Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
герб ви ошушка до стотинка, вие се успокоявате, че може и да е по-зле. Не овце, направо лами сте, стригане докато мърдате
150
5
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Виновни са червените.
149
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ОКРАДАХА НАРОДА СИ, СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ- ДО ЕДИН БЕДНИ МОМЧЕТА, НАСОЧИХА ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ КЪМ ТЯХ И ГИ ИЗТРЕПАХА.
148
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМА НЕ ФАЩ ФАЛИРАХА 12 БАНКИ- НЪЛ, А НАЩИ ЧЕРВЕНИ 1995/1998Г
147
1
 
6
 
! Отговори
Счети преди 5 години
До 158. "Усъвършенстването" на дохода е свързано с благоразположението на работодателя ! Когато работодателят е решил, че за дадена длъжност ще плаща Х сума няма как да го убедиш, че трябва да плаща Х * 1.1, защото има инфлация, дори и да си най-квалифицирания кадър ! Да не говорим, че има едни колеги от УЧР, които непрекъснато нашепват на ушето на шефовете, че на пазара има наплив от кадри и могат да те сменят за по-малко пари, нищо че ти си се доказал, като много-много успешен служител !
146
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРОГАРИ- СТАЙ, БЕНЧ, МИНК СА ТРЪГНАЛИ СЪС БУГАТИ СРЕД НАРОДА РАЗДАВАТ МИЛИОНИТЕ СИ, ЗАЩОТО СА СОЦИАЛИСТИ И ОБИЧАТ НАРОДА СИ.
145
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 5 години
До 152Европейската комисия се договори за Путин за по евтина газ. Ред е на всяка страна също да догори цената. Защо нашите управници нищо не правят по въпроса? Не желаят ли по евтина газ? Или защото не си мерят приказките, а следват сляпо всяка спусната от Евро,Гейските си чиновници директива, сега няма очи за това. Оставка!!!
144
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕРВИТЬОР, СТЪКЛОДУХАЧ, СНАБДИТЕЛ НО ЕДНА СУТРИН МИЛИОНЕР, А НИЕ БЕЗ СПЕСТЯВАНИЯ.
143
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.........И НИКОЙ НЕ ПОПИТА ЧЕРВЕНИТЕ КАК СТАНАХА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ.......КАК ИЗВЪРВЯХА ПЪТЯ ОТ СЕРВИТЬОР ДО ЕДЪР КАПИТАЛИСТ НО СОЦИАЛИСТ.
142
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
икономист, от 20 години работя и не се сещам за човек, който наистина да е искал да се усъвършенства (като умения и доход), да се е заел с това сериозно и да не е успял да го направи. Всичко друго са оправдания.
141
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При антобългароте от ГЕРБ е така.
140
0
 
17
 
! Отговори
реалист преди 5 години
До 146"Бизнесмените" да инвестират в производителни машини, а не да крият данъци и пари по кутиите за обувки, да си разхождат любовниците по екскурзии ида си купуват яхти и замъци, тогава ще има производителност. Това тяхно задължение, а не работника. Как същия работник е производителен в чужбина. Стига с това мутренско мислен. Все едно сте хванали тиквен вирус.
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъггъъъъ, ше стане страшну у софее
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ЯМ ТИПОВ ХЛЯБ- 0.49 СТ ЗА ПОЛОВИНКА- В КАУФЛАНД ОТ УТРЕ.
137
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да живееш добре без да получаваш заплата или да имаш печеливш бизнес. За да печелиш добре трябва да правиш това което могат да правят 1 на 1 000 и освен това да има и търсене за тези услуги, иначе защо да ти плащат подобаващо за нещо което 950 от 1 000 ще правят по същият начин. Има ЗАКОНОМЕРНОСТ, в крайна сметка тези които печелят наистина добре(от заплата, и не връзкарите) се скъсват да бачкат, и тук идва въпроса заслужава ли си. Някой хора се оплакват но предпочитат да си пият ракията
136
2
 
6
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
" ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ Е СВЪРЗАНА С КОТИРОВКИТЕ НА ПЕТРОЛА И ДОЛАРА " ! И ТЕ СЕ ДИКТУВАТ ОТ ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ХОРА В САЩ. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ИС И НАТО ВЕДНАГА. ОТКАЗВАНЕ ОТ ВСЯКАКВА ТЪРГОВИЯ СВЪРЗАНА С ДОЛАРА. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ДОЛАРА Е ОБВЪРЗАН С ПЕТРОЛА ? ЗАЩО СТОЙНОСТТА НА ЕДИН БАРЕЛ СЕ ИЗМЕРВА В ДОЛАРИ ? ДАЙТЕ ДА ГО НАПРАВИМ В ЛЕВОВЕ ! ДАЙТЕ НИЕ ДА ДИКТУВАМЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА. МАААМ ВИ ТЕРОРИСТИЧНА АМЕРИКАНСКА......
135
3
 
2
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен 129 А тези, които нямат "умения и акъл", с какво са виновни за това си положене? И това севсем не е достатъчно! За съвременния пазар на труда, трябва и енергичност, и психическа издръжливост, които далеч не са присъщи за всеки човек.
134
5
 
1
 
! Отговори
до 139 преди 5 години
Ето го решението, ВСЕКИ БЪЛГАРИН IT СПЕЦИАЛИСТ. Да им покажем на "червените" какво можем. Колкото повече ни вдигат цените, толкова повече ние ще "изкарваме".
133
6
 
2
 
! Отговори
Минчо преди 5 години
Това може да означава само едно - че някой се готви да свали правителството, както го направи през 2013 г. Същия сценарий.
132
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Производителността на на труда е ниска спрямо заплатите. Това значава, че бизнесът дава високи заплати, без да сте заслужили. Работете повече, зарадвайте бизнеса и ако ви остане време, може да имате по-добър живот, без да се притеснявате от поскъпването.