Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

12462 гледания   |  Още видео

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
7
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До Чиновник.

Човече не си ме разбрал правилно! Исках просто да кажа, че има хора, на които тежката работа им понася по-добре от на други хора. Аз не подценявам труда на никого, и смятам, че заплащането трябва да е достойно за всички! Въпросът е, че стават все по-малко хората, които могат да издържат на изискванията на съвременния пазар на труда...
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До КОМУНИСТ

Мaлoyмнико, народа ще се разправя точно с вас- комунистите и "бизнесмените", които го докарахте до просешка тояга с вашите кражби и далавери.
180
9
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
НЕ ПИШИ ОТ МОЕ ИМЕ ПОДЛЕЦО ГЕРБАДЖИЙСКИ ! ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ОТ ПРЕХОДА НАРОДА ТРЯБВА ДА ВИ СЪДИ
179
1
 
11
 
! Отговори
бай Герги преди 4 месеца
До КОМУНИСТ

Значи, когато СССР е окупирал икономиката и диктува политиката, няма проблем, но ако са чехи, германци, американци и канадци не може. Що така мериш с двоен аршин бе, другарю?
178
7
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
ЕДИНСТВЕНИТЕ ЧИТАВИ ХОРА В ГЕРБ СА КОМУНИСТИТЕ И Е ХУБАВО, ЧЕ УПРАВЛЯВАТ ТЕ, А НЕ БСП, КЪДЕТО НЯМА НИТО ЕДИН ИСТИНСКИ КОМУНИСТ. ЕТО, ВЧЕРА БОЙКО БОРИСОВ УРЕДИ ДА СЕ ВДИГНАТ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА С 10%. ТАКЪВ ЖЕСТ НЕ МОЖЕТЕ ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ НА Г-ЖА ЛЪЖА.
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво Бойко. Геноцид до дупка за простото племе.
176
3
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До Анонимен 184

Някакви железни елементи, които се поставяли по покривите на сградите. Така и не разбрах къде точно се поставят и за какво служат. Преподавателите по трудово по принцип бяха външни специалисти, привлечени като преподаватели. Те си изпълняваха някакви поръчи и от време на време даваха малко работа и на нас учениците, хем да им помогнем уж, хем и да научим нещо. Но въпросното момче свършавше работата на всички и работеше с машини, които за пръв път виждаше!
175
4
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
ЕВН- АВСТРИЙСКА, ЧЕЗ- ЧЕШКА, РАЙФАЙЗЕН, БУЛБАНК ПОЧТИ ВСИЧКИ БАНКИ ЧУЖДИ, АМЕРИКАНСКИ ТЕЦАВЕ, ВЕЦОВЕ, МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ- ЧУЖДИ, КОРПОРАЦИИ И МОНОПОЛИ КАТО БИЛА, КАРФУР, КАУФЛАНД И Т.Н. - ЧУЖДИ, МИНЕРАЛНАТА ВОДА БАНКЯ И ПОЧТИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НА КОКА КОЛА, ПИВОВАРНИТЕ- ПОЧТИ ВСИЧКИ ЧУЖДИ, НА ХАЙНИКЕН И ЧУЖДИТЕ ОКУПАТОРИ, ПАТРОЛА СЕ ДИКТУВА ОТ ДОЛАРА, ЖИТОТО ОТ СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ, ТОВА ОЗНАЧАВА ОТ ФАЩ И ЕС, ВСИЧКО Е ЧУЖДО. ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ ЛИ СА БЕ ПЛАТЕНИ И.И.О..И ?
174
1
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 4 месеца
До икономист

Страшни глупости си написал. Заради такива "икономисти" като тебе избягах от частния сектор. Сега пак имам договорни отношения с "бизнесмени" и "кономисти", но само по Граждански договори и не могат дори да си помислят, да ми развиват такива долнопробни теории, как трябва да се бачка до скъсване, но да ти плащат малко, защото тая работа, видиш ли, и друг можел да я върши.
173
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОКОЛО 200 ЛЕВА- И ТАМ НИСКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ.
172
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ШАШКА С ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА СИ В 6/7 КЛАС И КО ПРОИЗВЕЖДАХТЕ. РАЗБИРАМ ЧЕ ИСКАШ ДА РАЗВИВАШ ТЕЗИ,АМА СИ КУХ ТА ДРЪНКАШ. НАШТЕ РАБОТНИЦИ- ТУК МЪРЗЕЛИВИ, НЕГРАМОТНИ, В ЕВРОПА БАЧКАТ ЗА 1600 ЕВРО. РОМИТЕ БИЛЕ МЪРЗЕЛИВИ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА ТРУДОВИ ВОЙСКИ.
171
5
 
6
 
! Отговори
бай Герги преди 4 месеца
след герб, лошият комунизъм ни се струва като мираж в пустиня - недостижим
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
177, Е ТЕ ЗА ТОВА ЕДРИТЕ КАПИТАЛИСТИ КОМУНИСТИ СОЦИАЛИСТИ СА ТРЪГНАЛИ ДА РАЗДАВАТ НА НАРОДА КАПИТАЛА КОЙТО ОТКРАДНАХА КАТО ФАЛИРАХА БАНКИТЕ.
169
4
 
2
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
Имах един съученик на времето, който в часовете по трудово обучение шашкаше редовно даскалите с уменията и производителността си, а тогава още бяхме в 6-7 клас. Аз пък като ми протече мивката вкъщи, сам абсурд да я оправя! Винаги си тече по малко и накрая викаме майстор, да свърши работата качествено. Според мен, повечето умения са заложени генетично. Същия този мой съученик в момента работи на 2-3 места, защото му е по силите да работи повече и по-тежка работа. Той не го прави по принуда!
168
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гарантирано от ГРОБ!
1. Втори пенсионен стълб - ограбване
2. Здравни застраховки - първо 4%, после 8%, а сега и втори стълб - пак ограбване
3. Милиарди заеми, никаква полза за България, къде са парите?
4. Единствената държава, която плаща на САЩ за да си държи бази тук и да стане мишена някой ден
5. Винетки - четири пъти по-скъпи от в Румъния, но са им малко. Искат и тол такса
6. Масови кражби по инфраструктурата - виновен никой
7. Пълен провал с електронно правителство, регистър, Microsoft роби
167
7
 
7
 
! Отговори
бай Герги преди 4 месеца
До КОМУНИСТ

Знаем, знаем. Самия комунизъм е престъпление срещу човечеството именно защото заграбва всичко. И понеже няма кадърен комунист, заграбеното се съсипва.
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Счети, за съжаление твърде много ви произведоха. Счетоводство и контрол и разните му тма икономисти направо ги бълваха вузовете в един момент. А при вас и юристите има един кофти момент, че емиграцията ви е трудна, много е тегаво да започнете пак работа по специалността другаде.
И почват да ви работят, то е ясно. от БГ работодател друго трудно можеш да очакваш.
165
6
 
4
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
ЗАГРАБВАНЕТО НА КАПИТАЛА, ЗЕМЯТА, ВОДАТА, ПРОРОДНИТЕ РЕСУРСИ И БОГАТСТВА НА ЕДНА СТРАНА ИЛИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ И ТЯХНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ ОТ ТЕЗИ ХОРА СПОРЕД ТЯХНОТО УСМОТРЕНИЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО, НАРИЧА СЕ КАПИТАЛИЗЪМ
164
2
 
3
 
! Отговори
Счети преди 4 месеца
До 174. Все още са актуални, през последните години съм работил за едни от най-големите работодатели на пазара и отношението е точно такова, поне към нашата гилдия. През последните 3 години съм сменил 4 фирми (застраховател, медия, производство и услуги), докато намеря място, което да ми плащат що годе нормално, но това увеличение, което си издействах сам вече се стопява с бързи темпове. Освен това съм на ръководна позиция и виждам как стои въпроса с увеличенията и на колегите около мен !
163
6
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 4 месеца
Всеки който ви говори или пише за червени, зелени,или сини е или супернискоинтеригентен или платен от някои от управляващите в парламента. Ако плюе срещу КОМУНИЗМА, значи е платен от патриотите или герб или раданкъневците, или от БСПарите. Ако е срещу всички тези, ЕС, НАТО, САЩ и шиб.. капитализъм, значи е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН РАЗБИРАЩ ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, КЪПИТАЛИЗМА ВИ УНИЩОЖИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ВИ УБИВА