Чудесата на Кръста: Незрящи виждат красота, сакати поемат по пътя си!

Хиляди християни се събират на святото място в Родопа планина
14 сеп 2018 07:10,
24
Чудесата на Кръста: Незрящи виждат красота, сакати поемат по пътя си!
Снимка: Wikipedia

Момченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастуните, след като са посетили святото място Кръстова гора в Родопите. Тези чудеса са станали миналата година, но разказите за изцелени хора или за сдобили се с рожба майки са от десетилетия.

Така например през 90-те години сляпо момиченце е прогледнало, след като се е измило с вода от манастира. Това се случило именно на Кръстовден, за която нощ се вярва, че има най-силна Божествена енергия.

Жена пък, която се подложила на два неуспешни ин витро опита, се помолила пред частицата от Христовия кръст, сложена вдясно от входа на главната манастирска черква, след което успяла да забременее.

Единственото условие да се случи чудо, е човекът да се помоли на Господа с вяра. Дори в молитвата си да вложи свои думи, важното е да има вяра, казва игуменът на обителта архимандрит Висарион.

"Има хора, които са получили благодат и сила на това свято място. Жената от Варна, която преди две години беше с два бастуна,  се казва Петранка. Сега в момента жената е тук, в светата обител. И тя си хвърли бастуните. От два дни е в светата обител. Човек като дойде, трябва да се помоли от сърце, с чиста молитва към Светата Богородица, към честния животворящ кръст. От сърце да застане и да се помоли. Божията благодат да приеме, силата, молитвата. Може и със свои думи човек да се помоли, но да бъде от сърце", обяснява пред "Монитор" игуменът на обителта.

Той уточни, че богослуженията в манастира "Света Троица" по случай големия християнски празник 14 септември – Кръстовден, започват от предишния ден.

Празничната вечерня започва от 19 часа, а празничната утрення с изнасянето на Светия кръст и Божествената света литургия са от 23 часа, която отслужва Негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай.

В нощта на празника на святото място обикновено се стичат и по над 100 000 вярващи, а от полицията спират колите често на километри от обителта и хората се принуждават да вървят пеша до святото място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Значи детенце прогледнало, жена заченала, друг пък проходил ама едно време-еееййй преди двайсет и кусур години-та ако искаш *** ги намери и ги питай де... Сакати прохождат, слепи проглеждат, само глупци не могат да поумнеят...То ако можеше и аз щях да ида, ама няма такава надежда-кой си е гламав, до гроб такъв си остава...Кой не вярва да иде на кръстовата гора да ги брои бе
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Ти си га натрисаш като влизаш в темата. Все едно да минеш покрай църква и да влезеш,и да мрънкаш защо сте я посторили на пътя ми,и ми я натрисате.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми като вляза в религиозна тема да чета проповеди от атеисти. Вие ще кавате кой в какво да вярва. Държите се като *** фанатични свешеници от средните векове. Винаги ще има хора,оито ще имат нужда дя вярват в нещо,защото човек такка е устроен. Дали вярата ще е цинична или идеалистична зависи от нагласта ана човека.
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз нямам проблем хората да си вярват в литературни герои от стари книги ама хайде да не ни го натрисате на останалите?
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми ето вместо да давате луди пари за болноци в Турция и тн, хващайте се и отивате при чудесата.
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 13По какво тези хора се различават от тълпите в болниците? Как вярата в Бог се различава от вярата, че лекарят ще ти помогне?Разликата е в парите. Човекът е духовно същесто и божествената искра в него има много сила. Знам как звучи, но същата тази сила я ескплоатират и полити[ите и търговците и " Виповете" от Биг Брадър. Защото нашето внимание ги прави това,което са .Без него те са никой. А Бог и вярата в него го пръвръща в противник, трудeн за убиване,защото е труден за намиране)))
14
5
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Вярата може да бъде движеща сила, но когато се изпадне в крайност се привръща в мощна деградация! Да вярваш в нелепици, на всяка дума изречена от шамани манипулатори те прави наивен фанатик, опасен както за себе си, така и за обществото. Аз лично вярвам само на разума си, но всеки е свободен да вярва в каквото си иска, стига да не го натрапва на останалите.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярата затова вяра, защото не се нуждае от доказателста. От доказатерства се нуждае науката.Вярата в успеха съпътства дори купуването на билетчета от лотарията . А тези хора просто са събрали и са отишли на място в планината. Е, верно, това не носи бърза печалба на никой друг освен на тях самите и чувството за принадлежност и спокойствие, а това е вредно...)))Снимката казва много неща.
12
8
 
3
 
! Отговори
Спарта преди 5 години
Защо в информационен сайт се пишат приказки и небилвалици, че се представят и за факти?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10. Така го направиха тоя народ , учителите им от Русия.Сега гледаме какво стана с руснаците. Едни простаци управляват едни ***.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колегата е много прав, българинът по принцип нищо не зачита и си я кара, както си знае, ама като види дебелия край и става набожен :)
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видях заглавието в първия миг си помислих "Боже, има някаква надежда за изцеление на Корни и *** от бесовете!", но после като се зачетох разбрах, че няма шанс...
8
6
 
11
 
! Отговори
Тома Неверни преди 5 години
Тия попове и игумени все в трето лице ед. число говорят - "Жена се излекува, мъж забременя, дете полетя във въздуха". О, чудо!!! Само дето не са показали нито един от преживелите тия чудеса.
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сакати поемат по пътя си???Поникват им нови крака ли?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОпределение за "чудо": Събитие, за което някои хора са чували от други хора, които никога не са го видяли.==================ЧУДесно определение за нещата които се обещават от политиците. Но вие им вярвате и грасувайки им се молите и после никога не им държите сметка за неизплатените кредити на доверие от вашата вяра.А как пречи вярата в Бог? )))
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова много отчаяни хора на едно място надяващи се на чудо и явно загубили вяра в министерството на здравеограбването у нас.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определение за "чудо": Събитие, за което някои хора са чували от други хора, които никога не са го видяли.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На писалите пред какво ви пречи вярата на хората и простичките им човешки желания. Защо ви дразни, ако някой носи ливан вяра? Вие също силно вярвате,че това не е възможно. Това е вяра, затова за вас е невъзможно да се излекувате по този начин.Аз лично съм се убедила многократно в силата на думите по много нестандартен, да не кажа луд начин, а бях войнстващ атеист. Не знам дали е Бог или Логос, но словото служи еднакво добре и на религията и на науката, която спасява хора и ги праща в космоса.
2
17
 
8
 
! Отговори
.. преди 5 години
И един мармот завива шоколади :)Влезте в час, 21-ви век сме, как може да вярвате в приказки?