българите богати. хвърлят торби с пари на непознати, плащат бензин 3х по скъп от в америка, тока им по скъп от този в калифорниа... газта на цени в лондон.... храната внесена от бедна германия..... а разни пък токлова пари имат че пълнят цели хотели с пачки. баката им казала че наяма повече масто и те си купили хотел и го направили в склад за пари.дой ги бате дой ги. те пари имат много! да се издои стадото е нужно.
50
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бойко Методиев Борисов- трябва да последва съдбата на Вътьо Арабаджиев и Миню Стайков!Всичко друго е измама!
49
4
 
23
 
! Отговори
ЖАНА преди 5 години
ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И БЕДНИЯ ПЕНСИОНЕР. КОЛКО СМЕ ЖАЛКИ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЪБУДИШ БЪЛГАРИНО!!!
48
3
 
32
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТЪТ НА ГЕРБ преди 5 години
ОТ НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА РОМИТЕ НЕ ПЛАЩАТ ТОК, ВОДЕ, ДАНЪЦИ, ТАКСА СМЕТ. НЕ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ.НАЙ-НАПРЕД ОТ ЕНЕРГОТО ХОДЕХА ДА ИМ РЕЖАТ ЖИЦИТЕ, НО СЛЕД ТОВА НАМЕРИХА ПО-СИГУРЕН НАЧИН - ПРОСТО ВКЛЮЧИХА ЗАГУБИТЕ ОТ КРАЖБАТА НА ТОК В СМЕТКИТЕ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА. СЪЩОТО СТАНА И С ДАНЪЦИТЕ, МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ И ПР.И СЕГА ВСИЧКИ ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА И ДР.
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26 БългаринНаправи най-евтините пътища и магистрали с най-некачествените материали, ето това!
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45 години стигат.Времето е наше.Действително времето е наше за банкери,политици,групировки,бизнесмени и мили-онери.Да му мислат пенсионерите и работниците които са на пенсия или заплата.
45
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-тежка от Виденовата , нада ли ще е.Аз вкъщи повече от 15 градуса не държа , а в големите студове окола 10-12, колкото да не замръзнат тръбите. Имам си една грейка за през деня - и един юрган , с който и на пътя да легнеш няма да ти е студено.
44
1
 
36
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Когато разходите за домакинството скачат от различни страни(вода,горива,лекарства,наеми,храна,данъци,осигуровки,отопление, и .тн ) ,а заплатата нарастне с 30лв това води до страшно обедняване!И не само зимата ще е тежка ами и пролетта и лятото и есента изобщо всеки ден става тежък!
43
3
 
9
 
! Отговори
Калински преди 5 години
Оръжието е против конституцията и нали един от шефовете каза, че сведената глава сабя не сече.Това е българско наследство и срещу него нищо не може да се направи.
42
0
 
25
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
каквото и да говорим тук и там цените си ръстат. ръсте всичко и от всичко се опитват да вземат пари! колкото и да се питаме докога или ще се събудите драги съграждани Вие толерирате и приемате фактите като мишоци в капан който няма излизане! не Путин или Ергдоган или Саддам ами батко бойко начело със задкулисния "елит" са завзели живота ви драги читатели и си правят каквото си поискат! смучат ли смучат и озлобяват обществото - от НЕМОТИЯ! жалко че се даваме..... жалко!!!!
41
0
 
27
 
! Отговори
Селчо преди 5 години
Цв.Цв.е предложил втора работа на Бойко- Премиер и на Македония или Албания!Можел да му спечели изборите в която поиска държава на Балканите!
40
3
 
12
 
! Отговори
Антикомунист преди 5 години
Кумунизъмъ беше организирано от партията крадене и требене на народа, сега е произволно и хаотично, затова има изненади и хората са неподготвени и бягат вместо да хванат тоягите и да изгонят самозванците.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода, скъпа Свобода, бий се редом с нас срещу тиранина! На оръжие, граждани!
38
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плашат гаргите, клатят държавата, клубари.Нема да стане номера.
37
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Не им стигат на ГЕРБ здравните вноски искат още по - 12лв.на човек!Икономиката е в ръст обаче
36
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29 години само източване ,пране на пари,далавери и мафия.В същото време всичко бе съсипано умишлено.Икономика ,селско стопанство.Няма износ на стоки.Всичко се внася отвън.Нямаме и пазари навън.Още мноооого поскъпвания ни очакват.
35
0
 
25
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
а земята пустее ли пустее
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Ти дори знаеш ли какво е комунизъм?
33
1
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
До sofetoТелефонните разговори станаха по евтини..,интернета,наркотиците и техниката..всичко друго нагоре..
32
0
 
11
 
! Отговори
Селчо преди 5 години
Бат Бойко вдига всичко,само заплатите с 10% и то от догодина!