БАН предлага Костадин Ганев да поеме НИМХ, временно

Управителният съвет ще разгледа и други кандидатури
13 сеп 2018 14:45, Анисия Иванова
8
БАН предлага Костадин Ганев да поеме НИМХ, временно
Архив: Булфото

Управителният съвет на БАН предлага кандидатурата на чл.-кор. дн Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ - БАН, съобщиха от Академията.

Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на БАН.

Още по темата

Освен това УС декларира готовност да разгледа и кандидатури, предложени от Общото събрание на учените на НИМХ-БАН, различни от тази на освободения директор и постъпили до 12 часа на 17 септември.

В този случай УС на БАН ще ги обсъди на свое извънредно заседание същия ден.

В случай, че няма постъпили кандидатури от ОСУ на НИМХ-БАН, УС предлага на Председателя на БАН да назначи Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ.

Съветът ще съдейства, съгласно своите правомощия, за осигуряване на нормална дейност на НИМХ БАН до излизането на Института от структурата на БАН, спазвайки нормативните актове на Република България, както и Закона за БАН и Устава на БАН. (БТА)


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
морж преди 5 месеца
морж
7
2
 
4
 
! Отговори
метеоролог преди 5 месеца
Е ТОВА Е БАНСКА ЛОГИКА. НИМХ е в конфликт с БАН ... БАН предлага зам. председателя си за директор на НИМХ. Освен това се пропуска факта, че въпросният зам. председател на БАН е бил кандидат депутат на .... БСП (google search на Костадин Ганчев Ганев БСП и ... листата им 24 многомандатен район).
Крайно време е държавата да накаже жестоко арогантността на банските старци и да ги прати да искат финансиране от синода.
6
2
 
1
 
! Отговори
Повече Урааа преди 5 месеца
До Урааа
Не, да ги съкрати на 90%
5
3
 
5
 
! Отговори
Щом като НИМХ ще преди 5 месеца
изпълнява по-успешно оперативната си дейност извън БАН, тогава какво пречи към него да действа и научно-изследователско звено? Кой ще им забрани да правят наука? Нали ще бъдат пряко до емпирията, която изследват?

НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА БУДАЛИ - дублираща структура означава излишно натоварване на бюджета. Наука не се прави единствено и само в БАН. Но, колкото повече звена има БАН, толкова по-голямо основание ще има да реве за още и още пари.
Вместо учените да осигуряват печалба, ние ги носим на гръб!
4
2
 
6
 
! Отговори
Усещате ли как леко- преди 5 месеца
лекичко се опитват да запазят статуквото?
Не го знам какъв е този Брънзов и наистина ли е толкова виновен пред БАН, но след като до Нова година НИМХ ще излезе от БАН, защо трябваше да го махат от поста му и сега да слагат и.д.директор?
Уж за добро, слагат един чл.-кор. за шеф, после ще прикоткат малко хора от НИМХ да останат под шапката на БАН и, етооо, имаме си пак институтче, държаво давай пари!
Кой е луд да остане в БАН за малка заплата? Ами този, който ще взима тройно от странични дейности!
3
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 5 месеца
Не са само дъртаци.
Най-напред взимат като докторанти свои близки младежи, а после ги назначават и постепенно им предават лостовете на управление и полезните връзки с наши големци и с чужди научни институции. Учат ги на разни хватки и подлости и, когато се пенсионират, оставят на свое място свой близък човек, обучен да си пази паничката, да парира всяка евентуална конкуренция и да пише напудрени отчети с фалшиви резултати.
Направи си извода дали може да се прави наука в подобна среда.
2
3
 
3
 
! Отговори
Урааа преди 5 месеца
сега и ако ги съкрати на 50% ще е добре.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва да се закрият тия СОЦ учреждения, които само смучат пари за безполезни дъртаци-пияндурници.