Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

12475 гледания   |  Още видео

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато казах на един приятел - дребен бизнесмен истината, той ми се обиди и вече не се обажда. Казах му че българския бизнесмен използва печалбата от фирмата си за да си задоволява личните прищевки (къща, кола, яхта, екскурзии), а истинският бизнесмен всеки цент печалба от фирмата го инвестира обратно в нея, като подобрява условия на труд, заплащане, техника, отваря нови филиали и офиси и така увеличава печалбата, но и създава работни места и има доволни служители.
201
0
 
3
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Има много доказателства, че по-голямата част от уменията, които имат хората са им генетично заложени! Сигурен съм, че всеки човек може да даде примери от собствения си опит. Имах двама колеги от университета, които по мое мнение не ги биваше за нищо(не че не бяха свестни момчетата)! Eдиния поне можеше да свири на китара, но общото между тях беше, че и грам не възприемаха от изучавания материал. Опитвал съм се да им обяснявам като на две годишно дете, но въпреки това резултат нямаше...
200
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гoшу

Хич не ми дреме откъде идва газта в България, другарю. Такива притеснения имате предимно безделниците, които по цял ден се чудите как да си запълвате празните животи. Ти щом толкова много се притесняваш, за това откъде идва газта, отивай да живееш, там където газта идва от другаде.
199
0
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
До икономист

А-ха, значи понеже се произвежда повече, трябва да се работи повече. Да, логично е да е така. Обаче се оказва, че за тази работа в повече, заплащането е същото или по-ниско, отколкото, когато е имало по-малко работа. И точно тук възниква конфликта между работодатели и служители- липсата на адекватно заплащане на труда на хората.
198
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Горките нормални, възпитани, интелигентни хора които останаха да живеят между цялата тази изпростяла паплач! Как е възможно да си най беден, изостанал, неграмотен и да имаш наглостта да обеждаваш че не е верно! Че си много добре, че цъфтиш, че си пример! Пример за какво!? За да излезеш от калта, на първо място трябва да осъзнаеш че си там! Само че виждам хора които не само не знаят че са в кал но и се бият гордо в гърдите! Горките нормални хора в БГ! Сигурно им е трудно с такава простащина
197
1
 
8
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 4 месеца
това е от несъществено значение. важното е, че тиквата ще строи стадион за 100 млн. лв. познайте колко ще се откраднат. а от кого, можете ли.
196
9
 
1
 
! Отговори
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ ДО преди 4 месеца
НАРОДА ПРОСПЕРИРА САМО ПРИ НАРОДНАТА ВЛАСТ. А НАРОДНА ВЛАСТ ИМАМЕ КОГАТО УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ. ПРЕДИ БЕШЕ БКП СЕГА Е ГЕРБ. ВАЖНОТО Е, ЧЕ СМЕ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ. ВЧЕРА ПРЕМИЕРЪТ ЛИЧНО ОДОБРИ ДОГОДИТЕ НА НАРОДА ДА СЕ ВДИГНАТ С 10%. И ТОВА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ САМО ТАЗИ ГОДИНА СА СЕ ВДИГНАЛИ С ТОЛКОВА.
195
6
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 месеца
До HeinrichHimmler

Ами като не ядете асфалт, яжте павета бе, кой ви е спрял? Или пасти, както казва Мария Антоанета :)))
194
2
 
5
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
АЗ СЪМ ПOДЧOBEK, КОЙТО ЖИВЕЕ ОТ КРАЖБИ.
193
2
 
3
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До Чиновник

По-долу съм изброил някои от тях, но общо взето става въпрос за комплекс от умения, които много малко хора имат. Сега се търсят предимно технически кадри и IT специалисти. Останалите професии в сферата на услугите също имат своята специфика, която не е по силите на всеки. Заради все по-големите обеми на произвеждана продукция, е необходима много по-голяма физическа и психическа издръжливост от страна на човешките ресурси. Не всеки човек може да издържи на тези темпове!
192
2
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 месеца
До 200

Провери откъде идва газта в България, другарю Олиг, и пак се върни да напишеш мнение :) Днес съм на ракия със салата :)))
191
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От 10 г. насам имаме най- тежките зими, лета, пролети, есени... с на- ниските доходи в целия ЕС, с на- много болести, ниски пенсии, без права за инвалидите, стъпкани и ограбени на работните ни места, обезлюдяване на цели райони, демографски срив, никакви инвестиции, срив в образованието, здравеопазването, високи цени, данъци, такси...
190
3
 
4
 
! Отговори
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ ДО преди 4 месеца
190 И 195 Е ОБИКНОВЕН ГЕРБАДЖИЙСКИ БОКЛ... НЯМА НИЩО ОБЩО С КОМУНИЗМА. НЕГОВИЯ БОЙКО БОРИСОВ ПРИ НАС БЕШЕ ОБИКНОВЕН ПОЖАРНИКАР И НИКОГА НЯМАШЕ ДА СТАНЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ! НЕГОВИЯ ЦВЕТАНОВ ПРИ НАС БЕШЕ ОБИКНОВЕН ФИЗКУЛТУРНИК И НИКОГА НЯМАШЕ ДА СТАНЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ.
189
2
 
7
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 месеца
Тази година ни бръкнаха сериозно в джобовете. Какво ли не вдигнаха, освен доходите на така или иначе изстрадалите хора. Бойко време е да си ходиш, народът не яде асфалт, а ти се наяде до гушата с парите на хората. Сега национален стадион щял да строи, видиш ли да си сложи още нещо в джоба, а не да извади от него.
188
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гoшу

Явно и днес отрано си започнал да се наливаш с водка и резултата е налице. Пак имаш халюцинации и ти се привиждат Путин, Кремъл, хибридни войни, новичок и руските хакери, които са взели на прицел компютъра ти. Голяа карикатура си, Гоше.
187
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама как ни подготвят психически, а?
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И все по зле ще става
185
7
 
5
 
! Отговори
Гoшу преди 4 месеца
Радвам се, че путинопитеците сега с щастие ще си развържат кесията за да платят новите и по-високи цена на газта от "братушките" :) На мен ми е през хея, ама те с кеф ще дадат парите на Вожда си в Кремъл, ха-ха-ха
184
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
До икономист

Какви, са изискванията на съвременния пазар на труда, на които, както казваш, "все по- малко хора издържат"?
183
9
 
5
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
До КОМУНИСТ

ФАКТ Е, ЧЕ ПРИ ГЕРБ ХОРАТА ЖИВЕЯТ МНОГО ПО-ДОБРЕ. ЕТО, ПО ПРАЗНИЦИ МАГИСТРАЛИТЕ КОИТО ГЕРБ ПОСТРОИ СЕ ЗАДРЪСТВАТ ОТ ОТПУСКАРИ КОИТО ОТИВАТ ДА ПОЧИВАТ ПО КУРОРТИТЕ В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА. А КОГАТО УПРАВЛЯВАХА КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ БСП И СДС НАРОДА НЯМШЕ ПАРИ ДОРИ ЗА ХЛЯБ. ЗАТОВА Е ЯСНО, ЧЕ САМО ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ НАРОДА ПРОСПЕРИРА.