Завърналите се… Да избереш България отново за свой дом

Новата рубрика се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 сеп 2018 10:36 | 14 сеп 2018 09:15,
198

Тя се завръща когато всички бягат. Той се прибира, защото е убеден, че тук има повече възможности.

Тя е Марияна Хамънова, съосновател на "Идентичност за България". Той е Христо Бояджиев, основател на "Тук-Там", а ги обединява...  "Завърналите се с Петя Кертикова" – новата рубрика, която се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Авторът ще ни среща с наши сънародници, избрали отново България за свой дом след живот в чужбина.

Началото поставят двама души, които работят активно за България в България.

Обединява ги работата им по форума "Кариера в България. Защо не?" и организациите, които са създали в помощ на прибиращите се от чужбина. Нека ги видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 159. Немога да кажа, че съм неудачник. Имам продукция продавам, върша услуги печела. Проблема е , че и рукетьорите си имаме..
162
2
 
9
 
! Отговори
един с досие преди 5 години
До 36-ст годишния. Пусни се от роклята на *** и не разчитай на родата.Е какво да кажа аз пенсионера.?
161
4
 
4
 
! Отговори
ai-fon-man преди 5 години
абе да ви питам нещо.. вие купихте ли си новият Iphone XS Max ?
160
4
 
41
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
защо да се връщат? тук в БГ дори да си богат - караш по разбитите улици, крадът те, псуват те, купуваш си 2 ръка продукти от магазините, опитваш да се лекуваш в БГ болници ИЛИ живееш в БГ ,но ходиш на почивка в чужбина,лекуваш се в чужбина ,децата ти учат в чужбина......
159
8
 
23
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Мързи ги да работят здраво. Тук около родата по-спокойно се живее. Аз ако мога да изляза никога не бих помислил за завръщане. Но годинките ми са вече доста. На 36 години не е лесна крачка за всеки. Виж, децата дано имат късмет и се спасят.
158
2
 
14
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До 159Не категоризирай. твоят *** не е единствения на света.Не може само IT та да има.Някой трябва да произведе реален продукт,например храната на IT тата.А какво да кажем за възрастните хора? И те ли IT та да стават?
157
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщат се тези, които са надушили някаква далавера, даваща им по-добър стандарт от нормалния където са били. Или некадърници, които могат само да разтягат локуми.
156
3
 
37
 
! Отговори
Антимимем преди 5 години
Продължавайте с пропагнадата колко в България е супер. Вервайте си. Ама не очаквайте и ние да верваме.
155
8
 
4
 
! Отговори
до 156 един с досие преди 5 години
как може да пишеш глупости че парите ги няма в банките. Банките са пълни с пари и затова дават лихва 0,5%. Но както е казал тошо " пари при комунизма ще има но не за всеки. " явно ти се един от тези неудачници
154
2
 
18
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До До 134"Въпрос на ценности " за теб ,но въпрос на оцеляване за повечето.Не си в техните обувки.Всички си обичат родината ,но държавата ги прогони.
153
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бягайте и не се връщайте. не ни трябвате и пълнете затворите в чужбина. други ще дойдат особено ако са момичета от Тайланд и Венецуела.
152
6
 
11
 
! Отговори
един с досие преди 5 години
И аз се завърнах преди години защото има възможности. Вече ги няма колхозниците, което е добре, но се появиха рекетьори, което е зле, а и парите ги няма в банките което също е зле. Доброто е , че земята е плодородна.
151
1
 
9
 
! Отговори
Dude преди 5 години
До Анонимен - Вероятно след 5 години ще мислиш по друг начин. Дай си време да пораснеш и да излезеш от балона...
150
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да заповядат! Ама да живеят като останалите българи - с чисто 600 лв. на човек, без помощ от държавна мафия или богати близки. Ще утраят тъкмо месец, докато си получат сметките.Несериозни са тези кампании. Тук слепи и глухи няма. Всички виждаме какво се случва и как децата ни изчезват веднага след като завършат училище. И остават там, където държавата осигурява някакъв ред и нормално препитание.
149
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е смешно!За двама, дето е неясно от какви подбуди действително се ръководят, следва ли да анулираме и зачеркнем истината-че всяко младо и на средна възраст с акъл в жлавата си население бяга през глава оттук. И не желае да се върне, освен ако не е тип глезено детенце, на което тук родителите му са му осигурили дом, прехрана и джобни. За човек, който се издържа сам,е ясно, че тук е безсмислено да хаби време,труд и емоции. Демографските изследвания са ясни-трезвомислещите са мнозинство.
148
4
 
15
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
Това е лична дилема и избор на всеки човек. Светът вече е едно голямо село, това, че временно си намерил работа някъде извън България, не означава, че вечно ще останеш там, където си. И аз от година и половина съм в чужбина, но колко ще остана тук, не съм сигурен. Парите, които изкарвам тук, са много добри и за тукашния стандарт. Но в живота не всичко е пари. В България също има добри възможности за кариера, в сравнение с преди 20 години например.
147
5
 
27
 
! Отговори
Поздрави от Англия преди 5 години
Малко ми идва манипулативно-тьпа тази дописка.. Кариера в България - няма как. Почти няма нормален бизнес където да се расте. Останалите места са заети от децата на партийната вихрушка и техните дърти, некадърни родители. Иначе живот има. Но е не уредена *** и царство на масовия ***.. Засега.. Кариера в чужбина, а БГ е за по-лежерно паразитира е.
146
10
 
9
 
! Отговори
До 143 преди 5 години
И къде видя някой да ти се моли да се връщаш? Стой си където си, от мрънкащи примадони без образование нямаме нужда тук.
145
4
 
10
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
като станат на 50 ще реват
144
3
 
26
 
! Отговори
mdaaa.. преди 5 години
хайде пак реклама.. колко са се върнали и колко са си отишли.. никой не казва, но ето два нови сайта и дай да налеем малко посетители.за какво да се връщам ? за да си съсипя колата по дупките по пътищата, или за да ме бият докато карат? или да чакам по два часа на опашка пред кабинета и да се заразя с куп други болести защото не предпочитам да запазя час онлайн а да пиша на лист.. или да плащам пенсия на друг докато не умра.. айде бегай