Каракачанов иска дебат за доброволната военна служба

Според него службата трябва да дава определени привилегии
14 сеп 2018 21:25, Красимир Ангелов
44
Каракачанов иска дебат за доброволната военна служба
Снимка: БТА

Въвеждането на доброволната военна служба трябва да стане след широк обществен дебат, изрази мнение военният министър Красимир Каракачанов.

От няколко месеца се работи по създаването на законопроект, с който да се въведе доброволната военна служба и аз смятам, че той трябва да бъде обсъден в професионалните среди, в редовете на армията, сред хората като вас, които имат правилно разбиране за нуждите на отбраната, както и в цялото общество, обяви той пред участниците в конференцията на тема "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната", която се провежда в Казанлък.

Министър Каракачанов посочи, че въвеждането на доброволната военна служба трябва да бъде съпътствано от определен набор от стимули, един от които може да бъде ползване на предимство при постъпване на работа в държавната администрация и особено в структурите за сигурност.

"Ако искаме да мотивираме младото поколение да служи в армията, ние трябва да ги запознаем с нейната историческа заслуга за съществуването на българската държава", категоричен бе Каракачанов, цитиран от пресцентъра на МО.

Военният министър благодари на членовете на запасното воинство за тяхната активност при обсъждането на въпросите, свързани с развитието на въоръжените сили, както и за ролята им при възпитанието на младото поколение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
15
 
! Отговори
смяна на Каракачанов преди 5 години
Искаме дебат за смяната на Каракачанов(шкембе войвода) като военен министър с по-компетентен, защото с тъпите си предложения ще ощети бедна България с милиарди. Ще се похарчат 8 милиарди за превъоръжаване и още 5 милиарда за редовна армия Интересно с тази армия с 6 самолета с кого ще се сражаваме, с Русия или с Турция? Само да си го помислим е смешно. Ако спешно тези пари не отидат за повишаване на доходите на българите в България скоро тук няма да останат хора и няма да има нужда от армия.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз войник в държавата на Арабаджиеви, Делянови, Маджови и останалите олигарси робовладелци НЯМА ДА СЛУЖА! Ако го гласуват тръгвам към терминал две!
17
2
 
6
 
! Отговори
Другата гледна точка преди 5 години
До Анонимен 19А ако им осигури и един Вожд с рубашка, на когото да се кланят, и който да им раздава порциите, направо ще има опашки за записване!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако армията осигори пиячка и дрога,ще има голям стимол за младите.Няма да искат да излизат от казармата.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз викам тъй, да се обучават децата от много ранна възраст да стрелят с лък и стрели. Не ще да учи - Робин Худ! :))))))
14
1
 
7
 
! Отговори
ивайло преди 5 години
какво повече от това оти никой не иска казарма освен македонистите и прочие
13
1
 
12
 
! Отговори
Тъй, де! преди 5 години
Привилегиите са една от характерните черти на феодалното общество!
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да съм доброволец ревизор, митничар,
11
2
 
21
 
! Отговори
. преди 5 години
Хората не желаят да служат и това го показват ежедневните рапорти за напускане предимно при войниците.Опитайте се да задържите хората, проблема, е че нищо не можете да предложите в тази закърняла връскарска система.Командването явно не може да се справи с нито един проблем.Единственните желаещи може би ще бъдат братята роми.
10
3
 
10
 
! Отговори
do 4 преди 5 години
До АнонименБюджет има, но хората с пенсия+заплата го папкат.... и не дават път на младите.... реформи????? Смех......
9
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма доброволно въвеждайте задължителна служба, че народа се разхайти много, хората нямат чунство за общност ще се избият по пътищата.
8
6
 
15
 
! Отговори
Не, не и не! преди 5 години
Най добре първо да излезем от ЕС и НАТО и да започнем собствена ядрена програма и разработка на междуконтинентални балистични ракети. По този начин в бъдеще никой не би посмял да ни нападне а големите ще започнат да се съобразяват с нас. Щом корейците могат, можем и ние. България има хиляди учени и инженери които са на световно ниво като знания но са принудени да работят за смешни заплати. Ако им се даде солидно финансиране ще разработят всякакви оръжия.
7
2
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 години
безмислена работа, харч на пари на вятъра
6
5
 
23
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТ преди 5 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА тригодишна военна служба в СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ,за всички, КОИТО НЕ СА ЗАВЪРШИЛИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ.Първата година - придобиване на професия, а също и попълване на елементарни празнини в образованието, ако има такива - да научат български език, да научат азбуката, да броят до повече от десет, таблицата за умножение и елементарните математически действия. Кратък курс по история и география.През втората и третата година - придобиване на трудови навици.Оръжие може и да не пипнат.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми той и Каракачанов не е служил, та е хубаво първи да се запише за доброволна служба и да даде личен пример.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква служба бре човече! Та ние и за китайски лъкове и стрели нямаме бюджет камо ли да храним войници и старшини!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете заплатите 1500-2000 лева стартова и ще има толкова желаещи,че няма да ви стигнат калашниците и кубинките.
2
17
 
8
 
! Отговори
иле преди 5 години
трябва да има даже задължителна военна служба,в казармата мамините момченца се превръщат в истински мъже
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ше се изпозастрелят новобранците бе. Големи сакатлъци се очакват с такива новоевропейски празноглавци гледани в буркани и мажещи по талафоните.