Задава се много тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Удрят по джоба и пушачите на бездимни цигари от 1 октомври
Обновена: 12 сеп 2018 10:26 | 12 сеп 2018 08:50, Александър Попов
277

12464 гледания   |  Още видео

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Счети, тия неща бяха верни някъде до 2008 г.
161
4
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 4 месеца
Няма Герб, Няма БСП, няма СДС, патриоти, всички са подставени отвън. Външните крадат и убиват за милиарди а техните поставени пионки тук в парламента за милиони. Уговорено сторено. САЩ, ЕС, НАТО диктуват всичко. Цената на петрола, обвързан с долара, цената на житото на световните пазари, икономиките ви, всичко. САЩ, НАТО, ЕС а това означава Германия, Англия, Брюксел, Франция, с една дума КАПИТАЛЪТ, извършват този геноцид над вас. До последния българин.
160
5
 
0
 
! Отговори
Цвъ.Цвъ. преди 4 месеца
В момента цените са тия на Орешарски !!! От 1 октомври ще ги намалим със 75 % !!! Хлябът става 0,25 лв ,сиренето 1,75 лв,месото 2,15 килограм и т.н. !!!
159
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ ОТНОВО ТРЪГНАХА ДА КРАДАТ.
158
7
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 месеца
До Анонимен 153

Много правилно разсъждаваш, наистина има закономерност в заплащането, което получават хората за една или друга дейност. Обаче не си прав, че тези, които получават добри пари за труда си, се скъсват от бачкане. На почти всички от тях им е приятно да работят повече и по-трудна работа, защото имат необходимата жизнена енергия и умения за това. Уменията и специфичния жизнен цикъл, са генетично заложени при човека. На някои хора повечето работа им се отразява добре и на здравето!
157
3
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 4 месеца
Долу червената мафия!
156
1
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
герб ви ошушка до стотинка, вие се успокоявате, че може и да е по-зле. Не овце, направо лами сте, стригане докато мърдате
155
5
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 4 месеца
Виновни са червените.
154
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЧЕРВЕНИТЕ ОКРАДАХА НАРОДА СИ, СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ- ДО ЕДИН БЕДНИ МОМЧЕТА, НАСОЧИХА ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ КЪМ ТЯХ И ГИ ИЗТРЕПАХА.
153
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АМА НЕ ФАЩ ФАЛИРАХА 12 БАНКИ- НЪЛ, А НАЩИ ЧЕРВЕНИ 1995/1998Г
152
1
 
6
 
! Отговори
Счети преди 4 месеца
До 158. "Усъвършенстването" на дохода е свързано с благоразположението на работодателя ! Когато работодателят е решил, че за дадена длъжност ще плаща Х сума няма как да го убедиш, че трябва да плаща Х * 1.1, защото има инфлация, дори и да си най-квалифицирания кадър ! Да не говорим, че има едни колеги от УЧР, които непрекъснато нашепват на ушето на шефовете, че на пазара има наплив от кадри и могат да те сменят за по-малко пари, нищо че ти си се доказал, като много-много успешен служител !
151
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДРОГАРИ- СТАЙ, БЕНЧ, МИНК СА ТРЪГНАЛИ СЪС БУГАТИ СРЕД НАРОДА РАЗДАВАТ МИЛИОНИТЕ СИ, ЗАЩОТО СА СОЦИАЛИСТИ И ОБИЧАТ НАРОДА СИ.
150
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 4 месеца
До 152
Европейската комисия се договори за Путин за по евтина газ. Ред е на всяка страна също да догори цената. Защо нашите управници нищо не правят по въпроса? Не желаят ли по евтина газ? Или защото не си мерят приказките, а следват сляпо всяка спусната от Евро,Гейските си чиновници директива, сега няма очи за това. Оставка!!!
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СЕРВИТЬОР, СТЪКЛОДУХАЧ, СНАБДИТЕЛ НО ЕДНА СУТРИН МИЛИОНЕР, А НИЕ БЕЗ СПЕСТЯВАНИЯ.
148
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
.........И НИКОЙ НЕ ПОПИТА ЧЕРВЕНИТЕ КАК СТАНАХА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ.......КАК ИЗВЪРВЯХА ПЪТЯ ОТ СЕРВИТЬОР ДО ЕДЪР КАПИТАЛИСТ НО СОЦИАЛИСТ.
147
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
икономист,
от 20 години работя и не се сещам за човек, който наистина да е искал да се усъвършенства (като умения и доход), да се е заел с това сериозно и да не е успял да го направи. Всичко друго са оправдания.
146
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При антобългароте от ГЕРБ е така.
145
0
 
17
 
! Отговори
реалист преди 4 месеца
До 146
"Бизнесмените" да инвестират в производителни машини, а не да крият данъци и пари по кутиите за обувки, да си разхождат любовниците по екскурзии ида си купуват яхти и замъци, тогава ще има производителност. Това тяхно задължение, а не работника. Как същия работник е производителен в чужбина. Стига с това мутренско мислен. Все едно сте хванали тиквен вирус.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ъггъъъъ, ше стане страшну у софее
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АЗ ЯМ ТИПОВ ХЛЯБ- 0.49 СТ ЗА ПОЛОВИНКА- В КАУФЛАНД ОТ УТРЕ.