Депутати искат от Борисов: Защитете Унгария пред ЕС!

Сидеров настоя, че Орбан е пример за Източна Европа
88
Депутати искат от Борисов: Защитете Унгария пред ЕС!
Снимка: архив, БТА

Депутати от "Атака" и "Воля" искат премиерът Бойко Борисов да изрази пред ЕС позиция против санкциите срещу Унгария. Това каза председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров в декларация в пленарна зала. Проекторешението е предложено от 11 депутати от двете формации.

Още по темата

"Народните представители, вгледани в някои наши кухненски проблеми, понякога пропускаме големите събития в света", заяви Сидеров.

Според него се пропускат много сериозни раздвижвания в европейското пространство, които са тенденция, а именно големият сблъсък между консервативното и либералното виждане. Според Сидеров този сблъсък вече взема характер на репресия към отделни държави, в случая Унгария, предаде БНР.

Според Сидеров Виктор Орбан е пример за държавите от Източна Европа, показал е как в рамките на ЕС и НАТО може да има по-гъвкава политика, по-добра грижа за собствения си народ, да защити традиционните ценности, да спре мигрантската вълна, да ограничи влиянието в Унгария на организации, които имат за цел да разпадат националната идентичност.

Тези действия предизвикаха съпротивление в брюкселските висши кръгове, каза Сидеров и допълни, че вече има сериозни течения за промяна на мисленето на тези елити.

Алиансите в ЕП вече не изразяват обществените мнения, смята Сидеров.

"Видяхме как в големи държави като Франция, Италия, Германия общественото мнение се променя в посока консерватизъм, в посока на традиционни ценности, в посока на това, което наричат национализъм, тази мръсна дума", посочи той.

По думите му нещо в света се променя и то към по-добро. "Глобализмът доведе до това, че Европа започна да се пита каква е точно и този въпрос си задават все повече европейци", смята Сидеров.

"Да не би да идва времето на несистемните партии и виждания в Европа - нека се замислим за това и да се променяме заедно със световната промяна", призова Волен Сидеров.

"Нека бъдем в час с тези промени и да продължим тази политика, която показаха евродепутатите от ГЕРБ. Искам да поздравя искрено евродепутатите на ГЕРБ, които гласуваха против санкциите срещу Унгария, въпреки че част от ЕНП взе позиция да бъде наказана Унгария", каза още националистът.

Лидерът на "Атака" поздрави всички с Кръстовден, а на депутатите пожела "здрав разум и народополезна дейност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки отдавнашната ми неприязън към Сидеров, сега одобрявам всичко казано. Бойко би могъл да подкрепи Орбан, но трябва да му влеят големи дози тестостерон.Тук един оператор на голям български ударен инструмент /78/ е решил да се вмести в темата с ...Путин, но не му се е получило! Нима за това говънце ще му платят? Загубени хора!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЙ СА ЩЕ ГО ЗАЩИТИМЕ ТА БАБОЗМЕРКЕЛ ДА НИ ИЗЕДЕ И НАС ;D
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го дуФате!Тея *** ще ни изкарат от ЕС,***!
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До реалистНа България не и трябва Шенген, както и не и трябва еврото.И така бедният български народ още повече ще обеднее.
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато знам Болен и когато гледам написаното,се съмнявам,че е казал такова нещо,това не е негов стил на изразяване.А глобализма си върви с пълна пара.Тези *** трябва да се махнат,БСП да се връща!
76
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ауу путинчо пак му е пратил шифрограма да се задейства и перхидролното пуделче се разквича
75
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров извини се бе
74
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако напуснем ЕС кво прайм? Фалиралите отвсякъде Ердоган и Вовата? Китайците? Или очаквате шест милиона фена на лотарията да се оправят сами, нещо независима политика?
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и за Австро-Унгария са казвали, че ще остане, пък виж сега какво е :)
72
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пуделчето на сибирското императорче какво се е разджафкало пак аре маймунката у лево!
71
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан не е най добрия политик, но е смел политик. Гледа си държавата и не се поддава на общо европейски провокации. Защото след време това нещо ще се разпадне, но Унгария ще остане, и там няма да са налице африканските навлеци. Каквато и да е Унгария, тя ще остане за унгарците. А България не е ясно, ако се подлагаме на ЕВРОПАТА.
70
9
 
16
 
! Отговори
Браво на ГЕРБ! преди 5 години
ГЕРБ защитиха Виктор Орбан и Унгария!!! Браво! БКП/БСП естествено, както винаги, пак се изложиха и гласуваха против Унгария. Не ги е срам!!! Баба ви Корни-Лъжата казваше, че уважава Орбан и политиците трябва да са като него. Е, няма по-лъжлива пасмина от комунистите! По делата им ще ги познаете!
69
13
 
8
 
! Отговори
До 69 преди 5 години
"Виктор Орбан заедно с Путин са най-добрите политици в света." Виктор Орбан е най-добрият политик на света.Путин и Ердоган са най-големите диктатори на света. Путин и добър политик??? Ха, ха, ха.
68
6
 
12
 
! Отговори
7 преди 5 години
Депутатите на ГЕРБ защитиха Унгария при гласуването в Европарламента, за разлика от депутатите на БСП!
67
6
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Поредната великолепна идея от Сидеров!!!Това е патриот и така трябва да бъде всеки искащ национален суверенитет , а не да си *** на Запада. Виктор Орбан заедно с Путин са най-добрите политици в света. А за измекярите вече редовно и Господ се грижи- ураганите ще изметат краварите от картата на света, щом хората спят и не знаят кое е добро и кой е добър.
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен "правилно" апелира към Банкянския Тиквун.Нали той "оппави" т.н. Западни Балкани, сега ще "оправи" и Унгария ... :)Да му завиди човек и на рутината, и на енергията, и на-вече на "дипломатичността" на премиер-пожарникаря. Навсякъде и за всичко е посредник. :)
65
4
 
19
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Още нещо, ако ЕС не спазва правилата си и не ни приема в Шенген след като отговаряме на критериите, по каква логика искат от Унгария да спазва напълно правилата и да не защиатава интересите си? Свикнали сме с лицемерието им.
64
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските агенти ревът от бяс
63
9
 
9
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Абе , "патриоти", като не ви харесва най - умния пожарникар т.н. Вожд, какво правите в правителството му? Ако пък ще стоите в него, ще изпълнявате заповедите му и ще слушкате, че иначе избори ви чакат, а те ще ви изхвърлят като мръсни кучета от парламента.
62
3
 
18
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Какво да каже Борисов, като знае, че ако се репчи, следващите след унгарците и поляците сме ние. При това има за какво да ни се налагат санкции:-Правосъдието ни е политически зависимо;-Медиите ни са казионни;-Политиците ни са затънали до един в корупция, търговия с влияние, нагласени обществени поръчки; злоупотреба със служебно положение; узурпиране на европейските фондове; покупка на гласове; рекет; укриване на данъци; контрабанда; трафик на хора и т.н.