Завърналите се… Да избереш България отново за свой дом

Новата рубрика се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 сеп 2018 10:36 | 14 сеп 2018 09:15,
198

Тя се завръща когато всички бягат. Той се прибира, защото е убеден, че тук има повече възможности.

Тя е Марияна Хамънова, съосновател на "Идентичност за България". Той е Христо Бояджиев, основател на "Тук-Там", а ги обединява...  "Завърналите се с Петя Кертикова" – новата рубрика, която се излъчва в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Авторът ще ни среща с наши сънародници, избрали отново България за свой дом след живот в чужбина.

Началото поставят двама души, които работят активно за България в България.

Обединява ги работата им по форума "Кариера в България. Защо не?" и организациите, които са създали в помощ на прибиращите се от чужбина. Нека ги видим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 5 години
Един нашенец таман се прибра от САЩ. Пенсията му от $2700 я бива, особено за в по-смотаните щати, ама в София с нея си е направо богат! Па нека зависливите roлтaци го наричат несретник, този начин на живот ще го гледат през крив макарон.
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много злобарски коментари - тия които се връщали за нищо не ставали.интересно пък тия дето са тука за кво стават, освен далавери да правят.
181
2
 
4
 
! Отговори
No comment преди 5 години
За миналата година 25000 напуснали и 20000 завърнали се.Само,че от напусналите мнозинството са джипсита.България се пречиства,което е добре за българите и ужас за ***,турци и всякаква ***!
180
0
 
6
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
179
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой нормален човек би отишъл доброволно да живее в този балкански кеннефистан буллгаристан?????
178
4
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
за какво да се завърнат?за да крадат от фондове? за да се сблъскат с не функциониращи не реформирани институции? за да си трошат колите по първобитната инфраструктура а някви батки с bmw дрогиран да им блъсне детето ?за да учат децата им в лоша образователна система? На куражлиите им желая успех дано не се разочароват
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, бих се върнал, но ме е страх, че някоя фюгруоа з отвличания ще ме отвлече и ще ми вземе паричките.
176
2
 
23
 
! Отговори
2-ма на 2 милиона преди 5 години
Завърнали са двама да стават депутати, на фона на едни други 2 милиона българи емигрирали завинаги.
175
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки народ заслужава съдбата си .всеки човек заслужава съдбата си .не съди за да не бъдеш съден
174
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко че успяха да насадят толкоз омраза между един народ.така по лесно ще ви крадът в б....я.ние навън сме се прежалили така че не ни жалете а на вас дупе да ви е яко със зеленчуците дето ви плакнат по ментета телевизии
173
6
 
22
 
! Отговори
а какво ще работят? преди 5 години
От статията НЕ разбрах тия двамата какво ще работят в България. Ако ще наследят частният бизнес на мама и тати и затова са се върнали, не се брои
172
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моите деца ще останат в България.И ще се радвам на внуците си тук,а няма да ги гледам по скайп.Пък който иска да си праща децата в чужбина и да си кукува сам на старини.Не всичко е пари в този живот.
171
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщат се тук и си правят НПО та и си продължават алабала глупостите като си привличат финансиране, пият си кафенцата в старбъксовете, карат си велосипедчетета и си чатят по пейките нещо. Това не е професия и не е кариера и не е и работа даже, а си е едно субсидирано прекарване на времето, което е супер, че пренасят като алтернатива тук щото така на запад осигуряват "работа" на бая народ щото пари има ама как да ги дадеш все пак- не може да им дадеш по една метла и в градинката.
170
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за долнопробна пропаганда е това?Естествено че 3-4% от заминалите ще се върнат. А останалите 97% ще ги игнорираме ли?Ще се правим, че няма проблем, както винаги!Тези които се връщат са най-неориентирани. Хем заминали, хем се върнали. За нищо не стават.
169
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, идеята е добра, но Статистиката говори друго - малцина са висококвалифицираните специалисти които ще се върнат в Бг.Малцината които се завръщат имат свои лични или семейни причини.И пак ще повторя - идеята не е лоша, стига да не е поредната "пирамида" и то по западен образец.
168
2
 
2
 
! Отговори
Vasilev преди 5 години
Pisanchev, Plugchieva i Raykov varnaha li se? Vij kakvo hubavo e stanalo v Bulgaria...
167
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаят западни езици и стоят тук. Чудна му работа. Изглежда им върви в корупцията на това ми прилича
166
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ е супер и няма да се върна!*** съм и ползвам 3та тоалетна.Приятели нямам,ама друсам яко разрешената марихуана.Роднини не съм виждал от 20 години,но имам 5 пистолета и 2 автомата.Стоя и спамя по вестниците,защото така се успокоявам.Сега чакам Танксгивинг да се поблъскам в някой Уолмарт за телевизор.
165
3
 
3
 
! Отговори
Panairi/muzika/bg преди 5 години
Bulgaria e navred, kadeto ima bulgari...daje i v Lule bul gaz...
164
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак пропагандна статия.