Чудесата на Кръста: Незрящи виждат красота, сакати поемат по пътя си!

Хиляди християни се събират на святото място в Родопа планина
14 сеп 2018 07:10,
24
Чудесата на Кръста: Незрящи виждат красота, сакати поемат по пътя си!
Снимка: Wikipedia

Момченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастуните, след като са посетили святото място Кръстова гора в Родопите. Тези чудеса са станали миналата година, но разказите за изцелени хора или за сдобили се с рожба майки са от десетилетия.

Така например през 90-те години сляпо момиченце е прогледнало, след като се е измило с вода от манастира. Това се случило именно на Кръстовден, за която нощ се вярва, че има най-силна Божествена енергия.

Жена пък, която се подложила на два неуспешни ин витро опита, се помолила пред частицата от Христовия кръст, сложена вдясно от входа на главната манастирска черква, след което успяла да забременее.

Единственото условие да се случи чудо, е човекът да се помоли на Господа с вяра. Дори в молитвата си да вложи свои думи, важното е да има вяра, казва игуменът на обителта архимандрит Висарион.

"Има хора, които са получили благодат и сила на това свято място. Жената от Варна, която преди две години беше с два бастуна,  се казва Петранка. Сега в момента жената е тук, в светата обител. И тя си хвърли бастуните. От два дни е в светата обител. Човек като дойде, трябва да се помоли от сърце, с чиста молитва към Светата Богородица, към честния животворящ кръст. От сърце да застане и да се помоли. Божията благодат да приеме, силата, молитвата. Може и със свои думи човек да се помоли, но да бъде от сърце", обяснява пред "Монитор" игуменът на обителта.

Той уточни, че богослуженията в манастира "Света Троица" по случай големия християнски празник 14 септември – Кръстовден, започват от предишния ден.

Празничната вечерня започва от 19 часа, а празничната утрення с изнасянето на Светия кръст и Божествената света литургия са от 23 часа, която отслужва Негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай.

В нощта на празника на святото място обикновено се стичат и по над 100 000 вярващи, а от полицията спират колите често на километри от обителта и хората се принуждават да вървят пеша до святото място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
21
 
10
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Смешници!